kurde... jest -3 około, śniegu nie ma więc zamarzło to cało błoto, w którym pływaliśmy od tygodni. Masakra, gruda taka że ja się boję chodzić a gdzie tu konia wypuścic? :/
Śnieg był parę dni temu, ale tyle, co kot napłakał. 😉 Wg prognoz ma jeszcze popadać, ale jak do połowy lutego się nie objawi to raczej próżne nadzieje.
dokładnie rok temu przeprwadzałam sie z koniną. śniegu co prawda było sporo, bo teraz nie ma nic, ale było tak samo mroźno a duży mróz trzymał się bardzo długo. Widziałam długoterminową prognozę, i od połowy lutego u nas 💘 tzn dolnośląskie 💘 idzie wiosna. Gorąco ją przywitamy 😅
omamo no to się jeszcze bardziej raduję na samą myśl o powrocie w rodzinne rejony na dni kilka. ale za to 7. lece znowu do Madrytu! 💃 na plusie 11 stopni!
My z tej strony PL nie przyzwyczajeni do takich temperatur. - 36 brzmi lekko abstrakcyjnie. Trzymajcie się ciepło. Woda w poidłach to na bank pozamarza .... Mrozy mrozami, ale i tak zima w tym roku jakaś taka cherlawa. Ja nie narzekam, ale robale na wiosnę to nas zjedzą.
Pogoda prawie idealna! Dawno nie czułam się tak dobrze 🙂 Ciśnienie prawie 1040 hPa, brak opadów, brak błota. Gdyby tylko nie było wiatru i temperatura nie była tak niska, byłabym w 7 niebie 🙂
u mnie ok -8/-10 i gdyby nie wiatr było by cudownie. 🙄 wiatr i mróz to bardzo złe połączenie, a szkoda, bo świeci słońce, ale jest zimno, czyli idealnie 🙂
Nie wiem ile jest na minusie ale wczoraj nam koła zamarzły przy ciągniku , musieliśmy polewać wodą żeby napędy odmarzły 🤔wirek: dwa akumulatory siadły w autach ,woda zamarza i trzeba latać nalewać wodę na bieżąco dla koni .Super żyć nie umierać :/
Zagłębie Dąbrowskie melduje, że w piątek wieczorem było -15, wczoraj w dzień -10, dalej już bałam się patrzeć. pomysł, żeby wracać na ferie w jesiennej kurtce był wielce nieprzemyślany. w samochodzie na szczęście nowy akumulator, ale do jazdy musiałam ubrać rękawiczki bo kierownica była lodowata po staniu 2 godziny na dworze przy -12 :/