Iskra de Baleron, dziękuję 🌷 A miałaś już doświadczenie z nimi, gdy rzeczywiście coś się stało?
Wybrałam na szybko inne OC, które było wysoko w ocenach. Później gdzie indziej doczytałam się wielu słabych opinii, ale tak sobie myślę, że chyba każdy ubezpieczyciel ma słabe opinie 🙈
Od operacji przysiądę sobie później i na spokojnie czegoś poszukam i porównam, aczkolwiek jeżeli ktoś jeszcze ma coś sprawdzonego, to będę wdzięczna za info 🙂
Czesc 🙂
Mamy tutaj kogos z okolic Kolonii lub Bonn? Albo NRW.
My aktualnie stoimy w Rheinbach
Mysle ze, fajnie bylo by sie spotkac pogadac „jak to tutaj w niemczech jest“.
Mam nadzieje ze nie jestem tu sama 🙂
Hej, chciałabym trochę odkopać wątek, czy jest tu ktoś, kto aktualnie mieszka w Hiszpanii i przeprowadził się tam ze swoimi końmi z innego kraju (tzn. z chłodniejszego klimatu)?
Czy możecie opowiedzieć trochę o tym jak przebiegała aklimatyzacja w nowym miejscu, jakie są aktualne ceny za pensjonat i za weta (rok 2025). Czy pensjonaty są raczej w typie boks+kwatera czy można znaleźć też coś w stylu "paddock paradise"? A może ktoś ma doświadczenie z trzymaniem koni u siebie? Jak jest z dostępnością wetów i czy da się tam dogadać z ludźmi po angielsku? Chętnie dowiem się WSZYSTKIEGO w temacie przeprowadzki i mieszkania z końmi w Hiszpanii 😁 Najbradziej interesują mnie okolice Barcelony, bo tam mam największe szanse na znalezienie roboty. Z góry dzięki za każdą informację. Zdjęcie ferajny dla przyciągnięcia uwagi (walizki już spakowane) ;p
Hej, takie mniej typowe pytanie - czy mamy tu kogos z USA lub kogos, kto sie orientuje w tamtejszym rynku? Szukam dla siebie kurtki przeciwdeszczowej jeździeckiej i pomyślałam sobie, ze moze kupić ja w USA, bo będę tam jechać za niedługo - ale czy ktoś zna jakies warte polecenia sklepy i rozsadne cenowo? Lokalizacja nieistotna, bo moze mi to wcześniej rodzina zamówić przez internet 😉