Forum konie »

Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

A jest jakaś lista koni zgłoszona do Wolicy? Bo w sumie z Wrocławia do Kalisz to tylko 126km.
JARA ponad miesiąc przed pokazem? nie licz na to 😉
Będzie relacja jasne 🙂
Tabex mi się bardzo podoba, wprawdzie jego prezentacja odbiegała od standardów nieco w 2012, bo koń gorącego charakteru, ale w bdb typie i dzielny wkkwista 🙂
iwona9208
Dawno dziadka Emetyta nie widziałam, ciekawa jestem jak wygląda 🙂

W temacie Pokazów jeszcze, najbliższe terminy
23.02.2013 WZHK Poznań, Wolica k/Kalisza
02.03.2013 KPZHK Grabowiec k/Poznania
Dla zagranicznych część terminów można znaleźć tutaj, w kalendarium.

Grabowiec jest kolo Torunia  😉
Zależy kiedy będzie upływał termin zgłoszeń. O Pokazie bogusławickim było wiadomo już od grudnia, a liczba zgłoszeń jeszcze 6.01 nie przekraczała 20 szt 🙁 Termin upłynął 7.01. i dopiero wczoraj lista się tak poszerzyła...
titina
Racja, nie wiem czemu mnie tak zaćmiło  😡
Zależy kiedy będzie upływał termin zgłoszeń. O Pokazie bogusławickim było wiadomo już od grudnia, a liczba zgłoszeń jeszcze 6.01 nie przekraczała 20 szt 🙁 Termin upłynął 7.01. i dopiero wczoraj lista się tak poszerzyła...
titina
Racja, nie wiem czemu mnie tak zaćmiło  😡

E tam ! Każdy może się pomylić  😉 😀
JARA ponad miesiąc przed pokazem? nie licz na to 😉

Nadzieja matką głupich 😉
Pytam bo dobrze by było zobaczyć czy warto jechać.
zarezerwuj sobie termin, a chwilę przed pokazem, jak już lista będzie zamknięta podejmiesz decyzję 😉
Lista zgłoszeń pokazu w Bogusławicach przekroczyła 50  🏇
armara, będziesz na miejscu? Ponagrywasz jakieś filmiki?
Tak będę, ale raczej będę robiła zdjęcia. Zobaczę jak będzie wyglądała prezentacja 🙂
A ja mam dobrą opinię o Powoju. Widziałam sporo źrebaków (fakt że małych) i były ładne, prawidłowe.
Sama miałam jednego konia po nim, sprzedałam jako 2 latka.
http://re-volta.pl/galeria/album/1528
o ten na zdjęciach ma chyna mniej niz rok o ile pamietam

Dzięki, ale Powój już wykreślony z listy ogierów, które mnie interesują.
a wiecie coś więcej o ogierze Fair Play Coudreau?
Sam ogier całkiem mi się podoba, ale potomstwo na bazie baardzo zróżnicowane, bez szału raczej.

KJ Zbyszko w ogóle ma ciekawą ofertę stanówki w tym roku 🙂
Fair Play Coudreau sam startował, najlepszym jego potomkiem jest chyba Timus, również siwy 🙂
Wydaje mi sie, że ogiery zakupione z Bolixu, mimo, że w Polsce stoją już jakieś 12-13 lat były mało wykorzystane, może nadrobią bo to są bardzo ciekawe konie. Jeszcze ciekawszy jest Landino (Landgraf I x Roman), rodowód ma dość stary, ale bardzo klasyczny, startował pod Ludo Philipaertsem i jest uznany w związku BWP,a  to coś.
ciekawe ile będą kosztować 😉
kurcze no, muszę do tych Bogusławic się dostać jakoś  🙄
A czy może ktoś zna tego pana?
Mars sp po Avero II od Marsala
http://www.bazakoni.pl/horse_15670.html
Byłabym wdzięczna za jakieś info odnoścnie charakteru, jezdności i tak dalej 🙂
zna🙂 polecam, to chyba jeden z najlepszych Averków, do tego jak on się na ZT ruszał!!!! szczerze, mocno liczyłam, że pójdzie do  ujeżdżenia, bo mega jezdny, kumaty, ruch ekspresyjny,elastyczny... na ja się nim zachwycałam🙂
To miło słyszeć, mi też bardzo się podoba, wygląda jak czołg  😂 Mam ogierka po nim, wszyscy mówią, że idzie w ojca, więc mam nadzieję, że fajne konisko z niego będzie 🙂
Dziwi mnie tylko (bo słyszałam, że ludzie go chwalą), że ZT ukończył niby na 5 miejscu, niby najlepszy z polskiej hodowli ale jednak z oceną dobrą, a nie bardzo dobrą..?
w zt zwycięzca miał bdb, wybitnego nie było, on miał 5 wynik i najwyższy z polskiej hodowli, zobacz z jakimi końmi przegrał i z jakimi wygrał. Szkoda, że się nie pokazuje w sporcie...
Dopiero się porządnie przyjrzałam wynikom i ma się chłopak czym pochwialić :P
A ma ktoś może jakieś jego zdjęcia czy filmiki z ZT?  😀
A ktoś spotkał tego pana
http://www.bazakoni.pl/horse_20609.html  ?
Fokusowa O Marsie mam takie samo zdanie jak Karla, w tamtym roku był na pokazie ogierów na Wolicy, mam nadzieję, że teraz też będzie, jeśli tak to obiecuje obfocić.  🙂
http://skprudnik.pl/content/mag
Słyszałyście może o ogierze Mag? Był polecony do krzyżówek z końmi z Luronem . Moja kobyłka o.Luron m.Espa po Despota.

Mag nie żyje od dłuższego czasu, jeśli mówimy o tym koniu http://www.bazakoni.pl/horse_377.html
Być- patrząc po stawce w ZT i wyniku to użytkowo sobie taki, w wynikach sportowych tylko towarzyskie zawody...z tych wszystkich co proponowałaś wypada chyba najsłabiej
Karino czyżbyś kupiła Espaniolę?
nie wiedziałam, ale na stronie prudnika jest oferowane nasienie mrożone to może zrobili zapasy. Da sie na tak długi okres? ja jestem kompletnie zielona
Fokusowa O Marsie mam takie samo zdanie jak Karla, w tamtym roku był na pokazie ogierów na Wolicy, mam nadzieję, że teraz też będzie, jeśli tak to obiecuje obfocić.  🙂

Byłabym baaaardzo wdzięczna 🙂
Fokusowa będę ze swoją zaprzęgową czwórką, więc nie ma problemu.  😉
mnie osobiście od matek po Luronie podobają się maluchy np. po Qulesterze (który sam w sobie mnie nie urzeka - zbyt żeński) i po Maramie 🙂
Dziewczyny, znacie moze jakies miejsce gdzie jest baza reproduktorów na rok 2013?  Moze w jakiejs gazecie jeździeckiej publikują taki spis? Wiem, że kiedyś w którejś to było... proszę o pomoc 😀 😉
mam prośbę odnośnie Pokazu w Bogusławicach. chociaż sama jadę i postaram się robić zdjęcia oraz nakręcić jakieś filmiki, to będę wdzięczna za wszelkie materiały z Top Gun'em 🙂
swoją drogą ma ktoś jakieś jego zdjęcia poza tymi powszechnymi w sieci? coś z archiwum, kiedy można go było oglądać na parkurach?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się