Boziu, wasze tez czuja wiosne?🙂 moja zaczela liniec i odpalila dzisiaj nadspodziewane wrotki, az musialam zsiasc na pare minut i przepracowac na lonzy 😉
ogurek nie mów, że czeka na kupca...fajnie by wyglądały takie dwa w parze? biały i czarny ❓ 🤣 faith fotka świetna ale taaaki panier, to już panna przesadziła 😉 A ja dzisiaj, w ramach szlifowania swoich, ekhem, umiejętności jeździeckich wybrałam się z koleżankami do innej stajni na trening i powiem Wam, że od czasu do czasu fajnie posiedzieć na innym, nieznanym koniu 😉 Teraz czekam na wiosnę (dzisiaj u nas cały dzień śnieg z deszczem), aż warunki pozwolą mi i Cesikowi na zabranie się za pracę 😉
Hahahah, dzieki wam 😀 Mloda faktycznie wczoraj przesadzila z ta paniera, 3 razy sie tarzala po jezdzie wariatka ;P Jeszcze sie pochwale zdjeciem z jazdy, strasznie mi sie podoba jak zaczela sie ruszac i jak przybywa jej kondycji i miesni 🙂😉))
faith, dziewczyna pod siodłem jeszcze ładniej się prezentuje niż luzem 😉 Nie śledziłam Waszych początków, więc nie wiem jak dużą przeszłyście metamorfozę, ale obecnie bardzo przyjemy dla oka obrazek 😉 Super razem się dogadujecie 😅
kontestacja :kwiatek: dziekuje bardzo! bywalo roznie na poczatku, w pierwszym miesiacu 2 razy lezalam, raz sie bardzo mocno potluklam, a potem cos pyknelo, nagle 😀 takze tym bardziej sie ciesze, ze nie tylko ja czuje i widze zmiany 🙂😉))))
Taka buntowniczka z niej? Rudy to przy zajeżdżaniu normalnie jakby urodził się z jeźdźcem na grzbiecie. Nic wrażenia na nim nie robiło. Słyszałam taką plotkę (tezę), że araby bardzo łatwo się zajeżdża. Rzekomo, nie wierzgają, nie stają dęba itd. W naszym wypadku 100 % się sprawdziło. Choć muszę przyznać, że podczas lonżowania to takie barany strzelał, że obawiałam się jak to będzie, a tu miłe zaskoczenie 😉
Buntowniczka nie, absolutnie 🙂 grzeczna jest bardzo, jak na 5 latke to wrecz nadzwyczajnie😉 Ale przyszlam obca, zaczelam wymagac i regularnie ruszac i to od razu z pozycji alfa :P To inteligentny kon, sprawdzala czy moze sobie na cos pozwolicz czy raczej nie😉 jak juz sie okazalo, ze nie, to zaczelo nam sie super wspolpracowac 🙂😉) zaliczylysmy piewrsze tereny, piewrsze wsiadanie na oklep, piewrsze jazdy bez wedzidla... no zlego slowa nie moge powiedziec, charakter ma super i jestem zakochana po uszy 💘