Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Epikea Niedaleko pada jabłko od jabłoni :kwiatek: Cynober przystojniak jakich mało, a i do mamusi podobny 🏇

Mamuśka:

Złota Zorza urodzila dzis o 11 klaczke po og. Fireball
gratulacje!!
poka poka!
Złota, gratulacje!!! To masz w tym roku dwie małe babeczki, cudnie 🙂. A ta od Złotej to gniada czy ruda 😉?
Złota zawiązuj czerwoną wstążkę i dawaj fotki 😍 😍 😍
przez internet nie zaciotują, dawaj fotki od razu 😉
Epikea Niedaleko pada jabłko od jabłoni :kwiatek: Cynober przystojniak jakich mało, a i do mamusi podobny 🏇

hehe oj nawet nie wiesz w ilu rzeczach podobny do mamusi i ile pozytywnych cech mu przekazała 🙂
Zduśka - mi piace molto. Miły obrazek dla oczu. Spowiadaj mi się tu zaraz co to za szałowe ogłowie :-)?
Gratulacje dla wszystkich przybranych tatusiów i mam - niech się wam zdrowo chowają pociechy  🙂
aaaa Złota gratuluję !!!!  🏇 dawaj fotki !!!!
Bronze :kwiatek: ogłowie moja droga to Villa Horse  🙂
witamy na swiecie
klaczka od Zlotej po Fireball

za duże zdjęcia 🤦
śliczna  !!!!!  😍 i ta odmiana !!  😍
gratuluję jeszcze raz !
Złota cudeńko , obłędne uszyska 😍 😍 😍
hihi Pia jest specjalistka od uszu...
prawie jak osioł.. 😍
Złota, malutka jest obłędna 😉, jeszcze raz gratuluję!
pozjazdowo w JP
Złota mała prześliczna!!! gratulacje 🙂
Złota ale rudzielec za patrzałaś się na mojego i masz takiego samego 😂  nawet łeb ma podobny  😜  WIELKIE GRATULACJE
ganasz - ten po przeglądowy pokaz w wykonaniu samych rodzicielek i maluchów był świetny 🙂 Jak wypuścili całą stajnie matek z dzieciakami i zaczęły się ściganki, to nie mogłam wzroku oderwać 🙂

Złota - uszka dla mnie bomba. Oba koniki fantastyczne.
Zduśka - dzięki za info  :kwiatek:
edit. Młody z dzisiaj - rekonwalescent  😕
bronze ślicznie  😉
to teraz my 😀
czarka to Twój ? Bo nie widziałam nigdy... Śliczny jest 😀
portrecik dzieciaka

Bronze no nie.. a co mu jest ???  😲
Zduśka - dzięki Bogu dziś poznałam swojego konia bo wczoraj wyłam i na gwałt wzywałam weta.
Dwa dni temu zgłoszono mi,że koń miał w nocy kolkę ale skończyło się na zastrzyku. Powodu możemy sie tylko domyslać  🙁. Ja stawiam na zamulenie trawą z błockiem  🤔
Po przyjeździe do stajni nie poznałam mojego Niuna - okazało się,że ma stan podgorączkowy i początki zapalenia oskrzeli.
Od razu antybiotyk i liczę na to,że do weekendu Młody się wyliże. Dziś był taki jak zawsze - kontaktowy, ciekawski i szczęśliwy.
Więc mam nadzieję,że obędzie się bez niespodzianek  🙄

o matko !!! zdrowia życzę i uważaj na sianko z błotkiem i trawkę z błotkiem - bardzo szybko o kolki  🙄
ahh...  :kwiatek:

Zduśka - niestety, dopóki trawa się nie rozwinie na dobre koniska wyjadają "trawę" z zimowego padoku. Niby mają 3 ha ale wyżarty do cna. Właściciel stajni czeka aż wzejdzie trawa na innym pastwisku i wtedy przenosimy stado na nowe. Tylko mój miał kolkę - a nie jest przekarmiony. Więc ciężko powiedziec - inne konie też wygrzebują trawsko z nudów i nie chorują.
Tak czy inaczej dziękujemy za wsparcie. Młody jest młody więc musi być dobrze.
Magda - co to za siwek ?
krewny rudej 😉 czyli moj nowy podopieczny imieniem Naświt
lizzy to jest Czahor koń mojej siostry 😉 nowy nabytek, ma go dopiero 2 tyg.
Złota-gratuluje malucha  🙂 Śliczny kasztanek i do tego malowany  😜

My wczoraj zachipowalismy i opisalismy Hamita, teraz tylko czekam na reszte dokumentów i wysyłam.Oby szybko wyrobili ten paszport  🙇
Magda
Piękny Dzieciak🙂 co to za ogłowie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się