Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Jak wiadomo, większość arabów za swoim właścicielem pójdzie w ogień, mieszkanie w domu też fajna sprawa!  😀
http://wiadomosci.wp.pl/gid,16397497,kat,1356,title,Nietypowy-lokator,galeria.html
Ja mojego Siweusza bardzo chętnie bym zabrała, mam 3 piętrowy dom tylko myśle, że ze schodzeniem ze schodów miałby mały problem  😂
🏇
Na większości zdjęć minę ma niezaspecjalną:/ na zasadzie "Co ja robie tu oooo co ja tutaj robię?"
orjentica to chyba gdzies kolo Ciebie??? Wiesz cos o tym??? 🤔

[[a]]http://m.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140211%2FNEWS01%2F140219938[[a]]

To chyba ktoś obcy wyrzucił,u nas nie było na wioskach konia tej maści ale jeszcze rozpytuję
od 1:30 Shamaal na swoich pierwszych zawodach, chyba jeszcze nie wklejałem
Myślę, że moje chłopaki chętnie zamieszkaliby ze mną w pokoju  😁

ogurek, ale masz timing  🤣 . Jakie plany macie wobec Karego? Szykujecie go na zawody w Janowie?
od 1:30 Shamaal na swoich pierwszych zawodach, chyba jeszcze nie wklejałem

Ale on jest mini mini🙂 albo Ty taki olbrzym🙂
dopiero na to trafiłem 😉, dla pewności to nie ja dosiadam Shamaala
kary czeka na kupca 🙁
ogurek chodzace cudo ten Kary 🙂  💘

Ehhh i zawody...jak mi sie teskni za ta atmosfera, zapachem, krzatanina, rozprezalnia.... Chyba z jakims nowym nabytkiem cos sprobuje w tej kwestii  🤣
Boziu, wasze tez czuja wiosne?🙂 moja zaczela liniec i odpalila dzisiaj nadspodziewane wrotki, az musialam zsiasc na pare minut i przepracowac na lonzy 😉
Włosa nie gubi, a spokojna jak zwykle.
A wsiadalas? bo z ziemi tez nie przeczuwalam  😁 a tu wesolosc 😀

Tak w niedawnym temacie panierowania...
Faith genialna fotka!  😀
Faith - przeurocza fotka, a mina klaczy bezcenna, takie niewiniątko :-).
ogurek nie mów, że czeka na kupca...fajnie by wyglądały takie dwa w parze? biały i czarny ❓ 🤣
faith fotka świetna ale taaaki panier, to już panna przesadziła 😉
A ja dzisiaj, w ramach szlifowania swoich, ekhem, umiejętności jeździeckich wybrałam się z koleżankami do innej stajni na trening i powiem Wam, że od czasu do czasu fajnie posiedzieć na innym, nieznanym koniu 😉 Teraz czekam na wiosnę (dzisiaj u nas cały dzień śnieg z deszczem), aż warunki pozwolą mi i Cesikowi na zabranie się za pracę 😉
Hahahah, dzieki wam 😀
Mloda faktycznie wczoraj przesadzila z ta paniera, 3 razy sie tarzala po jezdzie wariatka ;P
Jeszcze sie pochwale zdjeciem z jazdy, strasznie mi sie podoba jak zaczela sie ruszac i jak przybywa jej kondycji i miesni 🙂😉))
faith bardzo fajny obrazek wypracowałyście;-)))
Dzieki Derby  :kwiatek: bardzo jestem z niej dumna 😀 niewiele chodzi, nie mamy tez hali wiec jetesmy zalezne od pogody, ale bardzo sie stara🙂😉)))
faith wsiadam w weekend, wtedy zdam relację.
Zna ktos stajnie Groteska Arabians w Warszawie?
faith, dziewczyna pod siodłem jeszcze ładniej się prezentuje niż luzem 😉 Nie śledziłam Waszych początków, więc nie wiem jak dużą przeszłyście metamorfozę, ale obecnie bardzo przyjemy dla oka obrazek 😉 Super razem się dogadujecie  😅
kontestacja  :kwiatek: dziekuje bardzo! bywalo roznie na poczatku, w pierwszym miesiacu 2 razy lezalam, raz sie bardzo mocno potluklam, a potem cos pyknelo, nagle 😀 takze tym bardziej sie ciesze, ze nie tylko ja czuje i widze zmiany 🙂😉))))
Taka buntowniczka z niej? Rudy to przy zajeżdżaniu normalnie jakby urodził się z jeźdźcem na grzbiecie. Nic wrażenia na nim nie robiło. Słyszałam taką plotkę (tezę), że araby bardzo łatwo się zajeżdża. Rzekomo, nie wierzgają, nie stają dęba itd. W naszym wypadku 100 % się sprawdziło. Choć muszę przyznać, że podczas lonżowania to takie barany strzelał, że obawiałam się jak to będzie, a tu miłe zaskoczenie 😉
Buntowniczka nie, absolutnie 🙂
grzeczna jest bardzo, jak na 5 latke to wrecz nadzwyczajnie😉
Ale przyszlam obca, zaczelam wymagac i regularnie ruszac i to od razu z pozycji alfa :P
To inteligentny kon, sprawdzala czy moze sobie na cos pozwolicz czy raczej nie😉 jak juz sie okazalo, ze nie, to zaczelo nam sie super wspolpracowac 🙂😉) zaliczylysmy piewrsze tereny, piewrsze wsiadanie na oklep, piewrsze jazdy bez wedzidla... no zlego slowa nie moge powiedziec, charakter ma super i jestem zakochana po uszy  💘
moje konisko dziś z wieku podlotka 9 lat przechodzi w wiek stateczny i z cyfry w liczbę - 10 latek 😀
Tylko jakoś w sercu ciągle maj  🏇
Epikea to pogłaskaj go ode mnie i pozdrów od siostry  😉
Winea będzie miała równe 9 za tydzień.
sto lat dla Cynobera  🏇

a ja mam zdjęcie rodzinne .. moje ukochane  😍
Epikea zdrówka dla chłopa!
zduśka odmianę ma po tacie, widać.
ale mina młodszego -bezcenna...takie ojojoj  :kwiatek:
zduśka ile ona ma lat teraz?
Ale ma świetną odmianę!Wciąż czekam na zdjęcia w pełnej krasie  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się