Infantil, haj fajv, właśnie jestem na tym samym etapie, tzn tę szaloną odnakę zdałam w weekend w aromerze i podejdę jeszcze do brązowej. W aromerze musisz wziąć udział w kursie przygotowującym dzień wcześniej jeśli nie jeździsz u nich, co nie jest takie najgorsze, bo masz możliwość poznać konia, na którym jedziesz.
Ogólnie uczucie bycia najstarszą osobą na egzaminie- bezcenne 😁
A ile cię kosztowała taka cała przyjemność z tym kursem przygotowującym? 😁
Dostałam polecenia właśnie Aromeru i rancza Zico. Chciałabym to JK zdać jak najszybciej, ale też chciałabym znaleźć najlepsze miejsce, żeby bezstresowo sobie to załatwić 🙂
Hej, czy w okolicy ze screena jest jakaś stajnia gdzie można wyskoczyć w teren w weekend jednorazowo? Najlepiej z mega spokojnymi końmi bo dawno nie jeździłam. Super by było też gdyby było bardzo kameralnie.
Hej hej :kwiatek: szukam stajni z hmm... ambitną rekreacją?, gdzie mój duży zadek nie będzie problemem. Najchętniej okolice Nadarzyna, Żabiej Woli - te rejony. Ewentualnie kogoś, kto prowadzi jazdy na swoim koniu... jestem zmotoryzowana, podjadę bez problemu. No i też żeby cena nie zwalała z nóg 😩
Hej, rozglądam się za koniem na którego mogłabym powsiadać raz/dwa razy w tygodniu w okolicach Warszawy (najlepiej od strony Piaseczna). Może ktoś szuka pomocy przy swoim? To nie jest ogłoszenie bo nie oczekuję w zamian zapłaty. Po prostu brakuje mi niezobowiązującego popracowania z koniem z siodła.
Cześć! Luźno się rozglądam za stajnią, gdzie mogłabym pojeździć co drugi weekend.
Z racji tego, że nie mam na razie możliwości na regularną jazdę, bardziej szukam jakiegoś miejsca gdzie miło spędzę czas 😉 gdzie są miłe konie i mili ludzie.
Dojazd z Wawra do 30 km będzie ok.
Moje wymagania z kosmosu: dobry dojazd do stajni (mam na myśli drogę, bo mój kierowca ma nisko zawieszony samochód 🙄😉 i ciepły socjal, żeby mógł sobie tam posiedzieć jeśli będzie mu zimno 🙂
A ja nie pogardzę placem z podłożem na którym da się jeździć, hala też byłaby ok z racji pory roku 😀
Jakby ktoś znał takie cud miejsce, to będę wdzięczna za polecajkę.
Albo jak ktoś ma swojego konia i chciałby go udostępnić na jakieś lajtowe treningi to też chętnie 🙂
Z racji tego, że to nie moja strona Wawy potrzebuję pomocy🙂 Znajoma szuka stajni gdzie dwie nastolatki będą mogły się rozwijać. Wymagania są spore, bo porządnie ujeżdżone konie, dobry, solidny instruktor, hala, możliwość wyjazdów w teren, przygotowanie do odznak itp. Dodam, że mama wet i ma chyba większego pie..ca na dobrostan koni niż ja. Radzymin i okolice- co polecacie?
Dziękuję 🙂
Jak okolice Radzymina, fajne konie, odznaki, tereny, zawody, to mi przychodzi na myśl jeszcze Ranczo Zico, ale to też bez hali.
A w Pamirku stoję ze swoim od ponad roku i widząc od środka jak to wygląda, to serdecznie polecam, bo konie mają top warunki, świetny sprzęt, opiekę fizjo, pracują bardziej na zasadach współdzierżawy niż rekreacji, ogólnie mają super życie. A do tego regularnie jeździmy na zawody, bo jest zgrana ekipa pensjonariuszy i jeździczek z „rekreacji”. No hali nie ma, ale z tych naszych okolic to ja nie znam nic, co by spełniło wymóg hali i dobrych warunków dla koni 😜
Hej Wszystkim, poszukuję stajni w okolicach Warszawy najlepiej Pruszkowa (jestem mobilna) która ma polecaną szkółkę dla dzieci w wieku 5 i 6lat, coś polecacie? Nauka od podstaw. Bede wdzięczna za odpowiedzi i opinie 😉
Szukam stajni dla dwóch chłopców do nauki jazdy. Jakieś tam początki mają już za sobą 🙂
Wymagania rodziców - dobry dojazd samochodem z Raszyna. Tak do 30 minut jazdy.
Moje wymagania 😉 - etyczna szkółka. Wiadomo, cudów nie oczekuję, ale must have to konie nieprzepracowane, co to trochę padoku jednak widzą na oczy, a do tego wykwalifikowana kadra, żeby nie było, że dzieci uczą dzieci.
Ja kompletnie nie kojarzę tych okolic - wiem, że w tych 30 minutach łapie się Podkowa Leśna, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy. Help 🙂
Polećcie mi proszę stajnie w okolicach Józefowa.
Nie jestem z Warszawy dlatego pytam.
Potrzebuję stajni gdzie prowadzone są treningi ujeżdżeniowe (nie interesuje mnie rekreacja )
Chciałabym żeby Konie były współpracujące - nie do pchania.
Cena nie gra roli ... dlatego też chciałabym żeby była możliwość treningów indywidualnych, przynajmniej raz w tygodniu
Hej! Zapraszam w okolice Otwocka do Józefowa na ulicę Nowowiejska 30a.
Przeniosłam się tam ze swoimi końmi. Prowadzę zajęcia dla dzieciaków os 5 roku życia, zapraszam również osoby chcące się rozwijać w bardziej sportową stronę. Wyjeżdżamy na zawody, głównie skokowe.
Mamy piękne tereny na wyjazdy i pławienie koni.
Konie zrelaksowane, od rana do wieczora na padoku, pod opieką fizjoterapeuty.