Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Malina cud dziewczyna  💘
W typie szlachetnego małopolaka - tak na "oko". Fajna  😉
Wie ktoś coś  pewnego nt pokazu w ten weekend?
ale o co k... chodzi???
jak by co nie mam araba 😉
Ogurek normalnie Cię kocham 😍 😍
Wie ktoś coś  pewnego nt pokazu w ten weekend?
Odwołali, organizator od początku wydał mi się jakiś mętny
Wiecie co?
co poniektorzy chyba na cos cierpią........ 🤔wirek:
ja nie mam araba-jezdze na nich trenuje...oswajam,itp.wrzucałam tu rowniez klacz nie ''czysta'' ale po ojcu oo aby zasugerowac sie waszymi opiniami czym ja kryc aby wyszlachetnic jeszcze...
przykre to i odechciewa sie tu zaglądać......po takich tekstach.
dobrze ze wiekszosc ma jednak klase i kulture osobista i rozgoniłyscie tę ''mierna dyskusje''
Epikea 👍
Sankaritarina do Ciebie 😅
Alicja nie żartuj i zaglądaj, 😉
My przeczekujemy lipcowe upały w siedlisku. Klacze w dzień śpią, a po zachodzie słońca idą na żer, bo wtedy nie żrą je owady. Jest super!!! w górach chłodniej na kamienistych szlakach rozrastają się strzałki. Włóczymy się w trójkę. Jak Wadera pod siodłem to Maceba luzem i odwrotnie. Albo w trójkę pieszo  😉 A ...Wadera nie jest arabem, to może nie powinnam tu jej wymieniać z imienia, bo araby w życiorysie ma ale daleko 😉
arabiansaneta, organizator cyklu czy imprezy w Warszawie? Do tej pory odbyły się już dwie imprezy bez jakiś sensacji
Sankaritarina ja do Ciebie nic nie mam bo Cię nie znam 😉 Uśmiałam się tylko z Twojego veta w tym wątku, bo widać nie wiesz, że mamy w nim również nie tylko 100% oo a Ty tu jako pierwszy autorytet zabraniasz komus czegoś.

Risotto po wigorze są super użytki w oo a i w młp znam parę super koni. Takie mixy oo-ak zawsze słyną z bdb zdrowia i wytrzymałości

Pamela ba nie dośc że mają half-araby to i AA Anglo-araby 🙂

Alicja dzięki  :kwiatek: A Twoja dziewczyna w końcu źrebna czy to za rok dopiero?
No i właśnie o to mi chodziło, przecież nie tylko właściciele arabów się tu wypowiadają. Poza tym jest równouprawnienie, jeżeli iza90 może to i inni również.

Risotto wrzucaj foty, medor cudny  😍
Epikea, Sądziłam, że wypowiedzieć się może każdy. I nie zostać nazwanym "pierwszym autorytetem". Ale skoro nie może każdy, to cóż.
ps: ojtam ojtam, to nie pierwszy tego typu Twój post w moją stronę. 😉

Martolina, Czy jest to równouprawnienie to ja nie wiem... Powinnam chyba sobie pójść z wątku, skoro nie mam araba. 😉
ale spoko.
risotto fajne te Twoje koniska !  😀

Złota jak tam Zachary ? w piątek kochana będę jeździć w Twoich okolicach  🤣 to może kawka ??  😁

i uwaga uwaga  😎 mój koń to mądry koń  😉 od wczoraj padokuje się z moim kucykiem i  nie ma bicia, gryzienia i szczurów jest miłość  😂 prawdziwa gejowa miłość ..
b. się cieszę, że Rudzielec miał ostatnio ochotę wszystkie konie pozabijać .. i patrz do kucyka nie podskoczy  😁

boże a ja przechodzę kryzys jeździecki  🤔wirek: Mąka przesłała mi zdjęcia jak usiłuję jeźdić w siodle skokowym i przełazić ( bo inaczej bym tego nie nazwała ) przez przeszkody 50 cm .. haha dramat ! Chyba nikt ze mnie skoczka nie zrobi .... a co sądzicie o Rudym ?  taka wielka przeszkoda haha 😁

Sankaritarina spoko - zostań  😉 nie bądźmy rasistami  😎
Sankatarina ale ja właśnię chcę, żeby wszyscy miłośnicy tej rasy się tu wypowiadali, a nie tylko właściciele 🙂

Zduśka cieszę się z postępów Rudego w procesie socjalizacji 😀
arabiansaneta, organizator cyklu czy imprezy w Warszawie? Do tej pory odbyły się już dwie imprezy bez jakiś sensacji

Na FB był komunikat polturfu, że nie dogadali się z tą dziwną organizacją. Z Polish Prestige to nie miało nic wspólnego.
Po pokazach we Francji i w Berlinie nikt nie narzekał a niedogadanie się trzy dni przed imprezą jest  mało poważne
Epikea dziewczyna bedzie chyba dopiero za rok zazrebiana...z przyczyn niezaleznych 🙄
tymczasem poświecam sie rudemu potworkowi ktory jest  poprostu cudowny 😁
Alicja
tfu tfu paskuda 😉 dawaj coś więcej o tym zacnym jegomościu
Alicja miodzio  😍

Dzisiaj sobie trochę drągi w galopie pojeździliśmy ;] Jutro pewnie Malina w ruch.

To ja wrzucam Medora w wersji jesienno/zimowej z sesji 😉 A jak będę miała coś teraźniejszego to wtedy wrzucę :]
To ogier Erlindo...
tu link do bazy  http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.php
pytanie do bardziej wtajemiczonych...matka siwa ojciec kary reszta siwa ,gniada ,jasnogniada...a on kasztan...cos tam mi sie telepie w głowie na ten temat ale juz zapomnialam,jak to było z wystepowaniem tej masci kasztanowatej... 👀
jegomosc stoi na hotelu w zaprzyjaznionej stajni,włascicielka nie wiem gdzie jest,ale gdzies poza granicami..wiec aby nie stał i sue nie marnował rdzewiac na padoku(ogier,bez licencji 🤔wirek🙂  zajełąm sie nim bo kocham wszystkie araby :kwiatek:
Alicja prezentuje się naprawdę cudnie!! 😍
A ja znam właścicielkę Erlindo i nawet wczoraj się z nią jeszcze widziałam, oczywiście jeśli właścicielka i hodowca to ta sama osoba
Fajny koń wyrósł z niego
Właścicielką jest pani Ewa z tego co wiem nie ma jej w kraju?wiesz moze gdzie stał wczesniej albo kto go jezdził?
ja wiem tyle,ze był na torach ale nie wystartował 🤔
A gdzie stoi teraz? 🙂 Na pewno stał na stajni u P.Sawickiego na pensjonacie.
Koń na pewno  był też w okolicach Warszawy, niewiele robił. Że nie startował na wyścigach, to akurat mnie nie dziwi.., on na tych torach to raczej stał jak na pensjonacie, zajezdzili go, czasami coś pobiegał dla relaksu. Generalnie, znając właścicielkę nie sądzę, żeby przepracowywał się w życiu :P  Bo i nogi też ma chyba zdrowe?
Dawaj więcej fotek rudego, on duży? Bo wygląda na wysokiego. A wiesz, że jego ojciec Pirandello, skacze i podobno przekazuje, to na swoje potomstwo?
Szkoda tylko, że maśc rzadziej przekazuje:P
Zdrowiutki...uroczy,spokojny...jak dziecko 😅 chowany podobno na butli...ale nie wiem czy to prawda 👀
stoi w łodzi...pirandello boski w tym sezonie widziałam foty z jego strony skacze niesamowicie...w stajni tez  jest jego inny syn...kary 😉  zupełnie w innym typie 🤣

zaraz własnie jadę do niego 🙂  hmm kon ma problem  🙂z chodzeniem w prawą stronę...jak to jest  🙂 t 🙂mi torami biegaja na obydwie strony 🤔
Alicja mój też ma problem na prawą stronę 😉 od zawsze, walczymy z tym ale ciężko :P
patrzcie , a mój ma problem na lewo  😁 mówiłam, że On jest jakiś inny - zostało mu tak po wyścigach  😎
Alicja ładniutki
No mojemu po wyścigach właśnie problem na prawą stronę został. Ale zawsze któraś strona jest gorsza 😀 Gwarek nie chodził na torach, i od początku przy zajeżdżaniu miał większy problem na lewą stronę.
No to my z dzisiaj:

Ja na Frani (niebieska bluzka) i kumpelka na Agnes (córka Frani). Kochane  😍
Zazwyczaj unikamy ściganek ale nie wytrzymałam wypróbowac łąki  🤣
Alicja_8 galopik fany  🙂

a ja ostatnio byłam w odwiedzinach u Kawusi, mała Wojenka rośnie jak na drożdżach. Teraz ma etap brzydkiego kaczątka w związku ze zmianą sierści - ale i tak dla mnie jest piękna  😍

a my z Rudym nadal się wozimy, od przyszłego tygodnia przybywa do Nas trener z czego bardzo się cieszę  😉 nareszcie zaczniemy jakoś konkretnie pracować.
a to my z piątku - miny mamy wspaniałe  😉

i takie tam z jazdy
fajny konik. :kocham sliczny kasztan ...hmm wytok potrzebny?
oj tak z trenerem jest zawsze inaczej 🏇 motywacja itp..
Alicja  :kwiatek:

w naszym przypadku wytok się przydaje. Rudy ma głupie pomysły z zadzieraniem głowy  😉 a wytok mu to uniemożliwia  🙂 . Jak zmądrzeje to go zdejmę  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się