Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

nie ma to jak puścić ogłoszenie na FB
ogurek, gdyby nie Twoje pytanie co się stało pewnie nie byłoby takiego zainteresowania. Nie ma to jak napisać na volcie 😉
oj nie spodziewałam sie takiego odzewu 😲  na razie tak napisalam.. z ciekawosci.

nie ukrywam, ze jezdziec ze mnie sredni, a Zachary to mlody silny (i bardzo ladny) kon. Na trzech koniach fizycznie nie dam rady jezdzic, a temperament Bonanzy i Mission chyba jednak bardziej mi odpowiada. W tych czasach sprzedac konia nie jest latwo wiec nie liczę, ze szybko znajdzie sie kupiec. Oczywiscie kon bedzie w robocie jakiejs tam, nie to ze zostawie go i nic nie bedzie robil. Jutro moj aparat wroci z naprawy i pokazę jak Zachar ladnie wygląda pod siodlem. Jak ktos ma pojęcie o pojęciu jesli chodzi o młode konie to bedzie mial z niego radochę.

ot i cała tajemnica 😉
ok, ja rozumiem wszystko... ale tak jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić Ciebie bez Zacharego  :kwiatek: No ale liczę, że jak znajdzie się chętny to będzie regularnie Nas wszystkich informował o postępach chłopaka i trzymam kciuki aby znalazł super dom !
zduśka, na niektore konie czlowiek jest poprostu chyba za stary... bardzo lubie Zachara , nie mam parcia na sprzedaz go bo naprawde to fajny kon. Dwa miesiace pod siodlem to dopiero początek treningu...  Mam warunki, najwyzej bedzie sie pasł i robil za ozdobę... mnie potrzebny jest tuptus bez ambicji, taki bardziej "pleżerowy" niż sportowy o.  To chyba najlepsze podsumowanie. Nie sportowy. Sportowe to mam quartery🙂
Oj tam, oj tam......Ja tam Zacharego widzę w BArell Racing albo Pleasure 🙂

Dasz radę 😀
Mój Dziad  🙂 niestety pogoda podła była więc zdjęcia takie sobie mocno średnie...

Dobrze wygląda!
Oj tam, oj tam......Ja tam Zacharego widzę w BArell Racing albo Pleasure 🙂

Dasz radę 😀

asds,  racing taaaak , pleasure nie bałdzo

lhp, fajnie wygląda🙂
Ja niestety mam juz odczucia takie ze na podanym filmiku wiecej mógłby ten jezdziec osiągnąc podnoszać d.u.p.s.k.o i wysyłajac konia do przodu cos jak na torach ...takie odniosłam wrazenie....dobrze by bylo trenowac ''takie finisze'' 😉 kto oglądał niepokonanego seabiscuita wie o czym mówię  🏇
A co do samych rajdów..hmm juz sama nie wiem,zwątpiłam w tę dyscypline troszkę poprzez własnie ''gonienie ''koni w galopie ...wygląda to wszystko jak biegi na torach...odrobine wolniej...bardzo ciężka dyscyplina 🙁
Mam pytanie
może ktoś kojarzy jakie siodło ma na sobie ta klacz
http://www.krainakuhailana.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=15&Itemid=24
??
Julina, Podium
Pozdrawiamy w nowym roku 🙂
Wojenka - Dziękuję  :kwiatek:

RaDag - Ptyś znowu u Ciebie 🙂 ??
Prawie.
Ja już nie mieszkam na gospodarstwie z mamą, tylko w Sosnowcu z mężem 🙂
Stajnię przy domu będziemy robić wiosną a na razie Ptyś stoi w pobliskiej prywatnej stajni.
Poddzierżawia go 15letnia dziewczyna do jazdy sobie, bo moja 10 miesięczna córcia jest bardzo absorbująca a ja dopiero uczę się ogarniać wszystkie nowe życiowe role 😉

[quote author=Złota link=topic=752.msg1645191#msg1645191 date=1357840767]
oj nie spodziewałam sie takiego odzewu
[/quote]

Ech... Złota, akurat teraz sprzedajesz Zacharego 🙂 To miał byc mój koń! Oczywiście żartuję, a może troche nie. A "mój" bo od poczatku bardzo mi sie podobał, nawet wtedy gdy o siodle nie marzył.
Ma po prostu coś w sobie.

Niestety, teraz ( i w najblizszej przyszłości) nie mogę go kupić. Wielka dla mnie szkoda....

Liczę że znajdziesz dla niego osobę, która odkryje Go dla siebie, a jednocześnie pozwoli rozwinąć się jego Osobowości. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Szczególnie teraz.
damarina, mogę go dla Ciebie przetrzymac🙂 ile czasu ? rok? dwa? nie ma sprawy 🤣

teraz wrocilam ze stajni a on patrzy tymi czarnymi slipiami z wyrzutem  😉
niesmialo zapytam, mozna zobaczyc jakies ogloszenie zacharego?🙂
ach, juz znalazlam, przepraszam 🙂
Złota
Czyta w twoich myslach 🙂.
RaDag - widzę,że konio juz fajnie"odrósł". Widać, że nowe miejsce mu służy.
Złota - czekam z niecierpliwoscią na fotki Zacharego. Sam Zachary jest takim typem konia jaki mi osobiście najbardziej wpada w oko - az mi troszke żal,że to moje arabskie szczęście nigdy nie miało takiego "zapalnika" w sobie - my juz jesteśmy jak stare dobre małzeństwo i jedno na drugim polega i mu zawierza. I tak już chyba zostanie, bez ognia, bez fajerwerków, ale za to z uczuciem 🙄
U nas w końcu śnieg - zabieram jutro konia w leśne ostępy  🏇, a potem SPA w stajni. Szyja jest dalej strzelona w potylicy... wie ktoś ( lub ma jakies materiały graficzne ) jak przebiegają zginacze w szyi odpowiedzialne za ruch w I i II kręgu ? Będę wdzięczna bo google raczej nie udźwignie tematu...
Bronze jutro postaram się dobrać do mojej czarodziejskiej skrzyni z lat studenckich ... oj wiedza tam jest ogromna  😀 może coś i na temat anatomii i fizjologi znajdę !

a u Nas lipa .. nie jeżdżę bo nie ma jak .. Jak nie gruda to powódź .. dzisiaj dla urozmaicenia mamy w całej stajni lodowisko  😵 chyba oszaleje.

Damarina no kupuj Zacharego !!! Chłopak w kąciku zostanie  😁
RaDag fajnie gniady wygląda !!
[quote author=zduśka link=topic=752.msg1646681#msg1646681 date=1357931752]
Damarina no kupuj Zacharego !!! Chłopak w kąciku zostanie  😁
[/quote]

Ech .... byłoby pięknie. :-) Zacharego polubiłam od pierwszego spojrzenia. Koń, który ma to coś. Ja to widzę.....
Ale najpierw trzeba być odpowiedzialnym i rozsądnym. Nie stać mnie na trzeciego konia. Ani finansowo ani czasowo. A swoich czworonogów nie zostawię.
Złota - sprzedawaj. Oby szczęśliwie.
Jak nie sprzedasz, a u mnie sie sytuacja zmieni to się po Zacharego zgłoszę :-)

RaDag- musimy się kiedyś spotkać, mieszkamy całkiem niedaleko siebie 😉 (w Sosnowcu mieszkają moi rodzice) Gdzie stoi Twój koń?? Jeśli to nie tajemnica....
chyba najwyżej sklasyfikowany w rankingach FEI polski koń
https://data.fei.org/Ranking/Search.aspx?rankingCode=E_WR_Y_RH
gratulacje dla hodowcy
Eomer 2003 (Werter - Efrema), sprzedałam go jako odsadka, a dopiero niedawno jego belgijski właściciel powiadomił mnie o jego karierze rajdowej.
Teren śnieżny zaliczony 🙂 11 km, Bader ma wstawić fotki cyknięte telefonem 😉
Teren śnieżny zaliczony 🙂 11 km, Bader ma wstawić fotki cyknięte telefonem 😉

no no !!! Fajnie.. ja jutro coś pojeżdżę  😀 dzisiaj próbuję sprzątać  😁
czekam na zdjęcia  !
Fotek za dużo nie było, no ale zawsze coś 😉 a trzeba przyznać, że dzisiaj było naprawdę ślicznie z tym świeżutkim śniegiem 😀
Bader widać, że było zimno  😉 .. i weź wyczyść tyłek Baderowi bo ma plamy na nim haha  :allcoholic:

a mi w końcu udało się pojeździć  😀 Rudzik odpalał wrotki no ale i tak było   😜 Zdjęcia robiła oczywiście Ms Carmen   :kwiatek:

wesoły galopik

później Rudzik się nakręcił

a później było tak  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się