No właśnie potrzebuję mattesa zarówno pod ujeżdżeniówkę jak i skokówkę... najtańsze nie są, więc jeśli się da, chciałabym mieć jedno futerko do obu siodeł 😉 wypali?
bajaderka :kwiatek: Dziekuje ale w linkach są gluty z Dri-lexem, a ja szukam zwykły glut tylko czarny który ma koleżanka ze stajni. Ale okazuje się że koleżanka ma dri-lex tylko po praniu warstwa dri-lex odkleiła się 😁
Po pierwsze nie DL tylko DR a po drugie wszystkie rodzaje podkładek są takiej samej długości. Pisałam to już parę razy. S- 48cm, M- 54cm, L-58cm, XL 62cm. To długości całkowite. Długość materiału pomiędzy futrami jest o 10cm mniejsza.
Dramka, ale zrozum, że jeśli kupisz teraz dwie podkładki NOWE, skokową i ujeżdżeniową, to będą miały taką samą długość. I Dorcysia, jako osoba, która pracuje tam, gdzie je produkują to jednak wie lepiej...
Więc nie pisz autorytatywnie, że DL jest dłuższa bo równie dobrze możesz mieć dwie skokowe w tym samym rozmiarze i też będą różne - bo z różnych okresów produkcji...
"Więc nie pisz autorytatywnie, że DL jest dłuższa bo równie dobrze możesz mieć dwie skokowe w tym samym rozmiarze i też będą różne - bo z różnych okresów produkcji..."
W takim razie trzeba stwierdzić że nie trzymają rozmiaru..i zależy jaki rocznik trafisz 😁
Ma ktoć może porównanie najlepiej na zdjęciach podkładek z naturalnym futrem i białym? Wiem jak wygląda naturalne (jest "żółte"😉, ale zastanawiam się, czy białe wygląda bardzo sztucznie?
a czy ktoś prał podkładke Mustanga? Chciałabym ją wyczyścić,a nie wiem szczególnie jak, bo podejrzewam, że to nautralne nie jest, a nie chcę zniszczyć.
Nie bardzo wiem, gdzie się mam z tym zwrócić, pomyślalam, że to najlepszy wątek. Pisał ktoś kiedyś (Dramka?) o żelu na siodło. Moja koleżanka szuka takiego ze względu na swoje problemy z kręgosłupem, problem w tym że potrzebuje na dość duże siodło 17.5. Znalazlam tylko na koniuku pffifa, ale na male siodla do 17 cali. Pomoże ktoś? :kwiatek:
a czy ktoś prał podkładke Mustanga? Chciałabym ją wyczyścić,a nie wiem szczególnie jak, bo podejrzewam, że to nautralne nie jest, a nie chcę zniszczyć.
[quote author=bianca link=topic=77.msg798936#msg798936 date=1291661554] a czy ktoś prał podkładke Mustanga? Chciałabym ją wyczyścić,a nie wiem szczególnie jak, bo podejrzewam, że to nautralne nie jest, a nie chcę zniszczyć.
naprawdę nikt? 🙁 [/quote]
jak każdy plastikowy misiek troszkę się zbije ale przeżyje 🙂 możesz to zrobić ręcznie albo w pralce na programie wełna lub delikatne na 30 st. wyszusz na płasko a jak wyschnie wytrzep i będzie cacy 🤣