Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

ostatnie to OT, żart w temacie kuhailankowych śliczności.
Abre, odrazu mam w uszach Bukowine
wątek zamknięty
Najładniejsze są huculskie kuhailany, szczególnie ten jeden 😉  😎

Abre, masz więcej takich jesiennych klimatów? Bardzo mi się podoba jak niebieskie niebo przebija przez te wszystkie ciepłe kolory (bo nawet zielony ciepło wyszedł).
wątek zamknięty
podoba mi się ta fotka, lecz przeszkadza mi ten kabelek po prawej, a nie moge go usunąć  😵
oto Flipek 🙂
wątek zamknięty
Skoro o arabach mowa

a tu już z innej bajki 😉

taka ot "twórczość" zwykłego laika 👀
wątek zamknięty
ależ ty masz ładne konie! 😀 ładne zbliżenie na oko. w drugiej fotce podoba mi się oko. ciekawe ujęcie. pozdr. 😜
wątek zamknięty
abre to na poprzedniej stronie z niebem jest meega
uwielbiam takie niebo no i sloneczko, wtedy najlepsze swiatlo

tu moje, stare no ale tez chmurki burzowe:

i ostatnio ustrzelona, moja perelka 😜
wątek zamknięty
A ja Ciebie Jessy już na digarcie komentowałem. Oczywiście zdjęcia sa robione profesjonalną ręką.  😀 Obie fotki są równie niesamowite.  😉
wątek zamknięty
cieciorka - nie wpadłam na to wtedy a teraz po formacie to ni w ząb programów nie mam , a kitówka hm... teraz mam sony 75-300 i powiem że fotografuje mi się dużo lepiej jakoś tak swobodniej 🙂

janek - dzięki , postaram się wstawić dziś wieczorem zdjęcia z sesji z dziś moich pięknych lalek (czyt arabów :P)

jessy - cudowne zdjęcia zwłaszcza 1 , jakiego sprzętu używasz?

freska - bardzo podoba mi się oko i pierwsze gdyby trochę je dopracować 🙂

abre  - nie wiem jak Ty ale jesień to moja ulubiona pora roku 🙂 a zdjęcie oczywiście jak zawsze dobre 🙂 chociaż ja bym się bardziej skupiła na liściach na ziemi i cieniach ale to wiesz każdy ma swoją wizje :P

karolinag ja bym zmieniła całkowicie , tło nie sprzyja ślimakowi 🙂

To ja wstawiam kilka z moich leśnych jesiennych poszukiwań grzybów  😁

i jeszcze trochę końsko 🙂

wątek zamknięty

wątek zamknięty
Pierwsze próby nowym sprzętem 😉 co sądzicie? To początki,jeszcze dużo przede mną :P
wątek zamknięty
podoba mi się ta fotka, lecz przeszkadza mi ten kabelek po prawej, a nie moge go usunąć  😵
oto Flipek 🙂

Że jakoś tak? 😉

Karutek, masz rację, duużo przed Tobą. Począwszy od kadru (i wysokości z jakiej się fotografuje), idąc przez ostrość, aż do balansu bieli dochodząc.
wątek zamknięty
Moona - własnie tak, dzięki  - dużo lepiej teraz wygląda 🙂 :kwiatek:
wątek zamknięty
kto powiedział ze piruety nie są naturalne

wyższa szkoła jazdy

górą czy dołem
wątek zamknięty
wyższa szkoła jazdy

No nie da się ukryć, że ustanie takiej świecy na jednej nodze jest wyższą szkołą jazdy  😉
wątek zamknięty
Nie wywrócił się?
wątek zamknięty
nie, to jego popisowy numer
drugą noge własnie cofa troche zeby nie stracic równowagi

wątek zamknięty
Abre  jak patrzę na te Twoje foty, ty sie na tym znasz! Twoje zdjęcia sa przemyslane, fajnie zrobione. Podobają mi się bardzo  😉 szczególnie podobają mi się scenerie z promieniami. Bardzo dobre.
wątek zamknięty
Abre możesz w wolnej chwili napisać kilka słów o swoich fotkach pod słońce? Chodzi mi o sprawy techniczne: parametry, czy z filtrem itp.
wątek zamknięty
Lena, dane są w exifach. Najważniejsze elementy to:

- przymknięta przysłona (im mniejszy otwór tym wyraźniejsza gwiazdka - ilość promieni zależy od tego, ile listków ma przysłona), jednak przymknięta nie do końca bo ze względu na zjawisko dyfrakcji w pewnym momencie obraz robi się coraz mniej ostry;
- z powodu przymkniętej przysłony długi czas naświetlania;
- z powodu długiego czasu naświetlania potrzebny jest statyw;
- nie powinno się zbyt długo robić zdjęć pod słońce, bo, jak wieść gminna niesie, matryca może ulec uszkodzeniu;
- etap ostatni to obróbka - przy tak dużej rozpiętości EV trzeba nad zdjęciem popracować aby obraz nie był przepalony w światłach i smoliście czarny w cieniach.

Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy. Każde ze zdjęć zrobiłam w kilku/kilkunastu wersjach aby uzyskać interesujące mnie flary - są one jednak dość nieprzewidywalne i nawet minimalna zmiana kąta padania światła na matrycę miała znaczenie.
wątek zamknięty
Dzięki wielkie. Kiedyś może spróbuję coś takiego zmajstrować  🤣
wątek zamknięty
Zdjęcia Jessy wszedzie sa doceniane, nikt nie ma watpliwosci,ze sa one tego warte! Patrzcie co wczoraj dostrzeglam na głównej stronie photobloga 😉

[IMG][/img]

😅 😅 😅
wątek zamknięty
Mam prośbę do kogoś, kto ma dostęp do photoshopa i chociaż w minimalnym stopniu potrafi się nim posługiwać. Chodzi mi o małą poprawkę, która nie zajmie dużo czasu. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :kwiatek:

[edit] ok, już sobie poradziłam. kleopatra66 dziękuję bardzo za dobre chęci :kwiatek:
wątek zamknięty
ja mam PS, ale nie wiem, czy w dostateczny sposób sie nim posługuję. Jakby co chętnie pomogę 😀
wątek zamknięty
A ja jestem dumny z tego zdjęcia ^^ w sumie nie wiem dlaczego ale z moim 'talentem' i do du.py aparatem to cud ze tak ładnie wyszło 😀 a ja prawie oślepłem od lampy xD
wątek zamknięty
eh. a jeszcze trochę i nauczę się wklejac poprawnie zdjęcia ^^
wątek zamknięty
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,6053201,Najlepsze_zdjecia_roku_2008.html

Agencja Reuters wybrała najlepsze zdjęcia roku 2008 w istotnych dziedzinach życia. Na kategorie najlepszych zdjęć składają zarówno ważne wydarzenia jak i ogólne tematy dotyczące otaczającego nas świata
wątek zamknięty
Kochani sorki, że raz jeszcze spytam o to samo (na starym forum już zasięgałam w tej sprawie rady ale nie pamiętam jak się robiło to o co chcę spytać  😡 )

Czy ktoś mógłby proszę wyjaśnić mi raz jeszcze (krok po kroku-najlepiej na programie PhotoFiltre 😉 ) jak zrobić by całe zdjęcie było czarno białe a jakiś jeden fragment czy element - kolorowy??  🙇
wątek zamknięty
madzia ja moge pomoc 🙂
wątek zamknięty
zaczynam się wkurzać na Was  😤

Zapomniałam jak się w łapie aparat trzyma.
Ostatnio nie miałam na nic czasu 🙁

Trza by połazić i poszukac tematów ech
wątek zamknięty
a co my winni?:P szemrana, ja mam na odwrot.. zakwasy od aparatu to norma 😉 wlasnie foty z projektorni obrabiam lekko..

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.