Mi to poprawiło dziś humor: Zależy też do jakiej dyscypliny sie szuka 😉 Bo jak do ujeżdżenia to maść jednak ma jakieś znaczenie.
Hmmm, a ja startuję na bułanym koniu, głupia jestem. Może dostawałabym lepsze oceny, gdybym miała kasztanowatego kn'a 😉 Ehhh, po co pisać posty dla samego pisania?
JARA, ech ja tez go lubilam ale jak zwykle nie zapisalam (albo nie wiem gdzie zapisalam) i przepadl. no i ona miala jeszcze stara flage a teraz mam nowa flage Wolnej Syrii.
Mi to poprawiło dziś humor: [quote author=anne* link=topic=8233.msg1486303#msg1486303 date=1344330358] Zależy też do jakiej dyscypliny sie szuka 😉 Bo jak do ujeżdżenia to maść jednak ma jakieś znaczenie.
Hmmm, a ja startuję na bułanym koniu, głupia jestem. Może dostawałabym lepsze oceny, gdybym miała kasztanowatego kn'a 😉 Ehhh, po co pisać posty dla samego pisania? [/quote]
ech, trochę jednak racji ma 🙄 zaden ze mnie dresiarz, ale w lewadzie 10 lat temu na kursie instr i śp pani małecka i pan sałacki to podkreślali, pożadane sa konie jednomaściste, najlepiej z odmianami na nogach, na łbie niepożądana jest np krzywo schodząca łysina bo to daje wrazenie "krzywego konia" z przodu jak sędzia patrzy to dyscyplina uznaniowa jednak i maść ma znaczenie 😉 a i bułany koń przecież sie sędziom na pewno spodoba 😀
No popatrz, a najlepsi jeźdźcy na świecie za nic mają te wskazania polskich dresażystów i patrząc choćby po dzisiejszych przejazdach na olimpiadzie - nie dość że krzywe odmiany na pyskach konie mają to i malowanie na nogach nierówne, albo na 3 nogach tylko i nijak im to nie przeszkadzało w wyborze tego konia... Wiesz, kiedyś to się mówiło, że jak koń np. ma odmiany na 3 nogach tylko albo nierówne, to wielki problem dla sędziego. No na szczęście trochę już się sędziowie dokształcili... A przynajmniej się przestali przyznawać, że to dla nich jest problemem.
epk, pacze własnie, rózne są konie, za to np srokatego nie widze, chociaz chętnie bym zobaczyła zauwaz ze np wysoko malowany kasztan z latarnia robi dobre wrazenie ogólne chyba na kazdym 🙄, mysle ze cos w tym jest...niekoniecznie o wykształcenie sedziów chodzi, tylko o jakies tam pewno inne preferencje zreszta jak mówie zaden ze mnie dresiarz, ja tylko powtarzam
Julie ale ten awatar z Meryl był zajebiaszczy! Zostaw go sobie! A Tania za zmianę awataru ma u mnie foch :jogin: Za to mój awatar baaaaaaaaaaaaaaardzo mi się spodobał 😁
No niby zajebiaszczy, ale czułam się z nim jakoś tak... nieswojo. Coś na tej samej zasadzie, że uwielbiam kolor różowy, ale nie jako ubranie. Zostanę przy zwierzątkach 🙂
z moim byłoby łatwo, z resztą miałam już cieciorkę, o tę dokładnie: ale niektóre wyniki mnie zaskoczyły: http://pl.memgenerator.pl/mem-image/cieciorka-dziadunia-pl-ffffff no i standardowo cieciorka w pomidorach znalazłam też strony o wsadzaniu ciecierzycy we wrzody, ale nie wrzucę, bo to obrzydliwe. no i dowiedziałam się, że jest nawet stronka: http://cieciorka.com/