Forum konie »

sklepy internetowe

Ja mam jeszcze takie pytanie co do equinest, zamawiacie z tej domeny equinest.com czy z equinest.pl? Bo przy wejściu na .com normalnie mnie wpuszcza a na .pl wyskakuje informacja, że strona może się podszywać😛 jeśli jest legit to wolałabym jednak zamawiać z pl, żeby uniknąć przewalutowania i innych kombinacji.
Sarenka, ja zamawiałam z Equinest kilkukrotnie, zwracałam też i bez najmniejszego problemu wszystko było. Zamawiałam z tej strony .pl
Fokusowa, ooo wielkie dzięki, jakoś pewniej teraz się czuję 😁
Giga plus dla Dromy.cz - po latach czajenia się złożyłam zamówienie w czeskim sklepie. Jest nieporównywalnie taniej niż w Polsce, wszystko poszło gładko (mała czkawka przy wyborze płatności bramką, bo chciało ode mnie czeski lub słowacki nr tel, ale zmieniłam na google pay bez problemów) i najlepsze - zamówienie po < UWAGA > 15 minutach zostało przekazane przewoźnikowi. Zobaczymy jak długo będzie szła przesyłka, ale nie wiem co musiałoby sie teraz wydarzyć, żeby mnie zniechęcić na przyszłość.
ekhem, to mówię o tym od dawna 😂 przesyłka przychodzi w 2-3 dni. Później dostaniesz stałą zniżkę na cały asortyment. Nie miałam nigdy problemów z nimi.
yep, ja zawsze zamawiam w poniedzialki i dostaje w srody, ale mieszkam na slasku wiec moze dlatego.
I lubie ich gratisy bo z supli to jestem nieodmienni zadowolona
super, będę stałym klientem w takim razie 😁

PLUS dla bergo - jak zawsze😍 zamówienie dostarczone do punktu w mniej niż 24h
Plusik dla Chrupki - dostawa na następny dzień roboczy, nawet jakiś kodzik rabatowy się znalazł na następne zakupy.
spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
Plus dla Caball. Sprawnie i bez opóźnień, maska wygląda bardzo porządnie
Plus dla Loft Hr, no wysyłka super ekspres !
Minus dla sklepu JOSERA - zakupionu na stronie preparat - Aminobalancer przyszedł z datą ważności krótszą niż możliwość wykorzystania go w zalecanym przez producenta dawkowaniu dla jednego konia. Kupiony w promocyjnej cenie, jednak na stronie brak informacji o skróconym terminie przydatności do spożycia. Biuro obsługi odpisuje po tygodniu, a sklep nie poczuwa się nijak do wprowadzenia w błąd klienta.
florcia9, klasyk w ich wykonaniu. Mi kiedyś przysłali już po terminie, z jakąś naklejką na dacie ważności żeby nie było widać 🙄 no ale wtedy przysłali mi drugie opakowanie w ramach reklamacji
Sklep obiegły wysyła na czas? Czy tylko moje szczęście jak zawsze że muszę czekać i czekać 😂
Nie mogę dopisać. Dostałam telefon jak zwykle moje szczęście dostawa opóźniona.no nic czekam
Mam nadzieję, że to dobry wątek jak nie to wygonicie mnie do właściwego. Jak skontaktować się z firmą Jarpol? Ktoś coś od nich zamawiał ostatnio i ma jakiś magiczny sposób? Nie odbierają telefonu, nie odpisują na maila ani na FB a zależało mi na indywidualnym zamówieniu od nich( z haftem). Help
savil, przez FB próbowałaś się kontaktować?

Z indywidualnych zamówień jeszcze Caball jest na rynku, godny polecenia 🙂
klaudiabolusiowa,
Próbowałam tak jak napisałam powyzej przez telefon, maila i FB i wszędzie cisza....
O Caball wiem.
Po prostu z Jarpola dostałam kiedyś pad i jest super więc chciałam od nich.
savil, sama mam od nich jeszcze dwa nieśmiertelne pady. Caball tak samo z wytrzymałością wypada 😁
klaudiabolusiowa,
Oki dziękuję spróbuję z Caball w takim razie bo tu nadal cisza.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się