Słuchajcie, potrzebuje Waszej rady 🙄
Mam ogiera kuca walijskiego, 2 lata 9 miesięcy. W czasie zimy wyglądał fajnie, jednak teraz trochę mi poszedł w górę i się "wydłużył" w związku z czym trochę spadł. Oprócz tego zaczęliśmy lekką pracę, bo młodziakowi się zaczyna nudzić i bawimy się na lonży bądź puszczam go luzem na ujeżdżalnię, gdzie może się wyszaleć.
Młody jest karmiony:
rano: 1/3 miarki owsa, 1/3 siana
obiad: 250 g siemienia lnianego, pół miarki muesli St Hippolit, olej ryżowy (oleju nie daję codziennie) + ew dodatki typu jabłko, marchewka
kolacja: 1/3 miarki owsa, 1/3 siana
Prócz tego kucyk jest cały dzień na dworze.
Dzisiaj usłyszałam, żeby mu zwiększyć owies ... Nie chcę zwiększać póki co owsa, bo go będzie roznosić, a on i tak teraz ma dużo energii ... Dawkę do pół miarki chcę zwiększyć dopiero lipiec- sierpień jak będzie zajeżdżany. Teraz nie widzę takiej potrzeby, bo nie ma Bóg wie jakiej pracy, a siana więcej nie przejada ...
Zastanawiam się nad jakąś paszą żeby go podtuczyć trochę, bo potem nie będzie z czego mięśni robić 🙁 i brzuchol zaczął mu się trochu zapadać ...
Macie może jakieś pomysły co mogłabym mu kupić godnego polecenia ?
Byłabym mega wdzięczna ...
EDIT
http://www.atos.sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=333&sName=a-spillers-conditioning-mix czy ta pasza będzie ok dla takowego konia ?