Klami, bierz 🙂 Kostki wyglądają fantastycznie na takich solidnych, męskich koniach. A rozmiarowo to powinny być 44 cm plus fala, to chyba nawet u Twojego byczka da radę opadać?
kasik wawa,Klami, bo na smoki trzeba na wymiar 😉 na prosto 42 cm (full, takie większe - bo sa i mniejsze) o opadaniu, tak że cały ma 46-47 cm, na moim drobnym cobo-fullu wygląda tak: (robilam je na wymiar, mierząc na koniu jaki chce)
[quote author=horse_art link=topic=87755.msg2153803#msg2153803 date=1407221242] kasik wawa,Klami, bo na smoki trzeba na wymiar 😉 na prosto 42 cm (full, takie większe - bo sa i mniejsze) o opadaniu, tak że cały ma 46-47 cm, na moim drobnym cobo-fullu wygląda tak: (robilam je na wymiar, mierząc na koniu jaki chce) [/quote]
Ja to na pewno muszę szukać wyjątkowo dużego xfull lub robić na zamówienie. W ostatnio kupiony xfull lekko opadający wyjątkowo ciasno było mu się wcisnąć, już nie mówię nic o opadaniu 🙂 Wyglądało to tragicznie 🙂 Może wiecie gdzie można kupić xfulla, ale wyjątkowo długiego xfulla 🙂 lub zrobić coś ładnego na zamówienie 🙂 ??? Ponieważ mój smok nie ma odmian, wydaje mi się, że łatwiej będzie mi coś wybrać, może jakieś srebrne kryształki ???
kasik wawa, chyba najlepiej zrobić na zamówienie, ja też długo szukałam dużego xfulla, ale nic nie było, wszystko ciasne. Co prawda i tak robiąc na zamówienie wymierzyłam niezbyt dobrze, bo założyłam, że 52cm będzie opadał, a nie opada 😉 ale przynajmniej pasuje i nie uciska. Robione na zamówienie wcale nie są gorsze od tych kupnych 😉 a na głowie bez odmian można szaaaleć... 😀
śliczne te ogłowia, tylko obawiam się, że może w nie nie wejść 🙁 Normalnie nosi ogłowia xfull i w niektóre wchodzi, a w niektóre się nie mieści, np. nie dopina się nachrapnik, albo nie da zapiąć się podgardła. A oni maja największe full 🙁
czy zupełnie przypadkiem ma ktoś pod ręką naczółek horze w rozmiarze full i mógłby zmierzyć mi jego długość? :kwiatek: (całą długość razem ze skórzanymi oczkami) :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: