Dla mnie jest to bardzo ciekawe zjawisko i trochę sprzeczne z teorią, że konie nie tyją w brzuchu 😉 Jak w ciągu około trzech tygodni z konia w kondycji z grubsza treningowej, przy niezmiennej pracy, bez zmiany ilości treściwego, robi się wielkobrzucha kula, ponieważ koń mając nielimitowany dostęp do zielonki zaczyna wsuwać ją jak odkurzacz w ilościach z dnia na dzień większych. 🙄
Szukam osoby, która wie co aktualnie dzieje się z ogierem Addham (po:The Atticus, od:Gayyedah) oraz z klaczą Erotomanią (Ekstern/Erotomanka). Proszę o wiadomość na priv.
Bronze, falletta bo arabska klacz to koń wojenny jest, 🏇 a my z Macebą tradycyjnie co roku we własnym rzędzie na biegu, bo można się załapać na zdjęcia w sumie to mogłabym tak na codzień śmigać po polach 😉
Witam. Czy ktoś z Was licytował konia na aukcji w Janowie lub Michałowie i mógłby mi nawet na priv naświetlić jak to wszystko wygląda? Będę wdzięczna za każdą informację.
Witajcie, mam pytanko. Mam nadzieje że dobrze trafiłam 👀 Jaki rozmiar ochraniaczy (skorup) mają wasze araby? 🙂
Moj na ogół pony jesli dana firma ma tylko opcje: pony -full. Gery mamy 2, z Deca tez 2 a jutro odbieram cob z HH (oni maja rozmiarówke cob-full z modelu ktory mnie interesuje). 😀
Fair Play mam pony i HKM tez mam pony (zamawiałam cob/full,i wymieniałam bo były mega za duże), Eskadrony M są za duże bo miałam po poprzednim koniu i oddałam. Moje zwierze ma 150cm w kłębie.
Najlepiej pożyczyć i przymierzyć, bo numeracje różnych firm są rozbieżne. Tym sposobem HM-y kontaktowe pony pasują na nogi małopolanki, bo na arabkę były za szerokie w obwodzie.
[quote author=Murat-Gazon link=topic=752.msg2621285#msg2621285 date=1480535169] Moja nosi HH na przody i tyły, coby. Przedtem miała Horze, też coby. Ale ona duża jest. [/quote] Murat-Gazon a jaki masz model HH ?
saklavi mam je od roku, użytkowane średnio 3-4 razy w tygodniu w każdą pogodę (nie robię z koniem nic bez ochraniaczy, od jazdy po spacer w ręku). Neopren się trochę poprzecierał na dole, ale poza tym nic im nie jest. Gumy się nie rozciągają. Przy czym ruda nie jest niszczycielem ochraniaczy, nie uderza w nie kopytami ani nic. Raczej zaliczały kontakt z gałęziami, kamieniami, kolczastymi pnączami, błotem, piachem, wodą itp.
Murat-Gazon moj arab tez raczej ekonomiczny w niszczeniu sprzetu :-D Zapowiadaja sie ciekawie, mam nadz ze beda nam służyc równie dobrze bo my skaczemy troche 🙂 A jak z ta wentylacją ? spełnia swoją funkcje ?
saklavi tak, noga się pod nimi nie poci jakoś straszliwie. Oczywiście niższa część tych wywietrzników zapycha się błotem, ale bardzo łatwo się to czyści.