Forum konie »

Problem z GALOPEM. Poradźcie.

Ło matko, mój ma 46%  folgluta a do szybkiego galopu namówić go to cuuuud. Czyżby te 7% robiło różnicę??? I co ja mam zrobić?
% XX: 16,70%
% OO: 7,81%

więc jednak juz wiem dlaczego tak wolno galopuje...
Skwarożek ma prawie 64% folgluta... 😎 Co Wy tam wiecie o szybkim galopowaniu 😁
quantanamera, no wiemy, wiemy, się nie umywamy 🙁
to moze my będziemy tylko kłusowac z podstawionym zadem, jako nie dosc zaawansowane w pełną krew, by galopować?
Najfajniej jest stępować w podstawieniu. No ale nie próbowałam jeszcze półparady, ona działa tak to 47,5%.
łee tam, co z Ciebie za Skwarkoposiadacz? w zganaszowaniu się stępuje, w podstawieniu się kłusuje do 53,43%, a galopuje tylko jak sie ma wiecej gluta!
ha! 46,12% xx i 2,2% oo to jest to! ten arab, a widzicie, ponad dwa procent! to wlasnie jemu zawdziecza moj kon taka szlachetnosc i suchosc tkanki!
quantanamera, w ogóle źle mówisz. Półparada to tak 45,5% max, potem to już trzeba całkiem paradować  😂

A tak w ogóle, to muszę złożyć reklamację! Mamy całe 79,74% xx i co? Rudy galopem zapieprza tylko w celu szybkiego usunięcia się ze strefy zagrożenia moimi wymysłami. Jakiś model wadliwy mi się dostał, bo podobno od 70% wzwyż dają gratis wrotki ze skrzydełkami 😍
wrotki ze skrzydełkami

mialam okropną wizję...
niesamowitą wizję...
chyba pora odstawic kawę...

Katija, my mamy prawie osiem! to juz mamy prawie bukiet arabski!
to moj powinien miec 2 rakiety na paliwo atomowe w zadzie - 82,47% xx!
To ja miałam konia 72,47 % xx. A jaka rakieta! Muszę się pochwalić: w stępie nawet wyprzedzała kucyka!  😁

Och! Miałam takiego szybkiego konia! Mógł mnie zrzuć, więc JARAM SIĘ TYM, ŻE TERAZ TAKA JESTEM ŁADNA, I W OGÓLE TAKA SZCZUPŁA, bo wiecie, schudłam przez niego w niewyjaśniony sposób.  😁  😜
fioukova, bo te rude tak mają, u nich może jakby było 100% xx to by dało radę przyspieszyć - a tak to nie...

katija, ja się tak nie bawię! Ja też chcę oo! Poprawię mojemu suchość tkanki...
wiec to wina rudych! rude są wolniejsze.

opór powietrza jest wiekszy na rudych i dlatego tylko kłusują.
A mój gniady ma XX:51,76% i OO:28,88%, a w terenach jesteśmy najwolniejsi, nawet typ pogrubiany nas wyprzedza... Chyba mnie przy kupnie oszukali 👿
Ja widze,ze dziewczynka ktora zalozyla temat galopu zrobila Wszystkim radosc nie do opisania , wreszcie mozna dac ujscie glupawkom .
A wiec zeby nie bylo  🚫 to Helio ma chyba dolew krwi geparda i to jakies 90% bo cholernik jak postanawia galopowac to doslownie lzy leca 🙂
Moja ma 52,05% folbluta i taki procent ma dopiero szybki galop 😀
to już cwał jest 😉 Że tesz się nie bojasz 👍

Helio ma chyba dolew krwi geparda i to jakies 90% bo cholernik jak postanawia galopowac to doslownie lzy leca

to pewnikiem z przeciążenia - 4G jak nic

a tak na poważnie.

Autorko wątku:

jeździj konia w przejściach po kołach, woltach, jak zagalopowania to króciutkie i zaraz do kłusa. Nie pozwalaj się rozpędzać, dus w zarodku wszelkie oznaki rozpędzania się poprzez przytrzymanie, przejście. Chwal ją jak cos ci dobrze zrobi.

I bardzo dobrze że konia masz energicznego i miękkiego w pysku. Z takim to aż chce się pracować.
Porzućcie agresję, obejrzyjcie króliczki:

Przecież to straszne, dwa migdalące się króliki w tym jeden zupełnie martwy  🤔 😀iabeł:

[/quote]

Przecież to straszne, dwa migdalące się króliki w tym jeden zupełnie martwy  🤔 😀iabeł:
[/quote]  to on nie spi??? 😕 😕 😕
Nie jest martwy haha nawet widac jak jezyczek wyciaga , leniuszek poprostu 🙂
Żyje chłopak, noskiem rusza 🙂
to taki zart byl 😅  swoja droga to dobra terapia na agresje siedzisz miesiac w zamknietym pomieszczeniu i ogladasz 24 na dobe takie kroliczki
Ja chyba rzucam jeździectwo  🙁 Moja ruda nie dość, że jest ruda...
wiec to wina rudych! rude są wolniejsze.
opór powietrza jest wiekszy na rudych i dlatego tylko kłusują.

to ma tylko 34,72 % XX...  😵
I już nigdy nie pogalopuje....
Jakie to życie jest niesprawiedliwe  😕

extended bunny version 2.0

😀
😍 jaki nosek słodki

niach niach niach  😀
Co wy tam wiecie.

To się nazywa galop 100% xx    😀
może przekształcić re-voltę w forum o króliczkach?  😜 z tymi końmi to za dużo agresji.

Genialne. Szkoda że nie moge zalajkować...  😉
Już widzę jak każdy sprzedaje swojego konisia i kupuje króliczki  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się