Chciałam powiedzieć, że moje poszukiwania odkurzacza pionowego stanęły na różowym odkurzaczu makity.
W opór mam wydatków i stwierdziłam, że jednak nie chcę teraz kupować czegoś za dwa koła i trafiłam na makitę.
Jest spoko 😃 fajnie ciągnie, leciutki, jak się ma inne narzędzia z makity to można podpiąć aku, na najniższym trybie powciągał kłaki, piach i szatkowanego drybeda (pies sobie lubi w klatce przekąsić i wyrzuca poza klatkę). Do dywanu tak se, ale dywan przy 4 psach to ciężki temat, więc nie oczekiwałam. Jest dość krotki, dla wysokich osób średnio, ale ja jestem niska więc luz.
Za 300zl to jest wspaniały. No i RÓŻOWY.
A ja chciałam powiedzieć że skłoniłam się jednak ku Philips Sonicare. Ta Norada w opisie wydawała się spoko, ale jak poczytałam to ludzie pisali że to jakiś bubel i ściema i później problemy przy reklamacji, bo to jakaś chińszczyzna (a tania nie jest).
Jestem w szoku jak to teraz wygląda. Miałam kiedyś Oral-B elektryczną, ale to zupełnie niebo a ziemia. Tamta była taka głośna i mega drżała cała. Sonicare jest taka cicha. Super. I przy okazji zaopatrzyłam się jeszcze w irygator do zębów 😎
martrix, będziesz zadowolona. Ja z dziećmi używamy Philipsów sonicare już od kilku lat. Skoro one nie są w stanie uszkodzić tego sprzętu nawet na wyjazdach (a próbują 😅😉, to ja więcej pytań nie mam.
Końcówki kupujemy nieoryginalne.
Mi sie udalo rozwalić sonicare. Nie wiem czy nadal design jest taki ze szczoteczka jest jednolita z elastycznym przyciskiem. Ja to zepsulam bo mam tendencje przyciskać "z paznokcia", po pewnym czasie przycisk pekl. Mysle ze dostala tam sie woda czy cos bo po szczoteczka po prostu zdechła ktoregos dnia i nie dalo sie jej juz wlaczyc.
Koncowki tez z allegro mialam, nie widzialam roznicy - a roznica w cenie jest.
Nam się też zepsuły.
Seyso teź się zepsuła, ale działała dłużej niż phillips.
Kilku dentystów odradziło soniczne szczoteczki już obecnie, więc wróciliśmy do oral b z ich nową końcówką i jest top.
Czy ktoś miał moze plyte indukcyjna Amica ktora sama sie wylacza po minucie pracy i wie co z tym dziadostwem zrobić? Nie wylacza sie cala, tylko po prostu zachowuje sie jakby niewidzialna reka wylaczyla palniki i je wygasza.
Myslalam ze sie przegrzewa bo piekarnik wlaczony a tu taki ciul, nie daje rady nawet z jedna patelnoa. Wentylatory czyste, kuchnia prawie nowa. Mam ochote wy**ac to przez okno już, nie moge dojść o co chodzi.
Majorka, nie... ale tez sama sie czasem wlacza ta blokada wlasnie jak cos gotuje.
Tfu tfu udalo mi sie w koncu ugotować obiad po wlasnie odlaczeniu tej plyty na kilka minut. Takze rada z resetem zadzialala.
Swoja droga ta plyta mi obrzydziła indukcje na maksa, a myslalam ze poprzednie ktore mialam byly do dupy bo np. przyciski nie dzialaly jak odpalilam dwa najblizsze palniki kolo przyciskow 🤣🤣🤣
donkeyboy, to na ocieplenie wizerunku polecam płytę electroluxa. Bezproblemowa, ma te łączone palniki, nie moge narzekać w ogóle. Dla mnie juz tylko indukcja ma sens w kuchni 😅
Ufff na szczescie to nie moja, tez bym Amici nie kupila 😅
Aczkolwiek jak ktos ma polecenia co warto to chetnie przyjme bo zaczelam juz sabotować koncepcje swojej kuchni i myślę czy plyte na propan butan zrobić 🤣🤣🤣
Ollala nie zauwazylam - dzieki! Bede pamietać. Dobrze ze jest cos w normalnej cenie - jedyna inna dobra indukcja jaka znam to Miele. Ale szkoda mi kasy na to xD
donkeyboy, jak szukałam płyty to byłam zrozpaczona, bo nie znosiłam indukcji dzięki poprzedniej Amice.. Kupiłam Electroluxa, który zmienił moją nienawiść w takie nawet lubienie 😂
Także przyłączam się do polecajki tej firmy.
A ja mam Amicę od 12 lat i, tfu, tfu, działa bez zarzutu. Ma wszystko czego potrzebowałam - przede wszystkim brak ściśle wyznaczonych pól (nie miałam dużych potrzeb - miała grzać, mieć opcję booster i nie mówić mi jakiej wielkości garnek mogę postawić). Zasuwa aż miło.
Ja mam w domu wszystko z Elektroluxa (piekarnik, płyta, zmywarka, pralki, suszarka, stary odkurzacz) najmłodsza jest suszarka- ma 5lat, najstarsza pralka- coś blisko 20-stu, wszystko śmiga i się nie psuje, więc ja lubię tą firmę 😅👍🙂.
Szukam blendera kielichowego do 500zl, bo moja wysokoobrotowa eta padła (długo działała i nie spaliłam jej, co należy pochwalić, ale coś włącznik nie styka i się nie odpala). Mam blender w którym robię masła orzechowe i inne takie, więc potrzebuję głównie do smoothie. Czy coś w tej cenie poradzi sobie dobrze z liśćmi i surowymi warzywami?