Forum konie »

sklepy internetowe

wistra, z mojego doświadczenia Horze proponuje zwrot części kasy i towar "sobie zostawiasz" u mnie było to 30% albo musiałam wysłać zdjęcia pociętego produktu i wtedy dostajesz 100%. Chwilę czasem trwa zanim się odezwą ale się odzywali. Jedynym problemem może być to ze minęło już trochę czasu od zakupu i mogą Cię odesłać do producenta.
Cavalo - wysyłka ekspres. Duży plus. Miałam paczkę w paczkomacie na następny dzień już.
Dla Koni - wysyłka w przepisowe 3 dni robocze i miły gratis dorzucili.
Duży plus dla Horseware! Błyskawiczna wysyłka, ładnie zapakowane, etykieta zwrotna w razie potrzeby, więc zwrot również darmowy. Derki wydają się być bardzo porządne, zobaczymy jak w użytkowaniu będzie. No i trafiłam z rozmiarem, uff 😅
Zdecydowanie polecam https://zgm-sports.de/
Mają dużo lepsze ceny na kaski niż w Polskich sklepach do tego warto zapisać się do VIP clubu co na starcie daje 10% rabatu.
Misiaa03, jak z dostawą do PL?
wistra, ja płaciłam coś około 10€, paczka nadana w piątek była w poniedziałek. Cała operacja zajęła 3 tygodnie ale kask był na zamówienie i było to ujęte w opisie.
Giga plus dla animalia
-konik uznał, że czwartek wieczór to idealny czas na zrobienie sobie "kuku" w kopyto, a zapas animalintex na wyczerpaniu w stajni.
Zrobiłam zamówienie, z prośbą o dostawę w sobotę (paczkomat) i konik szczęśliwy bo kolejny opatrunek na kopycie zrobiony.
Niestety spory minus dla Hooks'a.

Drugie zamówienie i ten sam numer, myślałam że w pierwszym ja coś źle wpisałam i nie zapisał się pełny adres przesyłki - wskutek czego paczka miała tylko miasto i kod pocztowy, bez ulicy i nr 🤦 Prawie zabiłam (tym razem :P) bogu ducha winne DPD, w poszukiwaniu paczki, ale na szczęście udało się odkopać ją, z pomocą znajomego pracującego tam. (chociaż takie przekierowywanie paczki bez żadnego powiadomienia sms/mail to yhm, nie skomentuję)

przy kolejnym zamówieniu, już sprawdzałam 10 razy czy i jak wpisałam adres, zrobiłam nawet screeny. I owszem, w samym zamówieniu adres jest poprawny, ale jak dostałam maila z informacją ze sklepu o utworzeniu przesyłki - znowu to samo! Dosłownie w tym samym momencie napisałam im wiadomość z prośbą o korektę adresu (dostałam zwrotkę że mail dotarł) ale to nic nie dało, bo informacja jaką dostałam (tym razem sms i mail dotarły, alleluja) z DPD znowu nie zawierała pełnego adresu - tu na szczęście mogłam w samym systemie DPD sobie to skorygować, także liczę że paczka dotrze bez krążenia po całym Pomorzu.
Tymczasem, minęły jakieś 4 dni, a z Hooksa dalej 0 odpowiedzi 🙄 Szkoda, bo lubiłam tam robić zakupy.
Moon, miałam to samo z adresem, ale ja po prostu przekierowałam paczke do paczkomatu DPD, co w sumie mi nawet bardziej na rękę niż koczowanie na kuriera.
Są jakieś kody rabatowe do horsequal?
Plus dla Josery za szybko wysyłkę, kody i za to, ze na ich aminobalancerze koń zmienia sie w mieśniaka.

Plus dla GNL za szybka wysyłkę i super komunikacje odnosnie TEST CENTER.

Minus dla Samfar, zamowilam trawochrupki i mesz (12.10), dostalam tylko trawochrupki. Na mesz czekalam juz tydzien, w koncu sie zirytowalam i napisalam maila - otrzymalam odpowiedz, ze przerosly ich zamowienia, ze w sumie to powinni sami do mnie napisac i ze nie powinno to miec miejsca i jutro wysla. Milo, ze odpisali stating the obvious. Mesz otrzymalam dzisiaj finalnie ale niesmak pozostal. Jakbym wiedziala, ze nie sa w stanie ogarnac rzeczy na czas, ani sie komunikowac - poprostu zamowilabym nube/hippoveta czy skoczyla do Dobrego Konia, a moj kon nie mialby rozwalonej diety.
Horseware - nudny plusik
Equinest - plus, chociaz dostawa ciut dluzej niz przewidywano ale produkty jak najbardziej ok, fajne ceny
Sellerie mae - plus ale tez dostawa więcej niz ciut dłużej, na szczęście nic na cito. Nie moze byc tanio i szybko 🤣
Bergo - tez nudny plus, nie mam sie do czego przyczepić, moze poza tym ze nie ma naklejek 🤣
Plusik dla Busse - szybko, tanio i na szczęście trafiłam z rozmiarem przy ubraniach 😀
jak zwykle plus dla horse-feed, bo szybko i bardzo miłe gratysiki
plus dla horsetack, dobry kontakt, szybka wysyłka
Rudzielc_23, ale dlaczego mieliby ją odsyłać do producenta?
W piątkową noc ogień zniszczył zakład produkcyjny i magazyn Dary Natury. Piszę tu, bo mają też produkty dla zwierząt, m. in. dla koni. Może ktoś zechce pomóc przez zakup:
https://www.ziolowyzakatek.sklep.pl/pl/c/Produkty-dla-zwierzat/335
Dworcika, Bo gwarancji udziela producent nie sklep. Owszem sklepy przyjmują i sami zgłaszają się do producenta w ramach gwarancji ale wtedy dłużej to trwa. Ja jak chcę coś odesłać w ramach gwarancji to zawsze serwisu producenta. Mają prawo chcieć naprawić kask a nie zwracać kasę odrazu lub wymieniać na nowy.
Rudzielc_23, bzdura. Gwarancja jest dobrowolnym dodatkiem do produktu - może jej udzielić producent, sklep, dystrybutor na każdym szczeblu sprzedaży. Może, ale nie musi.
Każdy produkt jest natomiast objęty ustawowo dwuletnią ochroną przed niezgodnością towaru z umową zawartą między konsumentem a sprzedawcą i za to odpowiada sklep. Reklamacja (dawniej z tytułu rękojmi, obecnie właśnie z tytułu niezgodności towaru z umową) składana jest bezpośrednio do sklepu i producent zasadniczo jest tu pomijany (przed klientem odpowiada sklep, a jak on sobie to ogarnia i czy kieruje się do sprzedawcy lub dystrybutora to już klienta nie dotyczy).
Niezgodność taka objęta jest dwuletnim okresem gwarancyjnym, przy czym klient ma prawo zgłosić reklamację nawet do 6 lat od chwili jej wykrycia. Im szybciej tym lepiej oczywiście.
Dworcika, sklep nie za bardzo może sobie "pominac producenta' w rozpatrywaniu rękojmi cyz gwarancji np. w wprzypadku towarow spejcjalnych typu kaski, cz kamizelki ochronne- no bo jakby nie było nie ma uprawnień, żeby zweryfikować czy dany towar po "naprawie" nadal spełnia funkcje ochronne i jest zgodny z normą, czy uszkodzenia nie pozbawiły go funkcji.
jak zwykle plusik dla horse-feed z najszybszymi dostawami pod słońcem oraz plusik dla optifeed. Moze dzien pozniej niz horse-feed😉 ale i tak duzo wczesniej niz na stronie więc zawsze miło.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się