hej 🙂 Dziewczyny mam do was pytanie, "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" 🏇 Jest w stanie ktoś podać dokładne wymiary (dł. rękawa przede wszystkim) fraków animo? Rozmiary europejskie 36 i 38 🙂 I czy w Polsce fraki te można dostać tylko w awilhorse? Zamarzył mi się brązowy frak animo lira, ale znajduję go tylko w grafice google... 🙁 Ktoś się orientuje, gdzie, i czy w ogóle jest do dostania?
Jeżeli już gdzieś było, to przepraszam, ale nie udało mi się dokopać do odpowiedzi 🙂
Legendarna Animo jest tez w just riding, nie wiem jak z dostępnością rzeczy ze starych kolekcji... Najlepiej zadzwonić i zapytać bo możliwe, ze maja:-)
Legendarna Ja mam 36 lub 38, nie pamiętam. Wieczorkiem sprawdzę i zmierzę. Co do dostępności - w justriding widziałam tylko ujeżdżeniowe. Nie wiem, skąd jesteś, ale na Cavaliadzie Awilhorse się zawsze wystawia, warto tam się przejechać i je pomierzyć. Ja kupiłam od ręki właśnie na targach, a koleżanki rozmiaru kiedyśtam nie mieli i nie było problemu z domówieniem takiego.
Dzięki dziewczyny 😅 Do avilhorse się niestety nie dodzwoniłam, ale czekam na odpowiedź od justriding. Powiedzieli, że podzwonią i może uda się sprowadzić. Z podanien dokładnych wymiarów też nie ma być problemu. Zobaczę co ostatecznie powiedzą, ale pojechanie na cavaliadę (w sumie do grudnia nie daleko...) i przymiarka to też nie głupi pomysł. Tym bardziej, że to już chyba będzie frak na amen :P W każdym razie jestem zadowolona, że jest trop 😀 dzięki!
Klami, przepisy PZJ mówią, że dopuszczalne kolory nierejestrowane (czyli nie potrzebujące dodatkowych opłat) to: czarny, czerwony, zielony, granatowy, niebieski, brązowy i szary. Ten frak można podciągnąć pod brązowy i po temacie 🙂 Przy czym gdyby znalazł się sędzia, który podważy możliwość startu w takim fraku (co się zdarza szczególnie przy kolorach mniej spotykanych - właśnie jak beż, czy niebieski) - proponuję odesłać do Przepisów Ogólnych oraz Przepisów Skokowych - i tu i tu są określone dopuszczalne kolory które wymieniłam 🙂
Obecnie, to tak naprawdę można spotkać wszystkie kolory tęczy we frakach na prarkurach, a beż to ładna i elegancka "stypka" więc już prędzej by się czepnęli jakbyś w jakimś zielonym neonie się pokazała 😉
_Gaga, super. Dzięki za szczegółowe info. Pytam i wolę się upewnić, bo już mi się zdarzyło odbyć dziwna rozmowę z sędzią z powodu rzekomo nieprzepisowej zbyt kolorowej koszuli. Był to Kingsland, biała z poziomym dość szerokim pasem granatowym i cieńszym ciemnoczerwonym.
Moon, można spotkać właśnie, ale ja ciągle się wtedy zastanawiam czy zmienili przepisy bsdz uspokoili się z ich interpretacja i jest ok, czy też to nadal ryzyko, że raz przejdzie a innym razem nie. Btw... W końcu znalazłam marynarkę która mi się podoba. Chyba będzie ok do mojej kocepcji.
A miał ktoś w reku crystal show jacket z design by Dalia? Ze zdjęć to skradł moje serce kolorem, krojem i subtelnymi acz połyskującymi detalami. A jak w realu tak zwanym? No i jak z jakością?
Hej czy może ktoś doradzić jakie kolory fraków można mieć na zawodach ujeżdżeniowych regionalnych i czy koniecznie są białe rekawiczki? Dziekuje za pomoc!
Hej czy może ktoś doradzić jakie kolory fraków można mieć na zawodach ujeżdżeniowych regionalnych i czy koniecznie są białe rekawiczki? Dziekuje za pomoc!
Hej, a możesz zerknąć do przepisów ujeżdżenia? Wszystko jest opisane - dla ułatwienia dodam Artykuł 427 – Ubiór, strony 55-57 przepisów umieszczonych na stronie PZJ: [[a]]https://www.pzj.pl/sites/default/files/przepisy/Przepisy_A-tekst_jednolity-2018%20%281%29.pdf[[a]]
[quote author=ssstokroteczkaa link=topic=7044.msg2913317#msg2913317 date=1582636469] Hej czy może ktoś doradzić jakie kolory fraków można mieć na zawodach ujeżdżeniowych regionalnych i czy koniecznie są białe rekawiczki? Dziekuje za pomoc!
Hej, a możesz zerknąć do przepisów ujeżdżenia? Wszystko jest opisane - dla ułatwienia dodam Artykuł 427 – Ubiór, strony 55-57 przepisów umieszczonych na stronie PZJ: [[a]]https://www.pzj.pl/sites/default/files/przepisy/Przepisy_A-tekst_jednolity-2018%20%281%29.pdf[[a]]
Czy jakiś sklep ma w ogóle Animo ? Pojedyncze sztuki są w Equishopie, ale to taka namiastka marki. Gdzieś są w ogóle w szerszej ofercie ? Moje poszukiwania marynarki odcinek milion któryśtam.... 😂
Podbijam wątek, ale patrząc na przepisy ujeżdżeniowe jednak nie mam 100% pewności 😡
W przepisach jest, że: Kask ochronny lub cylinder/melonik** czarny lub tego samego koloru co frak ... buty do jazdy czarne lub tego samego koloru co frak.
Mam brązowy kask (Casco Mistrall 2) i teraz: frak + buty mam dostosować do kasku skoro już jest w brązie? Brązowy kask + czarny frak i buty nie przejdą? 👀 Najwyżej wezmę stary, czarny kask, bo z całym sprzętem w brąz to nijak nie widzę w tym miesiącu tego (+ my raczej w skoki, a ujeżdżenie to tak treningowo chcemy pojechać na ZT pod koniec lipca).