Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Widia wstawiam zdjęcie ochraniacza, jednego z pary, którą ostatnio nabyłam. Horze, rozmiar S. Pasują.

Eufona podczas rui jest zdecydowanie pozbawiona jakiejkolwiek złośliwości natury, ponieważ raźnie wita człowieka sikaniem, aby później chodzić za nim i męczyć niemo o głaskanie. Pod siodłem problemów z nią nie ma.
Być dziękuję Ci serdecznie, jesteś z nich zadowolona? czyli S to będzie taki cob mniej więcej? bo w horze mają dziwne rozmiary, często kantar cob z jednej serii jest za duży,a z innej Pony za mały i tak zgłupiałam z tymi rozmiarami... Widia przy rui bez jakichś zmian, ale od niej się niczego nie wymaga więc nie ma kiedy pokazać humorków 🙂
Ja wlasnie nie wiem czy sie ruja nie zbliza, bo mloda na poczatku jazdy dziwaczna😉 potem jak juz jest co robic to wraca do siebie, ale pierwszy step - masakra, tylko patrzy czego by sie zwyploszowac😉
Ale! mam zdjecia z dzis, dumna jestem z mlodej bo zaczyna sie niesc w klusie jak glupia 😀 galop jeszcze surowka, ale przynajmniej juz sie na lydke nie kladzie 🙂😉)

uwaga arabiarze:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=674195135973184&set=gm.615787311834751&type=1

Jak ktoś nie ma fb moge skopiować
ogier 3 letni z paszportem, cena mięsa :/
O rodowodzie moge na pw opowiedzieć, generalnei polecam pod siodło, konisko na pewno rosłe i ruszające się

szamanka Ty szukasz ogiera, może akurat Ci serducho do neigo zabije
To od Falby?
sądząc po matce to tak...
Dziewczyny, bierze go ktoś  "od nas" z Forum? Coś wiecie więcej o tym koniu? Czemu taka historia skoro koń taki piękny i  z paszportem i z papierem niczego sobie.
Mógłby ktoś tutaj wkleić  zdjęcie tego ogiera, bo mi niestety link nie działa  :kwiatek:

faith bardzo miło się patrzy na Waszą parę, młoda non stop progresuje! Oby tak dalej!
Mógłby ktoś tutaj wkleić  zdjęcie tego ogiera, bo mi niestety link nie działa  :kwiatek:

treść ogl:
"Pilne! Ogier czystej krwi arabskiej w poniedziałek pojedzie tirem z końmi rzeźnymi do Włoch!!! Posiada paszport matka- Miss Monogramm, ojciec- HDB Sihr Ibn Massai. W maju skończy 3 lata. Szuka dobrego właściciela koń stoi u handlarza dziś się dowiedziałam o tym i pojechaliśmy go zobaczyć. Pomocy!
Cena 3500zł"
Epikea, koń już zaklepany. Jutro/ najpóźniej w piątek mają go odebrać, a jeśli nie ten chętny, to jest już kilku innych w kolejce. Pytanie czemu taki koń ma taką historię?
Pewnie dlatego by go szybciej sprzedać? Takie sceny są ostatnio częste....bo pojedzie do Włoch"
Pewnie dlatego by go szybciej sprzedać? Takie sceny są ostatnio częste....bo pojedzie do Włoch"

kurcze, derby, ale nie ten papier i prezencja na taką historię - on nawet nie był nigdzie na sprzedaż wcześniej wystawiony.  🤔
Daihla nic mnie nie zdziwi. Zobaczymy czego się dowie kupujący;-)
to się cieszę dziewczyny
dajcie znać  gdzie trafi 🙂
Czy któraś z Was może dzwoniła lub może zadzwonić do Krzysztofa Falby? Ja go nie znam a skoro kon z takim papierem jest od niego i stoi u handlarza to nie można wykluczyć kradzieży lub nie wiem czego.  Dziwne tylko ze paszport jest. Mimo to lepiej się upewnić. Wojenka ?
Widzialam ogiera - ale jak zadzwonilam, dowiedzialam sie ze wlasnie juz zaklepany :/ Pozatym no ja chce jednak ujezdzonego, ulozonego konia a nie rozhukanego ogra 😉
faith, super!
szamanka, ujeżdzony nie znaczy, że nie rozhukany 😉
Tu nasze - moje i Czesiowe wiosenne igraszki 😉
Martolina ostatnie świetne, mina łobuza  😉

Faith super młoda wygląda.
A w temacie kłusa to jak moja odkryła, że w bezterlicówce ma wolną łopatkę i w ogóle nic nigdzie nie blokuje niczego  🙄 to zaczęła przemieszczać się pod siodłem takim luźnym kłusem, z takim wyciąganiem wszystkich nóg, taką pracą zadu i wyraźną fazą lotu, że z jednej strony jest to rewelacyjne, a z drugiej - ani tego wysiedzieć, ani wyanglezować, tylko półsiad daje radę  🤣
Murat wtedy robi się "ćwierć-siad" czyli stajesz w strzemionach 😉
Tak jak mówi Martolina, hihihi

tak samo z klaczami, przykład z życia wzięty:

rozhukała się Ruda mi w styczniu🙂
derby widzę, że ta twoja to ma charakterek mimo wyglądu aniołka  😁
no ma ma ma....... szatan z niej też potrafi być niezły  🏇
Dzieki dziewczyny za mile slowa  :kwiatek:
Dobrze, ze malej w stepie pierwszym nie nakrecilam, wariatka jedna, jak zaczynamy robote to jest dobre, ale rozstepowanie pierwsze masakra, wszystkiego sie wyplochuje 😀
Faith ona po prostu cię informuje, że macie widownię składającą się z przyczajonych tygrysów  😁
Być dziękuję Ci serdecznie, jesteś z nich zadowolona? czyli S to będzie taki cob mniej więcej? bo w horze mają dziwne rozmiary, często kantar cob z jednej serii jest za duży,a z innej Pony za mały i tak zgłupiałam z tymi rozmiarami... Widia przy rui bez jakichś zmian, ale od niej się niczego nie wymaga więc nie ma kiedy pokazać humorków 🙂

Otóż kocham je miłością wielką, pomimo że dopiero wstępnie raz na gniadej w celu przymierzenia. S to rozmiar pony, aczkolwiek tutaj wypadł dość duży.
Faith co to za siodło? I ile Ty masz wzrostu ?
Byc - patrze rozmiarówkę, bo te żółte są trochę inne niż Twoje i tam na wzrost konia podane,że przody M jak koń powyżej145cm, a tył niby L ale wierzyć mi się nie chce:-p to po 2 sztuki w komplecie chyba:-( no nie da się nie kochać swoich koni ;-) Panowie też nas kochają mimo naszych humorkow :-) Ci, którzy nie wytrzymali zostali gejami :-P
Widia, Być pisała, że kocha swoje ochraniacze- heheh;p
A tak, ochraniacze są the best.  😁
Jestem przekonana, że konia też  🙂 gapa ze mnie 😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się