Czy ktoś ma zdjęcie tej podkładki Kentucky Impact Equalizer pod siodłem ujezdzeniowym? Bo z tego co widzę nie ma podziału na skokowe i ujezdzeniowe jak w winderenie. Myślę nad czymś do amortyzacji 10mm i teraz się głowię czy Kentucky czy Winderen na kuca. Trochę te Kentucky też długie się wydają i nie wiem, czy mi za czaprak cob nie będą wystawać 🤔🌷
Te Kentucky są bardzo długie. Z tego co pamiętam, masz dość małe siodełko, więc na tysiąc procent będzie ci wystawać daleko. Ona wystaje nawet za spore siodła skokowe.
dairoxroxi, jak bym miała wybierać to brała bym winderen. Osobiście jakoś mi te kentucky nie psują. Konie nie narzekały. Ale jakoś ciężko było mi je dobrze ułożyć pod siodłem
flygirl, no właśnie.. tak patrzyłam na te zdjęcia producenta to za Czaprak Kentucky wystają 😅 to faktycznie może mnie kłuć w oko. dzikadermi, Tak chyba też zrobię i wezmę winderena sprawdzonego, a miałam nadzieję na tańsza alternatywę Perlica, Tylko szkoda, że tak jak dziewczyny piszą są takie ogromne.. bo na kucyku to mi chyba na lędźwie będzie sięgać ta podkładka 🤣
Standardowy problem: czy ktoś ma i chciałby mi zmierzyć długość części leżącej pod siodłem w mattesie vs M? Kupiłam na vinted jakas starszą i ona jest za mała. Cała długość podkładki zgadza sie z tym co pisze producent, czyli 54 cm, ale długość pod siodlem to tylko 42 cm....naczytałam się tutaj, że te nowsze mattesy są już dużo większe, a właśnie teraz już chce kupić nową, żeby ewentualnie ją odesłać. Tylko, że jest mi potrzebna i bardzo mi nie na rękę czekać kolejne dni przy zwrocie i wymianie🤦 napisalam do bergo ale nie są mi stanie udzielić tej odpowiedzi jak do tej pory 🙄
Ollala, kilka stron wstecz w tym wątku opisywałam i tam chyba miałam zmierzone ile cm ma moja VS Mka... Jak dla mnie to teraz totalna loteria, jakbym teraz musiała kupować nową podkładkę to bym chyba wzięła siodło pod pachę i pojechała z nim do sklepu, który ma na stanie interesujące mnie rozmiary... 😒
Moon, no właśnie czytałam, ale niestety nie ma tam wymiaru :< strasznie mnie to wkurza, podkladka za ponad 600 zł i nie da się ustalić jaki ma faktycznie wymiar :/ mam prestige 17, ale jest szansa, ze kolejne siodło bedzie troche wieksze i juz naprawde zgłupiałam jaki rozmiar wziąć.
Ja kierując się wpisami tu na forum zamówiłam Mkę pod ujeżdżeniówkę „małe 17,5” i dzisiaj już odbieram Lkę, a Mkę odesłałam. 😂 w Mce futro z jednej strony było zupełnie schowane pod siodłem.
Dziekuje wam! Moon, no to wychodzi na to, ze M wcale nie jest takie duże...albo moje siodło moze ma takie długie panele, nie wiem juz sama.
Wezmę L, bo juz wolę, żeby trochę wystawała niż zeby gniotło mi konia w plecki
Hej, gdzieś wyczytałam, że można zamówić mattesa w wersji cieńszej (mniej futra?). Prawda to? A jeśli tak, to ta wersja ma jakąś nazwę/oznaczenie? No i jeśli rzeczywiście istnieje, to gdzie można zamówić? 🙂
adriena, mam ta podkladke, ale BARDZO dawno jej nie uzywalam, bo i nie potrzebuje pod obecne siodla. Swego czasu dobrze mi sie sprawdzila przy stabilizacji siodla na grzbiecie. Tylko kon nie byl beczka. Plus na pewno dla tej podkladki za to, ze nie ugniata klebu