Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

Oficjalnie proszę Was o kciuki, przydadzą się jak nigdy 🙇
ja dzis poleglam. historia to zdecydowanie nie moja bajka! siedzialam niby tylko do 1 ale jestem od dluzszego czasu przemeczona wiec to i tak za dlugo stanowczo. odbilo sie to tylko na zajeciach, bo nie kontaktowalam wcale i nie widzialam na oczy. ba - raz mi glowa opadla i prawie zasnelam  😡
z 4 pytan napisalam czesciowo jedno zeby nie bylo ze totalnie nic nie wiem i wyszlam usmiechnieta 😉
bedzie poprawa, tylko szkoda ze ustna..

zastrzelila mnie pozniej znajoma smsem: 'czemu nie sciagalas!?!' - to takie oczywiste ze trzeba sciagac?? nie mozna sobie odpuscic, nie napisac, nie zaliczyc i poprawiac? naprawde trzeba sciagac?  🙄
magda
Dla niektórych niestety zaliczenia i oceny stanowią sens życia, a poprawa jest tragedią...
Znam osobiście takich ludzi, potrafią swoim nastawieniem nieźle zdołować.
sens zycia to mam wrazenie ze u 90% jak nie wiecej ludzi u mnie mowienie ze maja tyyyyyle do nadrobienia i NIC nie umieja, a potem na zaliczeniu same 5! i zadnych problemow z czymkolwiek.
co za sens mowic ze sie nic nie umie w takich syt.
ja nie wiem czy jestem nienormalna ze wiem kiedy mam opanowany material a kiedy nie?
Racja, to też całkiem powszechne u mnie.
Też jakoś nie potrafię tego zrozumieć, może chodzi o to, żeby takie "przypadki" podziwiać, ze nic nie umiał a 5 dostał...

Uciekam dalej walczyć ze skargami do Trybunału Sprawiedliwości 😵
U mnie większość ma nastawienie "po co się uczyć, skoro można ściągać"  😵 Zaraz za nimi są "nic nie umiem, nic nie umiem, nie zaliczę, nie zdam, warunek!" dostają oczywiście od 4 w górę, a potem są tacy "miej w.bane, a będzie ci dane"  😉

Pauli kciuki są, ja też proszę o trzymanie za mnie jutro 🏇
W tym semestrze, jestem tą 3. grupą 😀
jeszcze nie zaczęłam się uczyć na jutrzejszy egzamin 😀

Pauli - trzymam bardzo mocno zaciśnięte.
a ja póki co mam na głowie zaliczenia kolosów...z zoologii już wszystkie zaliczyłam, jeszcze został mi jeden z anatomii i sesja od lutego WELCOME 😅 jestem tak zmęczona że mam to gdzieś...przykre.
Dziękuję za kciuki! tak mocno trzymałyście, że ominął mnie dzisiejszy egzamin 😁
Profesor wpadł dziś do auli (ja zestresowana do granic możliwości obawiam się najgorszego) i ze zdziwieniem na nas patrzy "czy ja coś mówiłem o tym, że mamy dziś egzamin? oficjalnie go przecież nie ogłosiłem, wspominałem coś tylko o terminie" 🤔
Potem dodał jeszcze, że" kto to słyszał w piątek 13 pisać egzamin, przecież to nie ma sensu bo i tak nikt by nie zdał" 😵

Wyszło na to, że dwa tygodnie temu na wykładzie go nie było i kobieta, która miała zastępstwo musiała coś wspomnieć o zerówce, ale z profesorem nikt tego nie ustalił. Dziś skończyło się na strachu, a zerówka będzie za 2 tygodnie. W sumie to chyba dobrze wyszło, bo dzień wcześniej będę miała zaliczenie ćwiczeń, na których przerabialiśmy część materiału potrzebną na egzamin.

Szkoda tylko, że zarwałam przez to dziadostwo noc 🍴
Pauli to się udało  😁
Tym razem... 😉
My kolektywnie, całym rokiem pisaliśmy. Źle chyba nie będzie 😀
Czy wspominałam już,że zaczynam lubić Awfis? :P
egzamin z marketingu :
- Proszę oto mój projekt..
- no dobrze, tu tylko brakuje opisu produktu, coś tam coś tam.No mogę Pani postawić 4+.
- Dziękuje, do widzenia .

jeszcze tylko antropologia za tydzień ;-) i koniec sesji :P
Ponia
Super 😀

Ja bym z tego dzisiejszego wzięła chętnie 3 i tyle by mnie facet widział, jakoś mu nie ufam :/
Pauli, Hahaha, kocham wykładowców! 😀

Dla niektórych niestety zaliczenia i oceny stanowią sens życia, a poprawa jest tragedią...
Ej, dla mnie też! 😁
no ale chyba wiem o jakich ludziach mówisz - takich, którzy po nie-zdaniu mają minę, jakby im ktoś właśnie rodzinę wymordował, stresują wszystkich, dołują i potrafią tydzień paplać o tym jak to oni nie zdali... I, oczywiście, to kiedy ONI nie zdali, to świat jest niesprawiedliwy, były złe pytania, wykładowca się uwziął etc 😉

Aaaaa! Za tydzień egzamin numer 1! Ojj... czuję, że przyrosnę do krzesełka w bibliotece...
Ja mam w ten weekend budownictwo, socjologię, grafikę inżynierską, szatę roślinną, angielski i prawo.
Tak, właśnie zaczynam się uczyć  😂
Buyaka:
olaboga, że też później nie mogłaś się zacząć sprawą interesować  rozga
Do któregoś lutego masz czas na złożenie deklaracji. wejdź na stronę cke lub swojego oke, wydrukuj deklaracje dla Ciebie odpowiednią(czyli dla osoby, która podchodzi kolejny raz do matury), złóż ją w swojej macierzystej szkole i voila.
Piszesz w placówce, w którą ukończyłaś i gdzie pisałaś maturę.

Nie zaczęłam wcześniej, bo dopiero wpadłam na dość szalony pomysł. Postanowiłam rzucić prawo (niestacjonarnie), które nudzi mnie strasznie i próbować dostać się na medycynę. Pytanie tylko, czy do maja ogarnę rozszerzenia z biologii i chemii...  🙄
Dzięki za odpowiedź.  🙂
Byłam, przedstawiłam prezentację i... wraz z moim zespołem zajęliśmy I miejsce w naszej kategorii  🏇 Przegląd zdecydowanie udany, mimo spędzenia prawie 11h na uczelni  🤣
Byłam, przedstawiłam prezentację i... wraz z moim zespołem zajęliśmy I miejsce w naszej kategorii  🏇 Przegląd zdecydowanie udany, mimo spędzenia prawie 11h na uczelni  🤣

Gratuluję ! Jaki temat ? Moja siostra też dziś na przeglądzie cały dzień pzresiedziała  😁
Dziękuję  :kwiatek:
Kategoria "Człowiek i jego otoczenie 1" (były dwie części) temat: "Wstępna ocena stanu środowiska na podstawie zaobserwowanych gatunków zwierząt na powierzchniach ćwiczeniowych w Rogowie"  😀 A siostra co przedstawiała?  😀

Fajne nagrody są  🤣 Na cały mój zespół (4 osoby) 1 dyplom, 1 plecak, 1 atlas psów  😁
Dziękuję  :kwiatek:
Kategoria "Człowiek i jego otoczenie 1" (były dwie części) temat: "Wstępna ocena stanu środowiska na podstawie zaobserwowanych gatunków zwierząt na powierzchniach ćwiczeniowych w Rogowie"  😀 A siostra co przedstawiała?  😀

Fajne nagrody są  🤣 Na cały mój zespół (4 osoby) 1 dyplom, 1 plecak, 1 atlas psów  😁

Fajny temat  :kwiatek:
Była współautorką pracy o skuteczności odrobaczania koni (tytuł był bardziej "naukowy"😉, a przedstawiała jakąś drugą prace, chyba o chomikach. Też przywlokła do domu cegłę o psach  😁
Buyaka:
olaboga, że też później nie mogłaś się zacząć sprawą interesować  rozga
Do któregoś lutego masz czas na złożenie deklaracji. wejdź na stronę cke lub swojego oke, wydrukuj deklaracje dla Ciebie odpowiednią(czyli dla osoby, która podchodzi kolejny raz do matury), złóż ją w swojej macierzystej szkole i voila.
Piszesz w placówce, w którą ukończyłaś i gdzie pisałaś maturę.

Nie zaczęłam wcześniej, bo dopiero wpadłam na dość szalony pomysł. Postanowiłam rzucić prawo (niestacjonarnie), które nudzi mnie strasznie i próbować dostać się na medycynę. Pytanie tylko, czy do maja ogarnę rozszerzenia z biologii i chemii...  🙄
Dzięki za odpowiedź.  🙂

Też mam zamiar powalczyć z biologią i chemią do maja, zaczęłam teraz  😉
Chomiki zdaje się 2 razy coś zdobyły  🤣 Raz na Przeglądzie, drugi (chyba wyróżnienie) na Konkursie Studenckich Projektów Naukowych - gratulacje dla siostry  😀 Nam na Konkursie się niestety nie powiodło, spróbujemy za rok  🙂
Oj tak chomiki były na topie, kolega, autor i współautor był wniebowzięty  😁
A ja nie wiem jak to jest, że niektórzy uczą się kilak godzin i zaliczają na 4 lub 5 , a ja jak siądę tydzień wcześniej to chodzę i poprawiam następne 3 tygodnie :/
Mada faka .. Mam dość. Po wczorajszym stresie i mega kłótni z matką na temat mojej chemii przespałam 12 godzin i dalej byłam padnięta ...
Beattle ja też się zbieram do zawiezienia papieró na poprawę, tylko nie wiem gdzie posiałam świadextwo ukończenia LO  😲

karolinag4 gratuluje 😀
Subaru, a co studiujesz, bo gdzieś mi umknęło?

A u mnie 13 piątek okazał się szczęśliwy. Zdałam kończynę piersiową konia i był wyniki egzaminu już z sesji z biologi i...zdałam xD
Nesca92 farmację. Albo do końca semestru jak mnie wypierniczą, a jak nie to do końca roku akadem :P
Lbn ?🙂
Spokojnie. pierwszy rok najgorszy.
Nesca92 u mnie niebawem koło z obu kończyn, obu splotów plus aparat ustaleniowy i autonomiczny UN, gorsze toto niż wszystkie egzaminy w sesji  🤔
Nesca92 nie, zaszczytny Wrocław  😁 Gdzie na każdym roku są jacyś popaprańcy nie umilający studentom zycia, szczególnie jak się dowiedziałam wczoraj o jednej cudownej rzeczy, jaką się praktykuje u mnie na studiach ..  🤔 ale nie ważne ... Najlepszy jest 6 rok  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się