2 Pokoję 1 osobę i 1 dwuosobowy do wynajęcia ! . Mieszkanie znajduję się na ulicy Leszetyckiego nie daleko pętli autobusowej.Świetny dojazd na wszytskie Uczelnie (23, 26 ,44,42,13,29.17,18.... i N3)mieszkanie jest 3 minuty drogi na przystanku .Obok znjadują się ( apteka , poczta , stokrotka , 2 Lewiatany ,żabka .salon kosmetyczny ,fryzjer , 1 przystanki dalej biedronka i real )Cena za wynajem pokoju 2 osobowego 600 zł bez dodatkowych opłat.tj .300 zł od osoby. Cena za pokój jedno osobowy 500 zł bez dodatkowych opłat
"Oddam w dobre rece psa owczarek niemieck dlogowlosego ma 3 lata jest zlym psem doskonale sie do pilnowania posesji jest duzym psem masywnym dlugo siersc ma co mu daje uroku.oddam tylko w dobre rece.chetnych zapraszam do obejrzenia psa," 😂 Poza błędami... To zły = dobry do pilnowania...
Powodowany niezdrową ciekawością wszedłem na wątek o konikach polskich i po przeczytaniu ostatnich dwóch stron uważam, że RomanAG, powinien w tym roku dostać jakiś puchar zwycięzcy. Jego błędy ortograficzne wybiły mi oczy. To, o czym napisała Alten wyżej to tylko malutka próba możliwości tego pana. 👍 👍
Widziałam wiele więcej błędów, ale ten rzucił mi się w oczy najbardziej. Ja nie mówię, że nie można nigdy zrobić błędu, sama je robię... Ale niektóre to już przesada 😁
Cz w kontekście mierzenia jest takie słowo jak "zamierzyć"? Ciągle spotykam się ze słowami "zamierzymy te buty/zamierz te buty". To poprawna forma? Nie powinno być "przymierz"? 🤔
Moim zdaniem błąd. Zamierzać można coś zrobić, ewentualnie można zamierzyć się na kogoś. Buty można przymierzyć albo zmierzyć (chociaż zmierzyć po może bardziej na długość - no ale z kolei w moim rejonie zawsze było zmierzenie butów).
Z kolei mnie nieodmiennie irytuje "ubierz czapkę". I jakikolwiek inny element ubrania. Ubrać to można się. Ewentualnie choinkę.