Forum konie »

Intercom-zestaw słuchawkowy w treningu jeźdzca

Niestety, również próbowałam poszukać zastępców i słabo. U mnie słuchawki rozwalały się jeszcze szybciej niż u Ciebie :P
Raz kupiłam fajne douszne, pojedyncze, tanio w jakiejś hurtowni ale miały jeden minus: meeeega za długi kabelek, który musiałam gumka wiązać, żeby ludziom nie zwisał.
Ale nie podam linka bo nie pamiętam kompletnie skąd je zamawiałam.
Cześć 🙂 stanęłam przed wyborem zestawu i dajcie proszę rekomendacje i opinię pomiędzy whis a ceecoach ?? Który lepiej działa? Testowaliście opcję bezprzewodową dla jeźdźca? a może odkryliście coś nowego??
Ja jeżdżę na Ceecoach 1 i jest bardzo spoko, dla siebie chcę kupić Ceecoach 2. Z Whis nie korzystałam.
Moja trenerka korzysta z Ceecoach a ja właśnie nabyłam Wish. Aczkolwiek ta decyzja była trudna bo rozważałam początkowo wersję z krótkofalówkami ze słuchawkami, nie wiem jeszcze czy to była dobra decyzja ale jeśli chodzi o różnice to: Mi zdecydowanie bardziej pasują słuchawki które się zawiesza na uchu, a Wish nawet w tym podstawowym zestawie "orginal" ma 4. Nie korzystałam z Wisha jako jeździec jeszcze, myślę, że w przyszłym tygodniu to zrobię.

Wish na raczej niskiej jakości wyświetlacz jednak Ceecoach nie ma w ogóle. Ceecoach na trochę nowocześniejszy design, za to wish bardzo prosty i przy tym łatwy w obsłudze.

Jeśli chodzi o działanie to w zasadzie podobnie, jednak to co mnie denerwowało w Ceecoach to łapał mi mój głos jak przejeżdzałam koło trenerki, nie zauważyłam tego zjawiska w Wish.

W Wishu orginal jest opcja komunikacji jednokierunkowej, tylko w wersji competition dwu kierunkowej. W Ceecoach jest opcja dwukierunkowej we wszystkich wersjach.

różnią się też ceną, Wish to około 2/3 ceny Ceecoach. czyli około 500zł mniej.
My długo się zastanawialiśmy i w końcu zaryzykowaliśmy i kupiliśmy tour guide firmy Intek Polska, kosztował poniżej 400,00. Działa bardzo dobrze, nie ma zastrzeżeń jeśli chodzi o jakość odbioru i zasięg więc jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Mamy go od 3 miesięcy, używany jest regularnie.
Miałam Whisa i był baaaardzo awaryjny, przerzuciłam się po kolejnej awarii na Ceecoacha i po ponad roku działa dalej bez zarzutu. Whis w tym czasie już był 2 albo 3 razy na reklamacji...
Dziękuję  😀 czyli zapewne będzie ceecoach. Macie przecieki gdzie najlepiej i najtaniej go kupić?
My długo się zastanawialiśmy i w końcu zaryzykowaliśmy i kupiliśmy tour guide firmy Intek Polska, kosztował poniżej 400,00. Działa bardzo dobrze, nie ma zastrzeżeń jeśli chodzi o jakość odbioru i zasięg więc jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Mamy go od 3 miesięcy, używany jest regularnie.

MarianM
czy możesz podlinkować, który dokładnie model ?
Czy ceecoach 2 działa w obie strony? Czyli, że uczeń może rozmawiać z trenerem?

Jasnowata, tak. Plusem jest też możliwość kupna kilku pojedynczych urządzeń i podlaczenia kilku jeźdźców na raz
Dziękuję.
A wersja 1 różni się tylko brakiem podłączenia słuchawek bloutooth?
Czy Whis ma jakiś zaczep z tyłu by założyć o pasek od spodni czy tylko do futerału lub kieszeni? 🤔
Ma zaczep.
Dziekuje  :kwiatek:
Czy ktoś wymieniał baterie w Ceecoach albo wysyłał gdzieś do serwisu?
https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-komunikacji-trening-jezdziecki-interkom-ejeas-vnetphone-2-szt-CID767-IDZl9u2.html
Czy ktoś próbował? Ma to sens?
Super prowadzi się trening na telefonie ale jak nikt inny przez godzinę nie dzwoni. No i część ludzi nie wsiada z telefonem na konia.
Do zwykłej rekreacji gdzie jest tłum i czasami trzeba się przekrzykiwać i chodzić po placu by coś było słuchać. A teraz dochodzi jeszcze wiatr.
Edit. Chcę coś budżetowego. Tańszego niż whis
Edit 2 Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
92,49zł | Vnetphone V6C nowy pełny dupleks 1200M arbitraż sędzia piłkarski Earhook domofon Bluetooth monofoniczne słuchawki słuchawki
https://a.aliexpress.com/_EJDv3q9 na Aliexpres duuuuzo taniej. Ale jak to ma być badziewie to i 100zł szkoda.
krutyń, mam ejeas i no tak różnie jednak z tym. Czasami działa a czasami nie. Jedna słuchawka padła po kilku miesiącach, dokupiłam i narazie jakoś funkcjonuje.
Używamy właściwie tylko w tereny
Czy ktoś z Was użytkuje ceecoacha 2 ze słuchawkami bezprzewodowymi? Jakie modele słuchawek Wam się parują?
Czy ma ktoś nowego Whisa Competition, on jest dwukierunkowy
Ktoś wie co sie stalo z eQuest connect? Kojarzę ze to byl ktos z forum ale nie pamiętam nicku. Strona niby działa ale nic nie idzie kupic
Dobra podbijam, im dalej w las tym bardziej mnie wkurza ze jestem głucha. Czy ktoś adaptował sobie interkomy sędziowskie/motocyklowe do użytkowania jeździeckiego? Gdzieś ktoś tu wspominał o Ejeas. Te motocyklowe wydają się zawsze działać w obie strony czego potrzebuję. Ale jest tego multum na allegro. Coś konkretnego wartego uwagi?

Nie zależy mi na jakimś ultra długim czasie działania ani mega zasięgu, to ma byc tylko do treningów na ujeżdżalni, parę razy w tygodniu. Chce uniknąć kupowania typowo jeździeckiego jesli taki motocyklowy starcza.
donkeyboy, a nie lepiej słuchawka do ucha ? z temu za 25 zł działa rewelacyjnie 😉
anetakajper, ale jaka, podpieta do telefonu? Niestety zasieg jest lipny wiec bedzie się rwało. Chyba że chodzi o cos innego.
donkeyboy, tak do telefonu.
anetakajper, no to niestety nie mogę z tego skorzystać bo zasięg jest tylko w niektorych miejscach w stajni 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się