Libeerte, to już druga taka moja sytuacja, po której nic nie dostałam (dobrze, że chodziło o groszowe sprawy), po poprzedniej stwierdziłam, że już nie kupię na RV, ale znowu mnie pociągało i klapa...
Solaoke, no to trzeba kupować u sprawdzonych revoltowiczów. Lub przynajmniej u tych co są aktywni. Wiadomo gwarancji nie ma nigdy, ale jest większe prawdopodobieństwo bezpiecznej transakcji.
Libeerte, nie raz smarkateria coś weźmie za pobraniem 'do jaj', a potem się przestraszy, 'że co?! serio wysłała?!' i nie odbierze paczki.. nie ma złotego środka. Na szczęście jeszcze nie musiałam z żadną sprawą zawitać do tego wątku, ufff. 😉
Niestety nie polecam kupowania czegokolwiek u floo Kupiłam od niej białe Roeckl'e 6 stycznia, przesyłka doszła, niestety była w niej tylko jedna rękawiczka. Napisałam do niej wiadomość i odpowiedziała, że rzeczywiście się musiała gdzieś zawieruszyć podczas pakowania i że ją "jutro" znajdzie i dośle. Minęły 2 tyg., nie przyszło. Napisałam kilka wiadomości na facebooku, re-volcie i na maila- zero odpowiedzi, szkoda tylko, że dostawałam powiadomienia, że wiadomość została wyświetlona 🙄
Suma sumarum minęły ponad 3 miesiące a dostałam jedną rękawiczkę i arogancką zlewkę na wszystkie moje wiadomości. Jeszcze parę dni temu wysłałam, że proszę chociaż o jakąś odpowiedź to może coś się uda dogadać, ale nic- a cisza bynajmniej nie jest spowodowana tym, że nie zagląda na voltę, bo wystawia nowe rzeczy w ogłoszeniach (poza tym widać kiedy ktoś się logował). Podejrzewam, że drugiej rękawiczki w ogóle nie ma (a może też ją komuś sprzedała jako "parę" 😉).
Ja jak narazie jestem niezadowolona z zakupu u sportpony. 17 marca kupiłam używany czaprak eskadron green, w tym samym dniu zrobiłam przelew i od tamtej pory cisza - zero odzewu, zero kontaktu, minął ponad tydzień a ja nie mam ani czapraka ani żadnej wiadomości ot ww użytkowniczki.
Też miałam tu taką sytuację.Kupiłam derkę i mimo braku odpowiedzi na jakiekolwiek moje wiadomości po prostu po 3 miesiącach derka się znalazła i dotarła.Szkoda że pierwszą wiadomość dostałam zaraz po wpłacie że derka wysłana. Ciekawe gdzie była przez te 3 miesiące? Na wakacjach ?
haha Angela, może jakoś na około szła, przez Rio de Janeiro, albo coś takiego 😉 Sorki za 🚫 ale rozbawiło mnie to (oczywiście nie to, że paczka szła długo, tylko stwierdzenie, że była na wakacjach 😉 ) swoją drogą ja też się niedawno uporałam z przesyłką która szła 2 tyg, dostałam info, że dziewczyna wysłała na zły adres, ale udało się jej to zatrzymać - da się w ogóle zatrzymać wysłaną przesyłkę Pocztą Polską? Jakoś nie chce mi się wierzyć..
po tym jak list z Lublina do Warszawy szedł do mnie 2,5 miesiąca nic mnie już nie zdziwi... przynajmniej Poczta zrobiła mi miłą niespodziankę, bo po 1,5 tyg. uznałam zawartość za straconą. 😉
UWAGA OSZUST pika24 Uwaga nie kupujcie nic od użytkownika pika 24 bo jest oszustem! Oszukuje i później nie ma z nią kontaktu, twierdzi, że wyjeżdża za granicę i nie odpowiada na wiadomości!
Robiłam zakupy u pika24 , i wszystko w najlepszym porządku 🙄. Bardzo dobry kontakt , zakupiony przedmiot nawet lepszy niż w opisie , bardzo szybka wysyłka .
Ja raz miałam podobna sytuację, kupiłam strzemiona, wysłałam pieniądze pierwsza( wiem mój naiwnej błąd :zemdlal🙂, dziewczyna, pieniądze dostała na drugi dzień a paczka ze strzemionami szła do mnie prawie miesiąc 🤔!! Wysyłałam wiadomości, nic nie dawało, potem już doszły ostrzejsze prośby aż w końcu napisałam że kieruję sprawę na policję, a dodam że cena była nie mała, w tedy dopiero łaskawie się u mnie strzemiona znalazły. Niestety nicka nie pamiętam, ale łatwo nie było.