"Poszukuje stajni sportowej o profilu skokowym, okolice Warszawy, najlepiej powiat piaseczyński (ale nie tylko) wymagania: - MIŁA ATMOSFERA - plac do jazdy - hala ... - w miarę przyziemne ceny ..."
Z życia, słyszę to co najmniej raz dziennie: "Przepraszam, gdzie tu jest masło klarowne?". Po 4 miesiącach mam ochotę odpowiadać, że takie nie istnieje, a jeśli chodzi o klarowane, to leży o tu, tuż przed pani/pana nosem... 🤣
Bo jak na pierwszy raz człowiek wpadnie i natknie się na tłum karków rzucających rzelastwem i lasek zajmujących wszystkie bieżnie , maty i rowerki, to może sie niepotrzebnie zniechęcić. A na mojej siłce były takie godziny. 😁
Jedno posiedzenie na jednej grupie, tyle co się tam naoglądałam... Ja rozumiem już nawet jak ktoś tu zrobi błąd, tam błąd... Ale napisać niemal wszystko źle? To tak, jakby ich uczono wszystkiego na opak, to wygląda, jakby specjalnie ktoś tak pisał... Wiadomości niezwiązane ze sobą, tak powklejałam tylko w jedno miejsce.
ja myślę, że nie uczą jakiegoś elementarnego szacunku do języka, tego, że jest on naszą wizytówką, świadczy o nas. ale pewna nie jestem, dawno w szkole nie byłam.