Zduśka - mi piace molto. Miły obrazek dla oczu. Spowiadaj mi się tu zaraz co to za szałowe ogłowie :-)? Gratulacje dla wszystkich przybranych tatusiów i mam - niech się wam zdrowo chowają pociechy 🙂
ganasz - ten po przeglądowy pokaz w wykonaniu samych rodzicielek i maluchów był świetny 🙂 Jak wypuścili całą stajnie matek z dzieciakami i zaczęły się ściganki, to nie mogłam wzroku oderwać 🙂
Zduśka - dzięki Bogu dziś poznałam swojego konia bo wczoraj wyłam i na gwałt wzywałam weta. Dwa dni temu zgłoszono mi,że koń miał w nocy kolkę ale skończyło się na zastrzyku. Powodu możemy sie tylko domyslać 🙁. Ja stawiam na zamulenie trawą z błockiem 🤔 Po przyjeździe do stajni nie poznałam mojego Niuna - okazało się,że ma stan podgorączkowy i początki zapalenia oskrzeli. Od razu antybiotyk i liczę na to,że do weekendu Młody się wyliże. Dziś był taki jak zawsze - kontaktowy, ciekawski i szczęśliwy. Więc mam nadzieję,że obędzie się bez niespodzianek 🙄
Zduśka - niestety, dopóki trawa się nie rozwinie na dobre koniska wyjadają "trawę" z zimowego padoku. Niby mają 3 ha ale wyżarty do cna. Właściciel stajni czeka aż wzejdzie trawa na innym pastwisku i wtedy przenosimy stado na nowe. Tylko mój miał kolkę - a nie jest przekarmiony. Więc ciężko powiedziec - inne konie też wygrzebują trawsko z nudów i nie chorują. Tak czy inaczej dziękujemy za wsparcie. Młody jest młody więc musi być dobrze. Magda - co to za siwek ?