Egzorcyzm[b]y Dorothy Mills[/b] - bardzo sympatyczny filmik.. takie lubię. Nie bałam się ani minuty a jednak było coś w tej produkcji intrygującego. Podobała mi się albinoska. Dla tych którzy nienawidzą horrorów tak jak ja bardzo miła odskocznia 🙂
Byłam w sobotę na "Księciu Persji" - wynudziłam się. Niby sprawnie zrobiony film, ale czegoś mi w nim brakowało. Podobną typem "Mumię" oglądało mi się dużo lepiej.
ja dzis na "GreenZone" i mimo tego, ze czas mi zlecial niesamowicie szybko to jednak czegos mi brakowalo... cos bylo nie tak z tym filmem, tylko jeszcze nie moge rozgryzc co... ?
A ja jadę z serią - Star Wars 🙂 Możecie mnie nazwać filmowym ignorantem ale przez wiele, wiele lat walczyłam przeciwko tej produkcji. Może dlatego, że w ogóle nie jarają mnie filmy typu since fiction Drażniły mnie te gwiezdne miecze i język jedi.
Dla mnie Star Wars to klasyka kina sci-fi 😉 Ja np. nie lubię Władcy Pierścieni i całego tego zamieszania wokół niego. Ale rozumiem, że ktoś może to lubić.
A wczoraj "Wszystko co kocham". Jednogłośnie stwierdziłyśmy z mamą - NUDY. Za długie momenty ciszy i 'rozważań', mama powiedziała, że nie odzwierciedla wsytarczająco tamtych czasów. Chciałabym jeszcze natrafić na "Tatarak", bo mnie intryguje. A w kolejce czeka jeszcze "Ondine", ale jakoś nie mam do niego siły...
Dramka, Ja nic śmiesznego nie widzę w tym, ze lubisz Władcę Pierścieni. Ba, powiedziałabym, że to bardzo dobrze, ze WP lubisz 😀 . Ja osobiście uwielbiam, no i przede wszystkim to jest klasyka literatury fantasy 😀 I jak będziesz oglądać to koniecznie wersję PEŁNĄ na dvd bo z wersji t wycięli bardzo dużo fajnyych scenek 😁
Biała Masajka - Świetny film! Obejrzałam go z prawziwą przyjemnością. Ciekawie pokazane różnice między tradycją Masajów, a Europejczyków Kwiat Pustyni - od dawna czekałam na tą ekranizację. Film bardzo dobrze zrobiony, acz pozmieniali kilka faktów. Przedsionek piekła - westernówka. Mimo, ze nie lubię tego typu filmów ogólnie, to ten bardzo mi się spodobał.
Władca Pierścieni i książka i film absolutny majstersztyk gatunku! Mogłabym oglądać (i czytać) w kółko, nie nudzi mi się. Chyba nigdy mi się nie znudzi! Porządny kawałek kina (i prozy).
41 szukajac eryka - dobre otwarcie festiwalu. daje do myslenia, pokazuje sporo prawdy. ciekawy i przyjemnie zagrany 42 videokracja 43 zwyciezca 44 przybysze - poruszajacy dokument o relacjach uchodzca - urzednik panstwowy. nakrecony we francji. z jednej strony pracownice - jedna pozornie oschla i pokazujaca brak zaangazowania emocjonalnego, ale na sile, bo pozniej nie wytrzymuje i emocje wychodza ze zdwojona sila. druga jest jak mama, ale mam wrazenie ze to gra, a tak naprawde po latach pracy jest juz coraz bardziej obojetna.. z drugiej strony rodziny ubiegajace sie o azyl, rozne kultury, religie, jezyki. no i pomiedzy - tlumacze. i to, na co zwrocono nam uwage podczas dyskusji po filmie - jak trudno jest przetlumaczyc sens wypowiedzi doslownie, szczegolnie w tak dramatycznych sytuacjach. choc czesto mam wrazenie, ze nawet mowiac tym samym jezykiem ciezko mi cos przekazac.. 45 teczowi wojownicy - piekny dokument, ktory bardzo mi optymizm zasial w glowie. historia grupy ludzi i ich statku - rainbow warior. dzialacze greenpeace, klimat hippiesowski, piekne widoki. moze i niepokoj, ale i wiara, ze sa ludzie ktorym nei przestaje zalezec na tej planecie 🙂
jesli wlaczy Ci sie limit- rozlacz internet zeby Ci sie zmienilo IP ( chyba ze masz stale to kiszka i bedziesz musiala czekac iles tam minut )- skopiuj link i pusc od minuty , w ktorej Ci wyskoczyl limit 😉
I love you Philip Morris no coś niesamowitego. Film przewspaniały ;] kocham takie ekranizacje 🙂 Jednak widać że Jima zżarła depresja.. to nie jest ten sam wariat sprzed lat. Nie ma tego błysku w oczach.. no ale mimo wszystko zagrał super 🙂 😅 😍
Old Dogs niech was nie zmyli J. Travolta,R. Williams w tym przypadku super obsada nie zagwarantowała sukcesu . 🙄 😤Głupia komedyjka pełna dennych sytuacji. W dodatku scenariusz i reżyseria rodem z koszmaru, na siłę byle pchać i do przodu. Film to taka najgorsza wtopa z możliwych komerch. 👿
33 sceny z życia- dla mnie ESKTRA 😜 Film o prawdziwym życiu, nie o tym komercyjnym, o prawdziwych problemach, o dorastaniu. A tym jak dziewczyna przeobraza sie w kobietę. Uwielbiam ten film, mimo, ze w gruncie rzeczy smutny.