Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

no i imię klaczki zostało zarejestrowane,a brzmi ono: WALECZNA 🙂
Widia fajnie, niech się zdrowo chowa Waleczna  😉
larabarson dziękujemy 🙂
🙂 wreszcie 🙂  :kwiatek: kwiatek dla Walecznej
Ja byłam tak zmęczona, że nie miałam nawet siły płakać...Pięć minut później nie byłoby co wyławiać...
Młody cały czas pod obserwacją, w ciepłej stajni, ubrany, chodzi do karuzeli, dostaje ciepłe posiłki,letnią wodę z elektrolitem. Trzy razy dziennie mierzę mu temperaturę, ale na razie nie miał gorączki.
Wojenko to już wszytko będzie dobrze, i niech Moc będzie z wami 😅
U nas tak zimno że nie jestem w stanie go wylonżować, ręce mi zamarzają i lonża z rąk wypada  🤣  ale na szczęście odwilż zawita do Poznania  🙇
Sio Dziękujemy 🙂
Pozdrowienia dla Walecznej od całej naszej ferajny  😀
TheWunia dziękujemy 🙂😉
wojenka - nieprawdopodobna historia..........dzielni wszyscy jesteście, Muja nie zapomni Ci tego do końca życia.... szybkiego powrotu do formy!!!
Wojenka Straszna historia... Ważne jednak, że go wyratowaliście i czuje się nie najgorzej. Trzymam kciuki!  :kwiatek:

Mój gniadosz  😉
Ale ma piękną głowę! Powiedz coś więcej o swoim arabie  🙂
Wojenka  mlody, silny kon- powinien szybciutko zapomniec o tej sprawie i wrocic do pelnego zdrowia, czego oczywiscie Ci zycze 🙂

Widia cudne imie - Mala bedzie teraz walecznie podbijac swiat 🙂

TheWunia pokaz swojego "grubaska" w calej okazalosci 😀
Waleczna, pierwszy spacer w wieku 3tyg 🙂
Wojenka na szczęście macie to już za sobą (mam nadzieję, że jak najszybciej zapomnicie, bo to taka straszna historia, że włos się jeży).  :kwiatek: Trzymajcie się i zdrówka życzę (Tobie też bo pewnie też nieźle przemarzłaś w trakcie tej akcji)
Edycja: Chciałam tylko dodać,że Waleczna to całkiem przystojna dziewczynka  :kwiatek:
[quote author=eklerek link=topic=752.msg1992367#msg1992367 date=1390769269]
Właśnie zamierzam zacząć dzierżawić araba - klacz.  😀 Czy to prawda, że mają swoje "humorki" i "charakterek"?  :/ Jeżdżę już długo i nie boje się wyzwań, bo na różnych koniach się jeździło, ale jednak chciałabym więcej wiedzieć i się przygotować  😉

Moja rada poszukaj walacha 😉
[/quote]

Dlaczego? ; o
Mniej hormonow, ale to nie regula 🙂 ja jezdze na klaczy i jest naprawde oaza spokoju🙂
A mój wałaszek to pan humorzasty, więc to chyba nie od tego zależy  😉
Jednak często zdarzają się panny humorzaste - zwłaszcza podczas rui 🙂 ale to nie reguła - trzeba zwyczajnie sprawdzić 🙂
Gniada ma ruje wręcz niewidoczne i nieodczuwalne, żadne hormony po łbie jej nie biją.
U mnie jedna z klaczy też ma generalnie " wywalone " na macierzyństwo 🙂 - co jest bardzo fajne, ale inne dwie demonstrują chęć posiadania potomstwa bardzo 🙂 Można tylko zaźrebić i mieć spokój, albo hormonalnie to stabilizować, jeśli sytuacja dotycząca funkcjonowania konia np.  w sporcie tego wymaga ..... jest to na pewno dużym minusem w regularnej pracy.....
iwona9208 Grendel po Wołyniu od Griseldis (po Rousseau).
Jego przeszłość nie jest mi do końca znana, wiem tyle, że pochodzi z Niemiec...
To moja mała oaza spokoju, kochana, wybaczająca błędy. Jak do mnie przyjechał czekało mnie sporo pracy bo konik bał się siodła, ogłowia, nie umiał chodzić na lonży, a jazda kojarzyła mu się z czymś nieprzyjemnym... Ale małymi kroczkami Grendziu już niczego się nie boi, pod siodłem śmiga od czasu do czasu, ale teraz nie ma problemu by go spokojnie osiodłać i pojeździć. I dość przyzwoicie chodzi na lonży 🙂

"A co ta pani za sprzęty wynalazła"  😁
Właśnie dostałam link,jeszcze całego nie obejrzałam bo się długo ładuje-nie wiem co myśleć,trochę dziwnie się czuję...Moja Sahi....czy to była dobra decyzja.....
http://www.tvtzgorzelec.pl/index.php/programy/pasjonaci
Eklerek - nie ma reguły z tymi klaczami i wałachami. Moja w większości ludzi niemających kontaktu z arabami wywołuje reakcję: "To naprawdę arabka? Taka grzeczna i zrównoważona? Niesamowite..."  😉 Po prostu trzeba trafić na takiego, z którym nawiąże się nić porozumienia, a wtedy nie ma znaczenia, czy to klacz, wałach czy ogier.

Orjentica ale dlaczego? Nie wygląda, żeby jej się krzywda działa. Fajnie chciała reporterce zjeść mikrofon  😉
Ale jak ona wysiwiała! Pamiętam ją ze zdjęć, które tu wrzucałaś, jeszcze jako jasnego kasztana i wydaje się, że to było tak niedawno...
orjentica - zależy pod jakim względem - wygląda na to, że Twoja dziewczynka trafiła najlepiej jak mogła 🙂
chyba, że chodzi Ci o to, że żałujesz, że ją sprzedałaś......no bo fajna z niej dziewczynka 🙂
Fajna,fajna tylko że podpis trener koni to tak na potrzeby programu,
założenie było takie,że na razie mała miała tylko ładnie wyglądać.
jakiś taki wydźwięk trudny do określenia ma ten filmik,może panikuję,ciemna stajnia,prezentacja tak jakby ,,sprzętu'',ja rozwiała bym grzywę i pokazała potencjał i urodę gdybym miała taka możliwość-tu tylko o robotę zdaje się chodzi(a nie czas,nie czas....) i gdzie padoki ...?...
orjentica może takie pokazanie koni wymyślił reporter ?? często tak jest  😉 i później właśnie tego typu efekty widać na ekranie  😎
klacz wygląda ładnie ,okrąglutka , grzywka zapleciona no i mi faktycznie walnął po oczach napis "trener koni"  😁  A widać, że ma dość średnie pojęcie -  ale mogę się mylić, w końcu to krótki filmik  😉

Widia piękne imię ! I dawaj więcej zdjęć !!!
No podpis trener koni - no bo co mieli napisać, widać, że człowiek się chciał pokazać jako "nie laik" 🙂
Mają widać zacięcie do sportu, ale może kiedyś zamarzy im się kariera pokazowa 🙂🙂🙂 z racji na pochodzenie klaczy, swoją pasję i chęć realizacji wygląda na to, że chcą zainwestować w rajdy, ocena czasu przygotowania konia też nie jest "od czapki"... nie, widać, że konie ogarnięte, spokojne....wygląda to dobrze....mi się podobało....fakt, że stajnia to komórka chyba jakaś, albo tak to wyglądało, ale dajmy czas na rozwinięcie skrzydeł 🙂
Matinka no no o to własnie mi chodzi  🙂 krzywda jej się nie dzieje - każdy z Nas miał swoje początki i jak ja sobie przypomnę swoje  😁 haha . A stajnia jak każda inna  😉 tylko bez złotych klamek - ważne by miały czysto , bezpiecznie i dobrze były karmione  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się