Forum konie »

żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

239zł sporo..ale jeżeli plecy bolą i ma pomóc..
A człowiek się nie ślizga po takim żelu w siodle?
Hmm dobre pytanie. Z pełnym lejem pewnie nie.
Caro, ogromne dzięki  :kwiatek:
Prosze o info jeżeli ktoś spotka w sklepie rakiete ESKADRONa lub EURO-STAR  :kwiatek:
http://www.okser.pl/eskadron-podkladka-pod-siodlo-p-2851.html tu jest ale ja zamówiłam ją 31 października i jeszcze do mnie nie dotarła
Właśnie zamówiłam w listopadzie  😤
Czy ktoś może ma podkładkę CSO żelową z futrem? 😉
gacek 🙂 Zdobyłam taką podkładkę w Berlinie  💃
potrzebuje podkładki podwyższającej tył ale całej nie typu paletka najchętniej nie drogiej (EA MATTES to ostateczność) czy występuję takie innych firm?
a jak wypada rozmiarowka mattesa przy daw mag gp?

bo 17' w GP jest nieco wieksze niz np w prestigach  a L to taka ostatecznosc bo brzydko wystaje za czaprak...
nikt nie wie ?
Silly pisałam Cijakiś czas temu na PW, żebyś zmierzyła siodło. Jak będę znała jego długość, to podam Ci dokładnie jaki rozmiar podkładki potrzebujesz🙂
silly L pasuje zazwyczaj pod 17" prestige, więc jeżeli Gp jest nieco większe tym bardziej będzie pasować.

a mi lepiej wchodzi pod 18 prestiga skokowa M mattesa. Jest na akurat co prawda, ale siodło nie leży na futrze. No ale ja nie toleruje jak podkładka tak okropnie wystaje za siodło i czaprak.
Dziwne bo moja 17" jak miałam podkładke M leżała na futrze  🤔
http://www.dlakonia.pl/sklep/page/product/product/3073/sheet/reviews/review/new

czy któraś z was miała styczność z tą podkładką Horze?
Na mattesa wystarczy siodło łęk czy dwa większe?  :kwiatek:
a pod 17" Kieffera wziąć M czy L? bo niby L jest pod 17,5 i 18, a ten mój Kieffer (Garmisch) jest moim zdaniem dośc długi jak na 17. no i nie wiem. niestety nie mam możliwości przymierzenia różnych rozmiarów. i bardzo nie lubię futra wystającego za czaprak, więc chyba wezmę mniejsze.
ankers, a gdybyś zmierzyła ławki kieffera i poprosiła kogoś o zmierzenie podkładki rozmiaru M i L?
mój mattes rozmiar M leży dobrze pod daw magiem 17, ale.... pod prestige gp 17 z dosyć sporymi, tylnymi poduchami się nie mieścił i chyba wolałabym, żeby wystawał, niż żeby siodło leżało na obszyciu futerka.
dzięki, właśnie tak zrobię  😎. 
aha szkoda że nikt jej nie ma 😕
ankers, a gdybyś zmierzyła ławki kieffera i poprosiła kogoś o zmierzenie podkładki rozmiaru M i L?
mój mattes rozmiar M leży dobrze pod daw magiem 17, ale.... pod prestige gp 17 z dosyć sporymi, tylnymi poduchami się nie mieścił i chyba wolałabym, żeby wystawał, niż żeby siodło leżało na obszyciu futerka.

pod daw magiem GP ?
Nie, pod daw magiem millenium 🙂
Ale pod GP chyba też powinna M-ka wejść pod warunkiem, że to GP jest rozmiaru 17.... a nie 17,5, który, z tego co zauważyłam, jakoś częściej się pojawia. Nie wiem tak naprawdę czy pod GP wejdzie mattes, bo widziałam gp na stojaku i na koniu, ale jeśli między 17 millenium i 17 gp nie ma istotnych różnic w kształcie zadnich poduch to logicznie myśląc, powinno wejść. 🙂 [a chyba nie ma, przynajmniej firmowe, sklepowe gp nie wygląda na takie, które miałoby jakieś ogromne poduchy]
ja tam juz wgl zadnej roznocy pomiedzy GP a millenium nie widze ;p
szukam podkładki korygującej tył ujeżdżeniówki. Wybrałam Mattensa, Wintec i żelową Acavallo do przymierzenia i wypróbowania. Czy ktoś używa którejś z nich? Wiadomo, że musi przede wszystkim pasować do siodła i właściwie go ustawiać, ale interesuje mnie też trwałość, odkształcanie się po pewnym czasie dość intensywnego użytkowania.
apropos..moja rakieta ESKADRON jest zupełnie z innej  "pianki" niż zwykłe rakiety z zwykłej gąbki

[[a]]http://animalia.pl/produkt,11729,549,Daslo_Podk%C5%82adka_pod_siod%C5%82o_rakieta.html[[a]]
Grace, przejrzyj wątek - opinii na temat każdej z podkładek jest wiele.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się