nie wiem, jak dla innych, ale Lov- wybacz, ale to jest strasznie irytujace, jak tak probujesz nachalnie o sobie przypomniec. jakby sie komus spodobalo, to by zauwazyl, a ze jest cisza, to znaczy ze nie zachwycily...
Lov Przy wszelkich prezentacjach warto zaplanować co się ze sobą zestawia! Pierwsze (urocze) ma się nijak do następnych. W drugim niezmiernie irytuje, że w samym centrum kompozycji jest znamię na nosie modelki - tak zrobione zdjęcie, że wzrok furt tam wędruje. W trzecim, nawet przy założeniu "nie oglądam się za siebie" - światła (czyli przestrzeni) przed twarzą jest zbyt mało. Pursat Drugie podoba mi się, także to rozedrgane tło, w pierwszym prosiłoby się o wyższy punkt widzenia, żeby pysk wszedł na tułów i "skleił" konia. Podoba mi się ton zdjęć.
co do fotki , ciekawa lecz , niestety zlewają się płatki , cienie nie robia wrażenia trójwymiarowosci lecz płaskiego rysunku , który nijak nie jest plastyczny , po prostu , przypadkowa kombinacja plam . Ja się zastanawiam, czy to wada. Czy zdjęcie "musi" być rzeźbiarsko-plastyczno-przestrzenne. Bo mi w zdjęciu maku spodobała się taka malarskość, jakby skręcenie ku plamie i kolorowi. Nawet, jeśli to wyszło przypadkiem 😉
Powiedzcie mi, czy oplaca sie inwestowac okolo 150zł(z tego co sie na chwile obecna zorientowalam w necie) akumulator Nikona orginalny? W sensie czy jak kupie tanszy zamiennik to czy naprawde bedzie duzo gorszy?
To zależy jak trafisz 😉 z chińszczyzną nigdy nic nie wiadomo. Może się okazać, że oryginał daje Ci możliwość zrobienia 1200 zdjęć a zamiennik 300. A może pozwoli na 1300... Loteria 😉
Nigdy nie kupowałam zamienników - jak napisałam jeden akumulator starcza mi na ok 1200 zdjęć, teraz w D700 nawet na więcej - nie widzę potrzeby robienia większej ilości zdjęć w ciągu doby 😉 Na dłuższe wypady biorę ładowarkę.
pomocy! bylam na championacie robilam zdjecia, pierwszego dnia na jedna, drugiego na druga karte. i co? wkladam wlasnie karte z 1 dnia do aparatu a ty muka! nie ma na karcie zdjec mimo, ze wyswietla sie inf. ze mam miejsce na jeszcze 13 😵 👿 👿 👿 👿 czy mogla mi pasc karta? co moge jeszcze probowac robic? karta caly czas jezala sobie w torbie od aparatu....
A ja wolę drugie,wiejskie zabudowania dodają klimatu 😎 😉 Tylko jak dla mnie w takiej propozycji odwracają one uwagę od konia. Jeżeli byłyby troszkę dalej to i owszem fajnie mogłyby współgrać. Ale ja tu tylko sprzątam 🙂
Moja dzisiejsza przekąska, nie mogłam się oprzeć aby jej nie uwiecznić, jestem ciekawa Waszych opinii. Na 1 zdjęciu oryginał,na drugim - troszke poprawiona. Która opcja jest lepsza? w rodzinie zdania podzielone, ale my wszyscy tu amatorzy - pstrykacze. Będę wdzięczna za opinie i wszelkie rady i sugestie.
Mnie uczyli, że jeśli człowiek decyduje się coś ze swej twórczości pokazywać publicznie, to powinien znać odpowiedź na pytanie "po co?". Po co np. zrobił zdjęcie? Jakie było zamierzenie? Intencja? Czemu zwolnił migawkę? I to założenie powinno być na tyle czytelne, żeby widz przynajmniej miał szansę się domyślić. A w zdjęciach Hery i sanny za nic żadnej idei nie mogę się dopatrzeć (no może ta łąka - na tapetę do kompa, o ile ktoś lubi sielskie obrazki).