dr Katarzyna Żukiewicz, Pamir wyleczony 2 lata temu po pewnych urazach spowodowanych źle dopasowanymi siodlami (nastawiany w kilku miejscach + akupuntura) i teraz leczymy znów po źle dopasowanym siodle (uraz więzadla nadkolczystego)
końskich 🙂 na K. Żukiewicz czekamy ale ciekawa jestem czy ktoś jeszcze się tym zajmuje, albo czy bywa ktoś z zagranicy do nastawiania 🙂 mój po Kasi pięknie ponastawiany ale czekam na wizytę kolejną
mojego konia nastawiał Szwed - tyle wiem, że ma na imię Albert i bywa w Polsce często. Nie jest tani, ale efekty były fajne, koń miał spięcie w odcinku lędźwiowym, które odpuściło. Starszy pan, bardzo sympatyczny, z rewelacyjnym podejściem do zwierzaka, mówi w kilku językach więc nie można się nie dogadać 🙂
Gillian powiedz coś więcej o tym Szwedzie bo ja bardzo potrzebuję kręgarza dla Łosia a jestem z tego samego woj więc może jakby znowu był to by się jakoś udało podłączyć... kto go sprowadza/zamawia, jakaś konkretna stajnia? Możesz podać przybliżony koszt?
co prawda nie ja byłam wywoływana do odpowiedzi, ale jakby ktoś był zainteresowany mam nr telefonu do tego kręgarza (mam nadzieje, że aktualny) jakby co zapraszam na pw
a Pan Albert jest Szwedem mieszkającym na Węgrzech (jeżeli dobrze pamiętam) problemu z umawianiem się chyba nie ma - trzeba się wstrzelić w jego "tour de pologne" i tyle 😉 jest przesympatyczny, tłumaczy wszystko co robi, a to co i jak robi, robi wrażenie 😉 😎
Szwed z Węgier - mocne🙂 a co jaki czas robi tour mniej więcej? i możesz podać orientacyjny koszt? żebym wiedziała w ogóle czy mnie stać na fatygowanie go do siebie
nie wiem co jaki czas robi tour -> on jeździ po całej Europie (albo i dalej?) koszt od 200-500zł (tyle było na początku 2011 r.) ale to zależy co trzeba zrobić, ile ponastawiać itp.
zawsze najpierw ogląda konia i mówi gdzie jest problem (lub że nie ma żadnego) i pyta się czy nastawiać czy nie ja widziałam nastawianie miednicy, odblokowywanie krzyża (robi wrażenie!), nastawianie kręgów szyjnych i jeszcze chyba coś, ale już nie pamiętam... a konie jak zaczarowane.... stoją nawet uchem nie ruszą...
tak wyglądało to w stajni gdzie trzymam konie - nie wiem jak u Gillian, ale pewnie podobnie i pewnie każdy kto korzystał z jego usług widział "końską lambadę" 😎
jakis czas temu przyjezdzal do zach-pom czarnoskóry Niemiec, George. kojarzycie? tez podobno b. dobry. jest wetem kadry niemieckiej, FEI przyjezdza jeszcze?
horse_art, George Oduro. Na pewno stajnia Bobika ma z nim kontakt. Podobno bardzo ciężko go ściągnąć ale warto.
ja płaciłam Albertowi 150 euro za dwa walnięcia młotkiem i lambadę 😉 koleżanka troszkę więcej za nastawianie kobyle biodra. Zresztą kobyła lokalny killer gryząco-kopiący, a gościu wyskoczył do niej z buziakami, "wąchali się chrapami", stanął za zadem i zaczął macać - właścicielka i reszta mało nie zeszła na zawał a kobyła NIC, była kompletnie zrelaksowana 😉
Pan Albert ostatnio był u nas do paru koni, jeden po wizycie (6 latek) podniósł się o 2 cm, jednej kobyle wyrównał kłąb z zadem, innego nastawiał w lędźwiach, z tego co wiem to najwięcej wziął 600zł za kobyłę. Możliwe, że jeszcze jest w polsce😉
My po wizycie Olgi Kuleszy - dużo cennych informacji, nastawianie no i zobaczymy 🙂 na razie 2 dni luźna lonża na kantarku, ale baaaardzo miła i sympatyczna osoba 😀 i ma konia wielkości mojego, więc rozumiała o co chodzi i jakie są problemy z nim, bo kaliber podobny 😁
Podsumowując i Kasię Żukiewicz i Olgę Kuleszę bardzo polecam 🙂