Uwaga, ostrzegam przed użytkownikiem lafesta- zostałam okradziona. Kupiłam pod koniec września od tego użytkownika wędzidło sprenger wh ultra za 200 zl, jak tylko wyslalam pieniadze, kontakt sie urwal. sprawa zostala zgloszona na policje. narazie jest cisza.
wyslalem pewna rzecz priorytetem 4 pazdziernika, a po dzis dzien nie doszla. co teraz mam zrobi? orientuje sie ktos ? ( dane dobre, adres dobry, caly czas mam kontakt ze sprzedajaca, tylko.... paczki jeszcze nie ma )
poleconym, no nic poczekamy i jesli nie dotrze, to zloze reklamacje.
czy w przypadku kiedy paczka zostala prawidlowo nadana, zaadresowana, a wiec wywiazalem sie z umowy, to bede musial oddac pieniadze ? dziewczyna dostala potwierdzenie, widoczny jej adres.
dogadaj sie z ta osoba zeby poczekala te 14 dni, zloz reklamacje - mi dziwnym trafem paczki znajdowaly sie max 2 dni po zlozeniu reklamacji. Poza tym jak masz numer nadania to mozesz zobaczyc w necie gdzie jest przesylka
Nie wszystkie przesyłki pokazują się w systemie. Paczki, które wysyłałam były wszystkie, ale listy polecone już nie. Ale faktycznie - po złożeniu reklamacji wszystko się odnajduje...
korysindex4, tak pi razy oko, jaka była wartość tej przesyłki? Jeśli nie była ubezpieczona, z zadeklarowaną wartością, to PP w razie uznania reklamacji, oddaje chyba tylko 100zł.
Nie do 100zł tylko do 10krotnosci wartości opłaty za przesyłkę ( jeśli nie była ubezpieczona na konkretną kwotę) moja paczka się nie odnalazała, na rozpatrzenie rekalamcji czekałam ponad 30 dni bo przed upłynięciem ustawowego czasu dostałam pismo,że PP potrzebuje więcej czasu na ustalenie.
Chciałam bardzo podziękować pantofel za pomoc w zakupach na ebay-u uśmiech Cała sprawa załatwiona bardzo sprawnie, super kontakt, na moją prośbę bez problemu dostałam wszelkie potwierdzenia zakupu.
Jeszcze raz bardzo dziękuję kwiatek
Widzieliście to na "uczciwych"????? 😲 Dżizas, chyba ta użytkowniczka, która to napisała, urodziła się pod szczęśliwą gwiazdą.
korysindex4 nich kupująca/cy przejdzie się na pocztę (na tą z której odbiera nieodebrane listy polecone/paczki). Wielokrotnie zdarzało mi się, że listonosz nie zostawiał nawet awizo, a paczka leżała na poczcie.
miałam nadzieje że tu nigdy nie napiszę. Na razie bez nicku , bo mam nadzieje że uda nam się sprawe rozwiązać na PW . Umówiłam się z użytkowniczką na wymianę mój czaprak nici ( nowy , raz przymierzony) za jej granatowy frak (w stanie idealnym , raz używany I wszystko super , kontakt super , wysłka bezproblemowa. Wszystko było ok , dopóki nie otworzyłam paczki. Frak ma zmechacenia i brakuje guzika... Jak dla mnie nie jest to frak w idealnym stanie. Napisałam o tym fakcie do użytkowniczki która odpisała mi że zmechaceń nie ma ( wieczorem wstawię zdj) i zę o braku guzika nie wiedziała , więc jeśli mi nie odpowiada drobny brak to mam sprzedać , ona się nie odmieni bo kupiła owijki do kompletu. Przeszkadza mi ten brak guzika , poza tym wątpie że łatwo go sprzedam , bo mam zamiar poinformować o braku guzika, więc raczej nie dostanę ceny za niego takiego żeby mi się opłacało (170 zł) . Jak uważacie , co mam robić 🤔 Przesadzam ? ps. zdj wieczorem dodam
Ja się przypominam , sprawa się nie rozwiązała , straciłam kontakt z użytkowniczką, wysyłałam jej frak ale odmówiła przyjęcia. Na szczęście udało mi się go sprzedać ,( oczywiście powinformowałam o stanie ) ale nie polecam użytkowniczki Jotusia 🙄
04.10.2013 wysłałam przelew, od tamtego czasu nie mam kontaktu ze sprzedającym. Po jakim czasie zaczyna się uważać, że transakcja jest nie fair? Tydzień bez informacji to trochę dużo jak na mój gust, ja jako sprzedający zawsze informuję, ze kasa doszła oraz kiedy wysyłam paczki... Żeby nie było, do dziś daję Chudapigi czas. Jeśli się nie zreflektuje, a wczoraj się na rv logowała, więc dostęp do internetu ma, to podejmę własne kroki i wpiszę ją tu oficjalnie. Na razie wielki minus za brak wiadomości. JAKIEJKOLWIEK.
Ja już mogę z czystym sumieniem wpisać tu koniuszy98 za fatalny dla mnie zakup hackamore w stanie bdb co okazało się totalną porażką.Dostałam inne niż było w ogłoszeniu i do tego całe we rdzy. Kontakt był -owszem ale ostania wiadomość ,,Poprosze dane, jak bede w kraju wykonam wplate,, była 14 września.Dla mnie nie tyle jest to osoba nie uczciwa co i nie poważna.Skoro może za granicą odpowiadać na wiadomości to jaki problem jest zrobić przelew 😉 To tak odemnie Poszłam na rękę i jak widać ,,szkoda gadać,, Nie polecam z tą osobą transakcji
korysindex4, chciałam tylko zdementować, że to nie jest żadna ustawka. Nie znam pantofel, jedyny kontakt jaki z nią kiedykolwiek miałam to teraz gdy pomogła mi w zakupie jednej rzeczy. Nie wiem, może miałam szczęście, nie wnikam. Fakt jest taki jak napisałam w pozytywnym komentarzu. Dziewczyna pomogła mi w zagranicznych zakupach i wszystko grało, nie miałam z nią żadnego problemu. A tekst o ustawce sobie wypraszam.