Kobyłka idzie jednak pod nóż. Jeszcze w czwartek ma przyjechać profesor, żeby dokładnie obejrzeć brzuch i przygotować strategię zabiegu. Gdy z nim rozmawiałam powiedział,że operacja pewnie będzie krótka, w płytkiej narkozie. Pobyt jednodniowy.Najprawdopodobniej będzie to tuż po Świętach Wielkanocnych
Hamer, trzymam kciuki za Czankę, żeby to rzeczywiście był już ostatni zabieg, i tak się kobyłka wycierpiała w ostatnim czasie a i Ty co nerwów straciłaś...
kobitki poradzcie mam w stajni 6 koni oo,konie mialy wyrobione paszporty,czesc biegala itp. szlag trafil paszporty,wlasciciel jest znany,ale nie pamieta co po czym od czego-nawet imion nie kojarzy jak odzyskac dokumenty?da sie w ogole?
generalnie tomam ze 3 tabliczki i 5 koni- Futureska juz pojechala zostaly jakies gniade i siwe 🤣 paszporty byly i..no nie ma😀 mowie wam cyrk na kolkach
wyprowadzilam dzis Zlota bez malej Zulay na lonze.. nie wsiadalam bo nie chcialam w razie czego wkomponowac sie w torf.. musze powiedziec ze Zlota to wspaniala dzielna klacz- zniosla rozlake ze stoickim spokojem, czasem zarzala do malej. mala darla sie wnieboglosy za matka. Jutro wsiadam- mala znow w boksie. Na razie na 15 minut.. bede wydluzac rozlake, tak zebym mogla miec te 45 minut na jazde , a nie tylko na stepowanie z elementami zaklusowan.
Teraz znowu gromada na padoku... Naprawde mam wrazenie ze Zlota ma do mnie ogromna cierpliwosc.. to nieprawdopodobnie brzmi ale...
czesio, jak Ty robisz tego warkocza z grzywy? Chciała bym zaplatać grzywę mojej kudłatej Wiolce, bo ciągle poplątana i dużo włosów wyrywam przy czesaniu, ale nie wiem jak sie za to zabrać, przydała by się lekcja poglądowa 🙂.
Kawusia - to taki roboczo - stajenny warkocz. Bardzo prosty bo na zasadzie tej samej co dobierany. Tylko nie można robić zbyt ciasno jeśli koń stoi w tym w stajni. W przeciwnym razie ponaciąga się wszystko i źle wpłynie na włos. Zobacz na youtube jak plotą dobieranego. To prawie jak zwykły. Czesio śmiga w tym od 3 lat. Przeplatam raz w tygodniu. Bardzo zmniejsza ilość niszczonych kłaków.
stare dzieje, ale fajna sprawa jednak, tak się czaje z młodą żeby się pobawić i jakaś L pojechać w tym roku, ale nie wiem kiedy czas na to wszystko znaleźć 😉 pozmieniały się zasady, jakoś nie mam siły wgryzać się w te wszystkie przepisy 😉