Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

szamanka coraz piękniejszy!
derby coraz bardziej szalone zdjecia  🤣
derby pięknie  😅
Derby
Pozytywnie szalona jesteś 😉
Oj zaraz szalona;p hehehe

dzięki dziewczyny🙂

wrzucam arabską perspektywę naszych terenów:

Kurde nie mogę Twoich filmów oglądać na telefonie. Musi być tam zaznaczona jakaś opcja, że nie udostępniasz filmu na telefon... A ja niestety 3/4 paczam w ten sposób  😎 No i Twoja Panna piękna klucha  💘

Mam pytanie do bywających w Michałowie. W którym miejscu jest hala? Tzn wjeżdżam główną bramą i kierując się w stronę budynku dyrekcji gdzie ta hala stoi??? Bo bywałam za czasów bez hali, a jakoś nie wiem gdzie mogli ją upchnąć, żeby była pod ręką  😀
derby zielona się robię z zazdrości jaki piękne tereny masz do jazdy 🙂  Super filmik !
zduśka, mam to samo ... w chrome jakimś rozwiązaniem jest wybranie opcji "wersja na komputer"
Mogę się pochwalić?
25 października jedziemy na Hubertusa  💃
Będzie kameralnie, bo tylko nasza stajnia, koni niewiele, ale będzie.
Pierwszy Hubertus rudej i... aż drugi mój.  🙂
My też jedziemy na hubertusa już za tydzień do stajni w której byliśmy rok temu 7 km od Naszej, także hubertus połączony z mini rajdem 🙂 Ogólnie nie lubię hubertusów, bo jak patrzę jak pijani ludzie na koniach wjeżdżają w siebie albo jakieś dzikie skoki w lesie to zdecydowanie nie dla mnie, jednak TU wygląda to zupełnie inaczej i można czuć się bardzo komfortowo i bezpiecznie 🙂 Za dwa tygodnie jedziemy na kurs z Naszą Panią trener, jakby ktoś chciał przyjechać posłuchaczować czy ze swoim koniem, proszę o kontakt na priv udostępnie szczegóły 🙂 A tymczasem uciekam do kucyka, miłego dnia !
heh.... probuje ogarnąc photoshopa... i wrzucam foteczki z dzis mojego Świniaka 😉
Jedno zdjęcie masz za duże, limit wynosi 800 x 800.
Najprościej wrzucić je do galerii na forum, sama zmienia wielkość na dozwoloną.

A pomijając to...
Piękny ten 'świniak'.
a dziekowac, dziekowac  :kwiatek:
ale rozjezdza sie cos przez to? mi sie wyswietla ok..  🤔
dobra, zmieniam
i moj pierwszy photoshopowy myk  😁
Nie, ale i tak jest to łamanie regulaminy.
Nie, żebym było upierdliwa, po prostu szkoda, abyś dostała osta.
Obibok baw się dalej tym photoshopem bo efekty coraz lepsze 🙂 no i model jaki  😍
OBIBOK, dodajesz smalcu Świniakowi do owsa?  😂
Derby, kapitalne zdjęcia - a Twoją ślicznotkę skomentuję tylko z lekkim przekąsem, że myślałam, że to mój arab jest zapasiony  😉 🤣
Co absolutnie nie zmienia faktu że uwielbiam Twoją rudą klaczuchnę!  :kwiatek:
EDIT:
Dodam tylko, bo moje wypowiedzi mogą w sumie brzmieć głupio i obraźliwie, że OBIBOKa (boczkę ;-) ) uwielbiam - trzymam u niej mojego Zawieja i zawsze żartuję, że zaźrebiła mi ogiera i miałam przyjemność być przy wyborze Świnioka vel Sebastiana vel Ardberga :-) Dlatego pozwalam  sobie czasem na takie niewybredne żarty :-)
Sebastiana?
Sympatyczne imię, jedno z moich ulubionych odnośnie męskich mian.

To jak w końcu zacny pan się nazywa?
dobre pytanie  😁
daihla wlasnie obrabiam stara fote  Zawieja- uwazaj oto ona 😉
jeszcze nie skonczylam, ale masz polizac 😉
a smalcu swinia nie  je, na samym sianie jest  🤔 🤔
The Wunia dziekuję  :kwiatek:
Daihla ja po prostu nie mogę jej odchudzić, tyle się starałam i nic!

No, ale od około listopada będziemy pracować planowo regularnie więc mam nadzieję, że będzie wyglądać jak koń    😡
Wpadam ogłosić ,ze oficjalnie dołączam do grona osób które mają swojego konia i jest to czysta krew!
Jestem jeszcze trochę w szoku,ale wcześniej czy później to sie musiało wydarzyć  💃
Alicja nie mozna sie przestac gapic na tego twojego wariata 😉

daihla no to efekt koncowy- prosze bardzo  😅
Alicja gratulacje! Zwłaszcza, że on taaaki pięknisty 💘
Tak wstawiacie te zdjęcia, wstawiacie a mnie zazdrość zżera i  :emoty327🤔zlag trafia bo ja takich ładnych nie mam
larabarson nie przejmuj się, ja też nie mam i też się zawsze zastanawiam, SKĄD oni tu wszyscy biorą takie foty, że tylko...  😜
Alicja, miłość nie wybiera! Trafia jak grom z jasnego nieba.
Gratuluje.

Moim kobyłą raz na parę miesięcy ktoś zrobi zdjęcia, taka dola życia bez fotografa.
OBIBOK cudne zdjecia - koniuch rowniez  💘 Wszyscy maja konie ktore umieja zapozowac - moj jakis lamaga zawsze sie odwroci tylkiem w najlepszym momencie 🙁
Obslugi photoshopa tez zazdroszcze - ja siedzialam nad nim kiedys pol dnia, zawiesilam kompa i zakonczylam z nim prace. Dzisiaj jade i biore malego w teren  - praca blisko stajni go rozprasza, zwlaszcza jak malpa, przewodniczka stada go nawoluje  😫 A to ciele beczy do niej i sie buntuje....

Alicja witaj w klubie wybrańców :kwiatek:
Zawiej -  każdej odsłonie The Best 😍 z pozdrowieniami od fanki  😉
OBIBOK spróbuj focić z daleka może nie zauważy 😉
Napisałam już w wątku popręgowym, ale napiszę i tutaj, bo może ktoś z Was miał podobny problem i może coś podpowiedzieć z własnych doświadczeń.
Potrzebuję otóż kupić ujeżdżeniowy popręg - raczej z neoprenu, bo okazało się, że ruda potrafi się obetrzeć od skórzanego popręgu...  😵
Tyle że problemy są dwa - raz, że ona brzuchata trochę (a teraz przed zimą jeszcze obżera się na potęgę...), a do tego miejsce na popręg naturalnie wypada blisko łokcia i wszystkie popręgi natychmiast tam lecą i ściągają siodło na łopatki już po kilka krokach kłusa. Każde siodło niestety.  🙁 (choć to można rozwiązać podogoniem i chyba będzie trzeba)
Drugi problem - przystuły w siodle dość nietypowe, czyli każda mocowana osobno, jedna ze standardowego miejsca idzie prostopadle do ziemi, a druga wychodzi jakby trochę bardziej z tyłu siodła i idzie nieco po skosie.
I muszę do tego dopasować jakiś popręg...
Poradźcie, w jaki kształt celować, żeby to miało ręce i nogi.  :kwiatek:
Ale piekne te wasze zwierza! 😀
ja mam tylko jedno takie 'arabskie' mojej czy tam dwa,i to z zeszlego roku, bo ona zwykle niewzruszona na wybiegu, ani mysli pokazywac bukietu :P

Za to pochwale sie, ze mloda zaczela robic calkiem przyzwoite ustepowania w stepie 😀 tylko musze bardzo pilnowac jak siedze, bo wszelkie moje wygibasy w siodle skutkuja spsuciem ruchu😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się