Forum towarzyskie »

Postanowienia

Nasze postanowienia.
Wpisujemy co planujemy zrobić, najpierw tygodniowe, potem dwa itd itd

np planuję przez tydzień nie palić fajek, wchodzimy po tygodniu i piszmy czy się udało czy też nie, jeśli tak to planujemy nie palić przez 2 tygodnie, jeśli nie to powtarzamy, albo wymyślamy coś innego
itp itp

Ja planuję przez tydzień robić 30przysiadów i skakać na skakance, zamiennie na 30min rowerka stacjonarnego.
hmm ciekawie - takie postanowienia noworoczne, tylko na krócej i nie noworoczne:P ja popieram - ponoć jak się komuś zwierzy ze swoich planów to później aż głupio ich nie wypełnić i człowiek się bardziej pilnuje, bo motywację ma nie tylko wewnętrzną ale i zewnętrzną🙂

a więc - ja postanawiam wrócić do codziennego 8 minutowego absu na brzuch i ogarnąć tegotygodniowe egzaminy, sztuk 3. 😉
o tototototo, Breva.

Kurde, ale...chyba jest ze mna kompletnie beznadziejnie, bo nie moge wymyslic niczego, na co bylby cien szansy, ze dotrzymam, grrrr
Walczę z cierpliwością, na razie wygrywam i jej nie tracę... Gorzej z rosnącą irytacją...
Postanawiam - żadnego białego pieczywa, pizzy i czekolady przez tydzień!

Niewykonywalne!  😵
Mi się ostatnio udało nie jeść czekolady... Ale po tej przerwie zjadłam całą - witajcie czasy technikum, kiedy zjadałam czekoladę dziennie!
Ja tam nie wiem o czym mówicie- czekoladę jem okazjonalnie, około 2-3 razy w miesiącu 🙂
[quote author=Być. link=topic=88294.msg1418828#msg1418828 date=1338731251]

Niewykonywalne!  😵
[/quote]
dokładnie, jestem uzależniona :<
Nie palę dwa tygodnie. Postanawiam nie palić kolejne dwa. A po tych dwóch przejść na solidną dietę
marysia550, o, brawo!

Żadnych słodyczy do końca miesiąca- batoniki musli, słodzone kawy z syropami i drożdżówki to też słodycze!
Wszyscy o odchudzaniu, a ja postanawiam odwrotnie - przytyję! Będę jadła wszystkie zupki i naleśniczki, które babcia na talerz nałoży.  🙇

Poza tym, muszę powalczyć z lenistwem i do jutra poprawić w miarę oceny, a ogólnie to jeszcze posprzątać pokój i mieć cierpliwość do rysowania, ćwiczyć to jak i przerabianie ubrań. Amen.
Zmobilizuję się! Usiądę i dokończę pisanie mgr! Promotor mnie mobilizuje, bo musze oddać ją do 10.08, a mam tylko połową 🙇
Będę na bieżąco sprzątać w samochodzie 😡
[quote author=Być. link=topic=88294.msg1418828#msg1418828 date=1338731251]
[quote author=PonPon link=topic=88294.msg1418815#msg1418815 date=1338729388]

Niewykonywalne!  😵
[/quote]
dokładnie, jestem uzależniona :<
[/quote]
Jeżeli nie zjem czekolady przez tydzień to szukam po każdej szafce, wciąż jestem głodna, aż w końcu idę do sklepu. No muszę zjeść czekoladę.
Być. dobrze, że przynajmniej od tego nie grubnę, nie grozi mi to  😁
Ja też nie.  😁 Wręcz przeciwnie, ostatnio chudnę.  😁
a ja odrobinę zgrubłam i taaaak się cieszę 😀 jeszcze jakieś 5 kg i bedzie super, choc i tak bedę miała niedowagę ;p
a więc - ja postanawiam wrócić do codziennego 8 minutowego absu na brzuch i ogarnąć tegotygodniowe egzaminy, sztuk 3. 😉

no to melduję że to ABSu nie wróciłam:P ale ogarnęłam egzaminy!
postanowienia na ten tydzień:

- tym razem już naprawdę wrócić do absu i dodatkowo codziennie chociaż chwilę się rozciągać
- pójść grzecznie na wszystkie masaże tyłka które mam umówione i przynajmniej 2x w tym tygodniu na zumbę
- zdać kolejne egzaminy
- ogarnąć statystykę i iść do gościa na dyżur zaliczyć ćwiczenia
- w końcu porządnei wysprzątać mieszkanie!

ps. drogie panie, nie gadamy tu o tyciu chudnięciu - jest osobny wątek😉 i o czekoladzie tez nie gadamy, bo.. też jest osobny wątek:P proponuję - postanowienia i po tygodniu relacja z postanowień😉
Postanawiam w tydzień ogarnąć moją osobistą pompkę do krwi &  później przytyć kilka kg, co bardzo by mi się przydało.  😉
dzisiaj zrobię prezentację z filozofii i pouczę się chociaż trochę na historię
jutro porobię zadania z prądu stałego i przeczytam kilka razy prezentację
we wtorek pouczę się gery
w środę bioli i matmy
w czwartek mam zamiar imprezować
a piątek spędzić u koni
Postanawiam:
- mniej czasu spędzać na rv i ogólnie przy kompie  :allcoholic:
- wrócić do marszu/biegania/ćwiczenia;
- częściej prasować, bo potem znikam na kilka godzin przy desce i żelazku;
- wcześniej chodzić spać.

A jak tam Wasze postanowienia?
Postanawiam:
- mniej czasu spędzać na rv i ogólnie przy kompie  :allcoholic:
- wrócić do marszu/biegania/ćwiczenia;
- wcześniej chodzić spać.

o, tak  😜 😁 ja też! 😀
i, w końcu się zebrać w garść, i zadzwonić/pojechać do nowej stajni, na trening  🙂
Pompka jak nie była ogarnięta, tak nie jest, a przybył mi... Jeden, nędzny kilogram!
aga020596: piąteczka, ja też przytyłam  😜 ale jeeeszcze  😎
postanawiam
* odrzucić wszelkie słodycze na miesiąc,
* zacząć jeść 5 razy dziennie i mało - jak najczęściej,
* ćwiczyć i biegać każdego dnia !

ależ ja mam marzenia  🙄
Znaleźć więcej czasu dla siebie, dla konia, dla przyjaciół i nie dawać się więcej wrabiać w nadgodziny (rekord na sierpień- 16 godzin w pracy, czerwcowe 22 wciąż nie pobite.).

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się