Magiczna obawiam się, że to nie jest wątek odpowiedni do radzenia Ci w sprawie klaczki należącej do naszej forumowiczki 😉
A tak poza tym, to wg mnie 2,5 roku to zdecydowanie za wcześnie żeby zaczynać pracę pod siodłem z arabem, to nie tory. 3 letni koń nie nadaje się raczej jeszcze na dłuższe wypady 🙄
edit: nie ma za co 🤣 ale za zmianę treści postu to zaraz dorobisz się ostrzeżenia od modów, na wstępie.
Nie znam treści ale prawdopodobnie chodzi o złe zintrerpretowanie pojęcia ,,przygotowanie do pracy pod siodłem''-indywidualną pracę z koniem,spacery,delikatne lonżowanie,uczenie komend głosowych-potencjalna klientka chyba odebrała to jako rozpoczęcie pracy ,,pod siodłem''-i słusznie ,że mając obiekcje pyta,lepiej zapytać trzy razy niż raz zrobić źle.
DZiekuje za odpowiedz - nie zajezdzalam jeszcze arabow - dla mnie to pewna nowosc - pracowalam tylko z huculem ( uparciuchem) i 2 letnia fryzka, a jak wiadomo kazdy kon jest inny i czego innego potrzebuje, hucul byl bardzo pojetny szybko sie uczyl ze to na jego grzebiecie to ta sama osoba ktora karmi smakolykami 😉 fryzka miala swoje humory i dobre i zle dni, zdarzalo sie osiagnac cos jednego dnia a drugiego musialam wracac do poczatku :/ Pytanie dotyczylo wlasnie wieku zajezdzania pod siodlo klaczki jednej z forumowiczek 😉 Pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia ^^
Zduśka, przystojniak, przystojniak, jak udostępniałam twoje ogłoszenie na fb to koleżanka do mnie napisała "gdzie ty znalazłaś takiego ślicznego konia? Jaki piękny 😜 😍 " tak więc potrafi z miejsca rozkochać w sobie kobietę 😂 Powodzenia w usportowieniu Rudzika 😉
Picaros, jak wytrzymałaś w taką pogodę bez szalika? 😉 Picaro cudny. Daj więcej zdjęć 🙂 zduśka, zdawaj nam tu koniecznie relacje z postępów jakie robicie 🙂
basienka_kbs Misskiedis dzięki dziewczyny :kwiatek: chłopak faktycznie chwyta za oko i to niewinne spojrzenie 🤣 Martolina na pewno będę pisać . Ale jak na razie oswajamy się z nowym miejscem. Aktualnie wszystko jest straszne ( hala, koń na hali, kupa na hali, drągi, stojaki a zmorą są lustra , w które Rudy cały czas zerka 😁 ) Ale o dziwo karuzela nie była taka najgorsza 😉
dzisiaj odwiedziła nas Kawusia , która wytarmosiła rudzine po uszach 🙂 mam nadzieję, że teraz częściej Nas będzie odwiedzać 😀 w końcu jesteśmy teraz blisko siebie.
Martolina zdjęcia trwały 15 minut w porywach do 20, a i tak nie mogłam się ruszac bo kości mi chyba pozamarzały 😡 iwona9208 takie zdjęcia aktualne mam tylko w postaci 'jestem super grubym grubasem' bo jeździc się u nas da tylko stępem a konie stoją całe dnie w boksach 😤