no właśnie chyba za trudne rzuciłam. jak dla mnie może być nawet do końca miesiąca... ale jak tak mało chętnych to chyba rzeczywiście przesadziłam... chce ktoś wymyślić coś innego ?
madmaddie, nie każdy ma czas, żeby wyjść tylko na zdjęcia. W stajni jest się tak czy siak, a zdjęcia zazwyczaj są przy okazji. Temat jest fajny i ja bym wzięła udział, gdyby nie to, że nie zupełnie nie mam czasu na bieganie po mieście z aparatem.
troche bez sensu to co mowisz. Ja robie streeta i nie wyszlam nigdy (!) na ulice tylko po to zeby zrobic zdjecie (no dobra, raz, budujacej sie galerii, do artykulu). To jest kwestia tego, ze trzeba miec aparat nie w torbie, a na ramieniu i go po prostu wlaczyc (w trybie polautomatycznym). I zabrac ze soba.
madmaddie, właśnie, ciąganie ze sobą lustrzanki jest uciążliwe. Nie wyobrażam sobie iść na zakupy z ciężką już torbą. Albo latać z lustrzanką po szkole. Parę razy wzięłam, bo mnie prosili o zdjęcia na jakichś zawodach i obiecałam sobie, że nigdy więcej lustrzanki do szkoły. Sorry, ale dla mnie to jest tak nieporęczne, że nie zamierzam przy okazji zabierać aparatu na miasto. A małego kompakta nie mam i nie stać mnie na niego.
moja jest większa od Twojej i jakoś sobie radzę 😉 z tym, że ja nie zabieram torby na aparat. po prostu wieszam na ramię i na to samo ramię wieszam zwykłą torbę. nie chcesz, nikt ci nie każe streeta robić :kwiatek: edit: a! nie chodzi o to żeby trzaskać foty obiektywem rzędu 70-200. szerzej, mi ze stałką 50mm za wąsko. jak się podepnie mniejszy obiektyw, to poręczniej od razu
madmaddie, to powiedz mi - nie wezmę torby, to co zrobię z aparatem w szkole np.? Non stop mam go mieć na szyi? Jak już pisałam, dla mnie (i pewnie dla wielu osób) to jest nieporęczne i może dlatego jest tak mało chętnych, bo żeby wziąć udział w tej edycji, muszą specjalnie poświęcić czas tylko na chodzenie z aparatem po mieście.
z domu wychodzisz tylko do szkoly i na zakupy? Ja do szkoly nie bralam przewaznie, bo mi z plecakiem niewygodnie. Ja nie jecze, ze nie mam sprzetu i umiejetnosci do focenia koni jak sie konski temat pojawia...
[quote author=madmaddie link=topic=87575.msg1875509#msg1875509 date=1379240194] Ja nie jecze, ze nie mam sprzetu i umiejetnosci do focenia koni jak sie konski temat pojawia...
A teraz to się do mnie odnosisz? [/quote] Tak Wszędzie jeżdżę autobusami. Nie lubię i średnio mogę spacerować. Szkoła i zakupy to były tylko przykłady 😵
To nie rob zdjec. Nie wiem gdzie jest problem. Btw. Zdziwisz sie, ale ja tez wszedzie jezdze autobusami! 😀