Forum konie »

Końska rewia mody cz.VI (2012)

Martuha, Nirv, uffff, dzięki, zawsze mogę sobie wytłumaczyć, że mi się coś przywidziało i Skwarowi przecież najładniej 🍴

sei, jak dla mnie oko Skwara mówi raczej "Gdzie ja jestem??!? Co to za miejsce? Czy aby nie porwie mnie ufo??" 😁 Ale on tak w sumie zawsze myśli 😀iabeł:

Arimona, no ja najchętniej bym wszystkim trzem zafundowała takie kantary, ale Rudy ma już całkiem fajny ES, a na Karola muszę coś wykoncypować w wersji z łańcuszkiem. Z BRa mi się rzuciło w oczy kilka fajnych kantarków, więc jest tak zwany pretekst (kolejny pretekst... i ja coś niby pisałam, że mnie uleczyło ze szmatoholizmu, bo nie kupuję czapraków? LOL).
wątek zamknięty
Nirv w moonie super! W hazelu mnie nie powala.
Quanta Skwarcio super wygląda w tym kantarze! Ale Blondie też  😜 One są lekkie? Bo dla mnie kantary ES'a czy też Anky są ciężkie bardzo i tylko dla tego ich nie kupuję. 
wątek zamknięty
quantanamera, a gdzie te BR można dostać? Bo ja zuuuuupełnie nie w temacie 😉

juliadna, Hazel mi się podobał do momentu aż go założyłam na Pamira, już ma 'nowy dom', czekam na przelew i idzie w świat, a na jego miejsce poszukam czegoś zdecydowanie fajniejszego 🙂 aczkolwiek - wpierw siodło
wątek zamknięty
Orientuje się ktoś czy BR Event szampański jest podobny do anky sand czy jaśniejszy ?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Nirv BR są w animalii na pewno
wątek zamknięty
quanta, mi się Skwarek podoba najbardziej w tym kantarze 🙂
wątek zamknięty
quantanamera, mi niestety najbardziej podoba sie Rudy, potem Skwarozek a Karol jakos bezszalowo...
wątek zamknięty
Nirv, w derze w romby super, Hazel nieco mniej mi się podoba 😉

brunatna, Jade wyszedł bardzo fajnie na twojej focie 🙂
wątek zamknięty
tulipan, szampański to raczej taki off-white, ale nieco bardziej intensywny. Kremowy. Taki kolor, któremu trudno zrobić zdjęcie 😀iabeł:
Tu jest w miarę nieźle złapany i podobny do rzeczywistości:

Nirv, BRy mają animalia i msklep. Ten kantar jest z limitowanej kolekcji i są już tylko ostatnie sztuki. Za granicą, z takich sklepów, które w miarę wysyłają do PL jest ooteman. Ewentualnie, jeśli ktoś może odebrać sobie paczkę w Niemczech, agradi.

juliadna, ja też nie lubię kantarów Anek (ciężkie, sztywne) i Eskadronów (dziwacznie się układają). Trudno mi powiedzieć, czy BRy są ciężkie - na pewno nie tak, jak Anky. Są z miękkiej taśmy i od razu dobrze leżą na koniu. Bardzo fajnie powykańczane - mnie np. zaskoczyła metalowa szlufka, przez którą można przełożyć końcówkę paska od nachrapnika kantara, jeśli po regulacji zostaje nadal spory kawałek paska. Takie proste, a zawsze mi tego brakowało 🙂

W ogóle dla zwolenników satyny, błyszczącego konia i lakierków, to BR też właśnie wypuściło szaloną serię ochraniaczy. Złote, srebrne, czarne i białe lakierki, a nawet wersja ze Swarovskimi... IMO coś strasznego 🤣

wątek zamknięty
quanta śliczny ten kantar  😍 a co do tych świecących rzeczy ... masakra, te firmy już szaleją  😁
wątek zamknięty
a ja uwazam ze swiecace ochraniacze sa calkiem-calkiem 😉
wątek zamknięty
Dokładnie, mi się też te świecące BR podobają!
wątek zamknięty
Quanta dzięki wielkie.  :kwiatek: :kwiatek: ja Eskadrona lubię bo jest lekki i ładny 😀 a BR koszmarek.

Kiedyś kupiłam brillanta który był w opłakanym stanie. zakulkowany na maxa. i podjęłam różnego rodzaju próby odświeżenie poprzez: pęsetę, odkudłacz w rolce jak i ten elektryczny, depilator ( kulki fajnie usuwał ale też zaciągał nitki dość solidnie...)  i najtańsze: maszynka do golenia! 5minut i czaprak jak nowy. Od dłuższego czasu tak odświeżam brillanty i jest super. Ani razy nic mi nie przetarła, rozdarła,przecięła.

tu przykład dzisiejszy Brillanta Aubergiene. Ja to zawsze robię po praniu na suchym czapraku.

wątek zamknięty
juliadna, ale maszynka do golenia taka jednorazowa, si?
wątek zamknięty
Juliadna ja maszynką golę swetry z tych kulek. 😀 Na czaprakach też się sprawdza.
wątek zamknięty
kujka tak tak 🙂
ashtray super się sprawdza 🙂

edit:

Dralon Burgudny i kobyłka forumowej Gejbi

wątek zamknięty
Mi sie podoba czaprak z fair play taki brazowy z rozowa lamuwmką
wątek zamknięty
Sabrinka2312, to takie wspaniałe! Cieszymy się razem z Tobą!
A co jeszcze Ci się podoba? Ciastka z kremem lubisz?

(jaaaa, niech to coś ktoś powstrzyma) 🍴
wątek zamknięty
quanta, kiedy to taka terapia anty-dzieciowa jest. i to za darmo 😁
wątek zamknięty
Ojojo ale ske boje tej głupio-terapi ogiy costam  ❗
wątek zamknięty
fruity_jelly, jakby u mnie coś takiego siedziało w domu za klawiaturą, to bym musiała wydziedziczyć :P
wątek zamknięty
wystawic za okno i trzepac jak dywan  😎
wątek zamknięty
quanta Kiedy lakierowane ochraniacze będą w ofercie animalii  🍴  🍴?
wątek zamknięty
juliadna taką jednorazówką? dziwne xD Ja używam golarki do ubrań i sprawdza się znakomicie 🙂 Też odświeżyłam masę czapraków tym! Kiedyś dostałam białego Eskadrona w stanie 3- ... plamy, zabrudzenia, skulkowany cały. Wyszorowałam go porządnie, plamy usunięte i ta golarka cuda zdziałała, był w stanie bdb! 😀
wątek zamknięty
quantanamera, jak chcesz, to mogę jutro cyknąc fotkę tej derce (jeżeli Arimona wyrazi zgode 😀 )
wątek zamknięty
Ludzie pomozcie. Potrzebuje zdjecie porownawcze czapraka pony i full. Jak duzo mniejszy jest pony. Chodzi mi o eskadrona w wersji vs. Bardzo bym tez prosila o podanie wymiarow oraz o rade czy pony wejdzie pod siodlo 17,5'. Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
wątek zamknięty
pod 17,5 pony Ci raczej nie wejdzie
wątek zamknięty
brunatna - bosko  💘
quanta - Rudziszon piękny we wszystkim  😍
juliadna - ładnie 😀
wątek zamknięty
Lakierowane BRy sa pieeeeeeeekne!!!! Co jest troche przerażające. Ale strasznie mi sie podobaja. Czarne oczywiście i tylko czarne. Droższę są?
wątek zamknięty
quantanamera,
szmatocholizm jest nieuleczalny, wolno przerzuca sie z czaprakow na derki, kantarki, ochraniaczki, oglowia, na ludzkie szmatki. Tak ze to ze chwilowo ochota na czapraki zniknela to nic nie znaczy 🙂😉)
Jesli chcesz to zdjecie jeszcze, to ja nie mam problemu jesli szerek zrobi ( :kwiatek: ), myslalam po prostu ze ta dera jest juz w innej stajni razem z koniem, a tam mi nikt szybko nie zrobi.
A te lakierki BR w brazowym kolorze tez wystepuja?  👀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.