Dzięki Zduśka , widze że pod avatarkiem masz podpis "siwy i rudy" kocham rudzielce ale siwe też są piękne . 🙂
Co do panierowania ... Tak kończy się każy trening halowy ;] Co widac ponieżej ..
Wiecie coś moze na temat zawodów w Stadl Paura ?( czy jak sie to pisze ...) , lub czy będa organizowane Mistrzostwa dla koni arabskich z klasami western , lub inne zawody dla koni czystej krwi arabskiej .. ??
PAtra!, na ME zawsze sa klasy westernowe, ale poziom jest moim zdaniem wysoki dosc jak na te zawody. poza tym ktos tu kieedys reklamowal chyba MP west arabow - nie pamietam kto i gdzie i kiedy..
dlaczego na stosie cieciorka jakaś dziwna jesteś 😲znacznie atrakcyjniejsze są rozmowy z dawno nie widzianymi dobrymi znajomymi. A że to wątek o arabach więc nie rozumię Twojego wpisu.
to może dobrze, że nie jadę, bo spłonęlabym na stosie tego cieciorka, tego-wpis bez sensu i punktu odniesienia. Chyba rzeczywiście pomyliłaś tematy 😀iabeł: Cień piękne ma pochodzenie Wasyl! a ja już będę okupować JP od piątku 😅
Ja też niestety tylko niedziela...🙁 mam nadzieję, że następnym razem będzie możliwość przyjechać "na całość".
Cieciorka - tak sobie pomyślałam, Ganasz chyba też, że na wątku o arabach będąc głupio pisać takie rzeczy....🙂 ale to moja opinia i stąd taki komentarz 🙂 W każdym razie - jeśli masz zamiar rozwijać tutaj ten wątek, to zapraszam na pw żeby nie zaśmiecać.
no skoro arabiarze wybierają janów, a ja do ich nie należę to mogłabym źle skończyć ze swoją odmiennością gdybym jednak ten janów wybrała 😉 Czyli wnioskujesz, że miłośnicy koni czystej krwi arabskiej to ani chybi potwory i każdego miłośnika innej rasy zjedzą? 🤦 Jesteś w błędzie. Ale to fakt, na nas podobnie jak na arby patrzy się nieco dziwnie. Konie jakieś małe , nadpobudliwe to i właściele nie teges
A ja przestaje się dziwić skąd uprzedzenia wobec arabiarzy, jak was czytam. Wyluzujcie i życzę trochę dystansu do siebie, jak również brania pewnych rzeczy z przymrużeniem oka.
a ty cieciorka nie rób z siebie ofiary na stos-nie te klimaty. I więcej luzu. bo do tej pory to właśnie przez ciebie jakiś dziwny szowinizm przemawia. Nic mi nie wiadomo o uprzedzeniach-chyba je wymyśliłaś na poczekaniu. Nie wiesz o co chodzi i sie wywnętrzasz. Arabiarze wybierają Janów, bo może nie wiesz ale to dla nas ważny zjazd członków PZHKA. Gdyby nie zbieżność terminów też część z nas byłaby na Torwarze. A jak się podziwia araby, to lepsza jest sierpniowa aukcja. Marcowe spotkanie, to głównie wątek organizacyjno-towarzyski. Araby to od zawsze najbardziej intelgentne, przyjazne człowiekowi i łagodne konie, podobnie jak ich właściciele 😉 A jak ktoś ma inne wyobrażenie, to znaczy, że w tej dziedzinie musi się jeszcze sporo nauczyć. 😉
ja, ofiary? pieklisz się, jakbym ci ranę solą posypała. o uprzedzeniach zaczęła hermer- że na was patrzy się jakoś "dziwnie". szowinizm? wypunktuj proszę! Wiem, dlaczego arabiarze wybierają janów i się nie dziwię- zażartowałam więc, ze może wobec tego lepiej, że nie znajdę się wśród wielbicieli arabów, bo tego uwielbienia nie podzielam. chciałam się wybrać z rodziną, dla towarzystwa i oderwania od miasta, ale torwar mnie jednak bardziej kręci. i na to wielki raban urażonych wielbicieli- widać dotknęłam czuły punkt. Do ostatniego akapitu się nie odniosę, ale sama dajesz odpowiednie świadectwo 😉
nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jak warszawę porównam do janowa to jednak.... można się oderwać od miasta. mam nadzieję, że mama spotyka się jednak z sympatyczniejszymi ludźmi od was 😉 tak, czy siak, życzę dobrej zabawy, nie przyszłam się kłócić i nie zamierzam. jak się wchodzi do tego wątku ma się ochotę jak najszybciej wyjść. Matinka, heeej, pozdrawiam tam na wątku! 😁