Caroline Jak zwykle pokazałaś klasę swoją wypowiedzią. BRAWO!!
Ja mam źle dopasowane siodło ale koń ma zdrowe plecy. Miał, ma i będzie miał. I odkąd jeżdżę z podkładką eskadrona koń jest rozluźniony, dlatego że bolą go plecy 🤣
A dlaczego twój koń miał ciągle skulone uszy jak na nim siedziałaś? 😲
Ty siedząc na koniu nie widzisz jak siodło leży przy kłębie? 🤔
Lee nigdy nie musiała sie dotykać do pleców Dramki, a poprzednio siodło miałam z identycznym rozstawem. Dzisiaj mocniej podciągnęłam popręg i podkładka nie wysunęła sie 😡
Dramka, bycie moderatorem nie jest kagańcem. nadal jestem również użytkownikiem i jako użytkownik moge się wypowiadać i wyrażać swoje opinie - nawet na temat bzdur które ty wypisujesz.
opisałaś siodło niepasujące do konia (ocena po opisie objawów), nie tylko ja tak to oceniam. jesli siodło jest takie dobre, to zmien konia - widocznie to kon nie pasuje do owego siodła 😎
siedząc na koniu widze jak lezy przy kłebie, ale nie wyciągam z tego takich wniosków jak ty - w tym w szczególności nie pierniczę, ze JA mam wrażenie Z SIODŁA, że to siodło nie jest za ciasne. to co napisałaś jest bzdurą po prostu.
a co do uszu mojego konia - spytaj go to, on wie najlepiej 😎 i jak zasłużysz to moze ci powie 😎
Lee oglądając konie i siodła doradzała żeby pod tył siodła podłożyc np ręcznik złozony na pół jeżeli siodło leciało do tyłu, nie stwierdzając jednocześnie że siodło jest za wąskie.
Oglądając dramke i moje poprzednie siodło (które miało taki są rozstaw łęku) stwierdziła że robi się za wąskie z mattesem dopiero.
A moje siodło dodatkowo posiada termoaktywna poduszke klinowa mająca na celu zwiększenie powierzchni rozkładu ciężaru jeźdźca. Stąd jak siadam na konia siodło lepiej się zaczyna układać. Nie mam zwyczaju dopinania czapraku do przystuł, może dlatego wysuwa się.
Dramka a Ty dalej swoje. Przyjmij do wiadomości że masz coś nie tak z siodłem. I nie mówię że masz za małe poduszki, to to mattes, żel czy ta twoja rakieta załatwią. Skoro podkładka Ci wyjeżdża to jest ŹLE.
Co ma do tego nie dopinanie czapraka?? Padu w ogóle nie można podpiąć i jakoś nie wyjeżdża z pod siodła.
dopasowane siodło kładzie się na konia 'gołe' i leży prawidłowo. ot, cała filozofia.
Dorcysiu masz może zdjęcie, na którym jest futerko w kolorze '75 linen'. Ten kolor w rzeczywistości wypada gdzieś pomiędzy białym a naturlanym, czy to jest zupełnie inna para kaloszy?
Super. Oceniamy dopasowanie siodła po położeniu uszu konia. Mój chyba jest jakiś dziwny, bo siodło leży gorzej niż pół roku temu, a koń uszu nie kuli. No, kurde, coś nie tak!
Dramka, Wysuwający się spod siodła czaprak to nic dobrego i rozstaw łęku warto sprawdzić, a nie upierać się non stop przy swoim. 😵 Prestige mają rozstawy chyba co centymetr, co szkodzi łęk poszerzyć, jeśli siodło jest za wąskie? btw - jeździsz? Jeździsz. Rozbudowuje się koń? Zmienia się jakoś? Tyje? Skoro się rozbudowuje, to może czasem warto byłoby się zastanowić, że skoro koń jest szerszy to może i siodło powinno być szersze ?
Ten antracyt to ciemnoszary w końcu,...? Bo gapię się na zdjęcia Dorcysi i przy zdjęciu z antracytem widzę, że to taki....granatowawy...? 😜
Dzięki Aga, pewnie będę musiała się zaopatrzyć i patrzę na inne kolory, ale brown trochę za ciemny chyba. Miałam czarny i koń przy nim mi wyglądał jak wyblakły 🙁 A jasny zieje nudą. Myślę nad koniakiem bo może jest koloru Piorka 😁