Forum konie »

CSI*** parada jeździecka katowice 4-7 grudnia

ninevet a czy duzo jest stoisk skepow jezdzieckich butami?
Dominik ;P na Łakonie K ;P - ninetku 🙂
Dominik ;P na Łakonie K ;P - ninetku 🙂

No widzisz ! Bo one siedzą i mnie mylą ciągle baby durne  👿
A Ty nie widzialaś ile obrzydliwie różowych rzeczy kupiłam dla konia którego nie mam ?  😍

ninevet a czy duzo jest stoisk skepow jezdzieckich butami?

Edit:

Myślałam, ze o zwykłych stoiskach mówisz. Nie zwrociłam uwagi na buty  🤔 wiec nie wiem
Smutno. a) nie ma to jak jeździć z łokcia b) publika zniesie wszystko, nawet nazywanie "potęgą skoku" pokazu pokonywania muru  🙁
Smutno. a) nie ma to jak jeździć z łokcia b) publika zniesie wszystko, nawet nazywanie "potęgą skoku" pokazu pokonywania muru  🙁

Ad. b)edit: nie miało nic wspólnego z dyskusją. Mnie sie potęga podobała o ile prawie zabiłam babkę przede mną. proszą by nie klaskać a ta jak najęta  👿

Ad a) Ja i tak jestem pełna podziwu dla Dominika.

Halo nie mów mi, że byłaś i się nie przyznałaś !?! Będzie foch.. z rozmachem !  😤
Parę lat temu bym sobie nie odpuściła  🙂 a teraz tylko by net  😕 (pisałam).

Też podziwiam młodego - a jednak smutno, że to nie mogło być ładne.
Wiem, że Larissa się sprawdza w potędze, i miło było patrzeć (szczególnie gdy Tomka nie zawiodło oko), ale nazywanie tego pokazu "potęgą skoku" to tylko PR. Średnio udany PR. Swoją drogą szkoda, że nie ma chętnych na konkurs, bo wtedy naprawdę jest na co popatrzeć. CSIO w Sopocie, gdy Chapultepec 3 razy atakował 240 (zgodnie z regułami konkursu) - nie zapomnę do końca życia. To było przeżycie.

Smutno też, że najwyraźniej jak na razie widownia nie bardzo  🤔. W zeszłym roku chyba było lepiej, prawda?
No i w sumie paskudne wrażenie, że ledwo druga edycja imprezy a już jakby zamierała  😤
Parę lat temu bym sobie nie odpuściła  🙂 a teraz tylko by net  😕 (pisałam).

Też podziwiam młodego - a jednak smutno, że to nie mogło być ładne.
Wiem, że Larissa się sprawdza w potędze, i miło było patrzeć (szczególnie gdy Tomka nie zawiodło oko), ale nazywanie tego pokazu "potęgą skoku" to tylko PR. Średnio udany PR. Swoją drogą szkoda, że nie ma chętnych na konkurs, bo wtedy naprawdę jest na co popatrzeć. CSIO w Sopocie, gdy Chapultepec 3 razy atakował 240 (zgodnie z regułami konkursu) - nie zapomnę do końca życia. To było przeżycie.

Smutno też, że najwyraźniej jak na razie widownia nie bardzo  🤔. W zeszłym roku chyba było lepiej, prawda?
No i w sumie paskudne wrażenie, że ledwo druga edycja imprezy a już jakby zamierała  😤

Widownia nie bardzo, bo piątek 🙂
W zeszłym roku też nie było szału jeśli chodzi o ilość osób.

Ja się dziwie, że Sloothak (jak zwykle pewnie źle napisałam ale nie mam siły wklepywać w google, sen mnie woła. ) mimo, że jest i mimo, że tak trąbili, że skoczył 240 cm nie ruszył się by spróbować.
Może niedziela będzie weselsza  💃 A Sloothaakowi się nie dziwię - do potęgi trzeba mieć konia, 150 a 200 to różnica.
a tak chciałam zostać wczoraj na potędze! 👿

mam z kolei banalne pytanie (wybaczcie mój prawdopodobny brak umiejętności czytania ze zrozumieniem): czy bilet kupiony dzisiaj (za 20, 30 lub 50 zł) jest biletem tylko na dzisiaj czy ja jutro też? Czy jutro muszę kupować nowy?
Bo wpadłabym dzisiaj tylko na chwilę, no i nie wiem, a szkoda mi wydawać kasę tylko na jakąś godzinkę...
bilet jest tylko na jeden dzien.Jak kupisz na sobote to w niedziele musisz kupic nowy😉
Czasu niestety mało, a bilety są. Na co najbardziej dzisiaj warto jechać? 😉
Mam do Was pytania techniczne:
- jak wygląda sprawa parkowania, czy jest więcej miejsc niż w zeszłym roku, czy też należy zapomnieć o parkowaniu pod Spodkiem i jakoś inaczej sobie radzić?
- gastronomia - czy jest gdzie coś przekąsić?

Wybieram się na niedzielne finały i wolę być przygotowana
Zaparkować można kawałek przed spodkiem, na ordona, trzeba dojść jakieś 200m, ale jeszcze nie miałem ani razu problemu z miejscem.
Jedzenie jest, ale co i jak nie wiem, nie korzystałem.
Barbórka Cup wygrał  [imienia zapomniałam] Słodczyk na "łatce" ale nie wiem jak ona się normalnie nazywa z KJ Zbrosławice.
Podziw dla chłopaka 15 lat a tak lata 🙂

Dominik ma lat 13! Rocznik 1996. 🙂
kudłaty_durnowaty dziękuję za informacje, mam nadzieję, że jutro też nie będę miała problemu.
Wendetta

Nooo , to był najlepszy moment  🤣
Może mało kto razumie po angielsku dla tego nie było żadnej reakcji,  nie wiem  🙄
Ja zrozumiałam każde słowo, i jak dla mnie to było naprawdę bardzo kiepskie tłumaczenie. Niby Sas-Jaworski może być profesjonałem w jeździectwie,  ale nie koniecznie musi umieć tłumaczyć. 
Ale moim zdaniem, jak ktoś sie podejmuje tłumaczenia to niech to robi poprawnie. W końcu to miał być trening z Sloothakem ,a nie trening z Sas-Jaworskim.

P.S:
wow 13 lat  😲

[quote author=ninevet link=topic=7.msg395630#msg395630 date=1259966769]
Barbórka Cup wygrał  [imienia zapomniałam] Słodczyk na "łatce" ale nie wiem jak ona się normalnie nazywa z KJ Zbrosławice.
Podziw dla chłopaka 15 lat a tak lata 🙂

Dominik ma lat 13! Rocznik 1996. 🙂
[/quote]

Dzisiaj go znienawidziłam [zazdrosna jestem po prostu :P ], on wygrywa wszystko jak leci  😅
Hej,
Nie orientujecie się może czy można jutro kupić bilety pod spodkiem? I w jakich cenach, bo chciałabym te po 20zł i boję się, że nie będzie. Decyzja trochę spontaniczna i dlatego nie pomyślałam o tym wcześniej  🙂
Ale ich pięknie Skrzyczko objechał w top Four  😜  😅  😅  🏇
ciekawy konkurs, a przeprowadzony tak, ze ehh.. mogli ustalic zasady jednolite, poinformowac zawodnikow, dogadac sie..
no ale i tak super, widac kto ma jakie mozliwosci 😉
gratulacje dla Skrzyczki 🙂
Ja tam byłam za Lemańskim i Sloothakiem to wzięli i ujechali na 3 i 4 miejsce :P
Bardzo Wam dziękuję za info o biletach :kwiatek:: rzeczywiście, dostałam bez problemu przed wejściem.
Widziałam to, co należało: Sloothaka (ach, lata lecą, a on nadal stylowo absolutny numer jeden dla mnie) i kuce. Te ostatnie: istne szaleństwo. Nie wiem, czy gdybym była matka, zgodziłabym się na udział mojego dziecka 😉
Napiszcie coś więcej o Top Four- na tym niestety nie mogliśmy już zostać. Wymieniali się końmi czy jak?
Ciekawa jestem też bardzo opinii o podłożu: miałam wrażenie, że nie było za specjalne, zbyt sypkie, co zresztą potwierdziły solidne poślizgi na zakręcie w rannym konkursie. Potem podsypali felerne miejsce i jakby było lepiej.
wlasnie wrocilam z katowic.. bylo naprawde super - zawody niezle zorganizowane. Pozatym stoisk naprawde dużo - polecam bardzo sklep Karino -bardzo mila obsluga i dobry sprzęt, pozatym sklepy takie jak Konik, eQUISHOP,kONIK, CWAŁ,KARINO,MUSTANG(OŁAWA), PASZE BESTERLY,KENTAUR,HORSE-TRADE I JESZCZE WIECEJ STOISK WIEC NAWET NA SAME ZAKUPY OPLACA SIE JECHAĆ. SMACZNY OBIAD SOBIE KUPILAM ZA 20 ZL (ZESTAW SURÓWEK, SCHAB, FRYTKI) POZATYM AUTO ZAPARKOWALAM PRZY SAMYM SPODKU . MOZE GDYBY BILETY BYLY TANSZE TO TA IMPREZA BYLA BY LEPSZA ,ALE IDZIE PRZEBOLEĆ.....  🙄
oczywiście wielkie gratulacje dla Jarka  :kwiatek:
elegance- ja karino omijałam szerkim łukiem- dosłownie- jak tylko przechodziłam tamtędy- nie musiałam się nawet zatrzymywać- to ciągle jakis upierdliwy sprzedawca lub sprzedawczyni zaczepiali...  🤔
lovely, lukiem to i mnie ominelas chyba 😉
a top4 mi sie podobal, chociaz duuuuzo bardziej podobaly mi sie dzieciaki rano - bardziej emocjonujaca byla ich rywalizacja 🙂
paa, 4 zawodnikow wyjechalo na wlasnych koniach, rozlosowali kolejnosc startow, porozprezali sie i jechali parkurek. potem zamieniali sie kolejno konmi, by kazdy na kazdym przejechal. mialo byc tak ze kolejni jezdzcy wsiadaja-startuje zegar odmeirzajacy kazdemu 3 minuty na rozprezenie, podczas ktorego do oddania byly 2 skoki - jeden na stacjonacie, jeden na okserze. no i miala byc kolejnosc wg zawodnikow 'liczona'. ale sloothak powiedzial, ze lepiej jest jak wszyscy wsiadaja, czasu sie nie mierzy, skoki ma sie 2, ale niekoniecznie 1xsztalka i 1xokser, no a kolejnosc wg koni. (czyli zamiast zawsze najkrotszy czas rozprezenia jezdziec nr 1, mial jezdziec wsiadajacy na konia nr 1). na koniec jeszcze byla rozgrywka juz znowu na swoich koniach, bo 3 zawodnikow mialao po 4 punkty karne.
Sloothak zrzucil na 'swoim' koniu (ponoc to tez nie jego, a uzyczony, wiec tez go nie znal w ogole)
Jarek i Thomas po jednej zrzutce na koniach przeciwnikow
a Lemański tylko ze swoim koniem sie dogadał bezbłednie..
wnioski? jw. czyli fajny konkurs, ciekawy, ale no zeby po przejazdach dopiero reguly ustalac tak na prawde.. no i jak dla mnie pokazalo to klase Jarka, bo miałam wrażenie, że najmniej problemów z dogadywaniem sie z kolejnymi wierzchowcami mial 🙂
Ja lubię takie konkursy jak Top Four, bo świetnie pokazują klasę jeźdźców. Dla mnie wczoraj Jarek super - właśnie chyba on najlepiej dogadał się z wszystkimi końmi. Ale powiem Wam, że jak wjechał na Lence, to pomyślałam sobie, no to "macie pozamiatane". Bardzo się nie pomyliłam 😉.
No i Sloothak 😉 - klasa sama w sobie 🙂.

Tak w ogóle to Spodek podoba mi się bardzo - fajne miejsce, fajna całkiem atmosfera. Szkoda, że dziś na GP mnie nie będzie...
lovely, lukiem to i mnie ominelas chyba 😉
a top4 mi sie podobal, chociaz duuuuzo bardziej podobaly mi sie dzieciaki rano - bardziej emocjonujaca byla ich rywalizacja 🙂

no tak  😡  😁
Jest GP czy nie ma , bo chyba nie ogarniam SK ? O której , bo chciałabym obejrzeć . Który w piątek Siwy byl , bo bałagan jest w piątkowych wynikach . Siwy jest w koniach które dopiero będą startować .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się