Forum konie »

żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

Musiałaś źle wyprać 😉 Moje hippica ma się bardzo dobrze i zachowało swój rozmiar
Ma ktoś fotkę Mattesa DL pod siodłem Daw-Mag GP? Wciąż się waham, czy po prostu futerko nie będzie się "wpijało" w tybinkę
Podkładki DL sa także dłuższe niż skokowe.
No właśnie potrzebuję mattesa zarówno pod ujeżdżeniówkę jak i skokówkę... najtańsze nie są, więc jeśli się da, chciałabym mieć jedno futerko do obu siodeł 😉
wypali?
przecież już ci pisałyśmy że nic nie będzie się 'wpijać'
A no to super, dzięki  😉
a jeśli chodzi o wcześniejsze pisanie, to sorry, miewam czasami sklerozę...
Szukam czarnego gluta  👀
bajaderka  :kwiatek: Dziekuje ale w linkach są gluty z Dri-lexem, a ja szukam zwykły glut tylko czarny który ma koleżanka ze stajni. Ale okazuje się że koleżanka ma dri-lex tylko po praniu warstwa dri-lex odkleiła się  😁
Podkładki DL sa także dłuższe niż skokowe.

Po pierwsze nie DL tylko DR a po drugie wszystkie rodzaje podkładek są takiej samej długości.
Pisałam to już parę razy.
S- 48cm, M- 54cm, L-58cm, XL 62cm.
To długości całkowite. Długość materiału pomiędzy futrami jest o 10cm mniejsza.
DL i DR to dokładnie to samo i wszyscy wiedza o co chodzi.  🙄

Różnią się długości, miałam w domu DL "L" i VS "L" i DL była dłuższa.

Była fotka w ogłoszeniach na której było widać różnice
Prawdopodobnie ta mniejsza L ka była starsza bo parę lat temu zmienili długość podkładek dodając parę cm.
Ja myślę,że akurat Dorcysia wie co mówi😉
Prawdopodobnie ta mniejsza L ka była starsza bo parę lat temu zmienili długość podkładek dodając parę cm.

Tego to już nie wiem..

D+A Nie wątpie, ale oczy narazie mam dobre. Miałam obydwie podkładki w domu, porównałam. Nie mam wątpliwości DL była dłuższa
Dramka, ale zrozum, że jeśli kupisz teraz dwie podkładki NOWE, skokową i ujeżdżeniową, to będą miały taką samą długość. I Dorcysia, jako osoba, która pracuje tam, gdzie je produkują to jednak wie lepiej...

Więc nie pisz autorytatywnie, że DL jest dłuższa bo równie dobrze możesz mieć dwie skokowe w tym samym rozmiarze i też będą różne - bo z różnych okresów produkcji...
Ale Ja nie przecze że dorcysia wie lepiej.

"Więc nie pisz autorytatywnie, że DL jest dłuższa bo równie dobrze możesz mieć dwie skokowe w tym samym rozmiarze i też będą różne - bo z różnych okresów produkcji..."

W takim razie trzeba stwierdzić że nie trzymają rozmiaru..i zależy jaki rocznik trafisz  😁
Gdzie dostane najtaniej Żel podnoszący tył ?  :kwiatek:
Gdzie dostane najtaniej Żel podnoszący tył ?  :kwiatek:

o wlasnie wlasnie tez chce wiedziec 😉
Do czego służy moje futerko  😁
Dramko grzeczne masz zwierzątka, skoro tak szanują ci to futerko  👍 moja bestia już by to miała w zębach/pazurach  😀
Szanują..na przemian grzeją futerko  💘
Ma ktoć może porównanie najlepiej na zdjęciach podkładek z naturalnym futrem i białym?
Wiem jak wygląda naturalne (jest "żółte"😉, ale zastanawiam się, czy białe wygląda bardzo sztucznie?
a czy ktoś prał podkładke Mustanga? Chciałabym ją wyczyścić,a nie wiem szczególnie jak, bo podejrzewam, że to nautralne nie jest, a nie chcę zniszczyć.
A ja dziś założyłam swoja nakładke Alfa Gel na popręg i powiem wygląda na bardzo fajne rozwiązanie. Jeszcze test w boju przed nami
Nie bardzo wiem, gdzie się mam z tym zwrócić, pomyślalam, że to najlepszy wątek.
Pisał ktoś kiedyś (Dramka?) o żelu na siodło. Moja koleżanka szuka takiego ze względu na swoje problemy z kręgosłupem, problem w tym że potrzebuje na dość duże siodło 17.5. Znalazlam tylko na koniuku pffifa, ale na male siodla do 17 cali. Pomoże ktoś?  :kwiatek:
a czy ktoś prał podkładke Mustanga? Chciałabym ją wyczyścić,a nie wiem szczególnie jak, bo podejrzewam, że to nautralne nie jest, a nie chcę zniszczyć.

naprawdę nikt? 🙁
[quote author=bianca link=topic=77.msg798936#msg798936 date=1291661554]

naprawdę nikt? 🙁
[/quote]

jak każdy plastikowy misiek troszkę się zbije ale przeżyje 🙂 możesz to zrobić ręcznie albo w pralce na programie wełna lub delikatne na 30 st.
wyszusz na płasko a jak wyschnie wytrzep i będzie cacy  🤣
dzięki wielkie 🙂
Arivle Szukałam i nic  🙁
Dramka, kurcze, szkoda. Ale dzięki  :kwiatek:

Może komuś innemu rzuciło się gdzieś w oczy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się