Forum towarzyskie »

Kącik komputerowy

i jak poszło?
Nie poszło...
Wyeksportowałam sobie czaty po jednym. Obrazki raz się dały wyeksportować raz nie, poza tym to i tak była rozsypka plików. Więc w zasadzie mam po prostu garść plików txt z dialogami.
"Nowy" Whatsapp zachował grupy – tzn. bez starych treści, ale nazwa grupy i zestaw osobowy zachowane. Poza tym pustka, w sam raz do zapełnienia na nowo... C'est la vie!
spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
Sluchajcie - ne wiem czy to dobry wątek ale spróbuje.Czy jets jakaś aplikacja/ wyczka do przeglądarki, która np. jak się przegląda pinteresta będize blokowac obrazy AI.
No już nie moge patrzec na te laski bez stawów palców i z talia bez wnętrzności.

Do tego często szukam tam insiracji ciuchowych i no i Ai nierealistycznie modeluje układanie się tkanin.
kotbury, masz całą przeglądarkę DuckDuckGo, która z jakąś tam skutecznością blokuje, plus jakieś wtyczki typu MantaGuard, AIBlock itp.
szam, o dziekuje!!!
Na co patrzycie, wybierając laptopa?
Potrzebuję czegoś w miarę lekkiego i niedużego, co pociągnie proste programy statystyczne, multum otwartych na raz kart i kilka godzin pracy ciągiem bez dostępu do ładowania. Nie znam się na tym w ogóle, od 5 lat piłuję HP Pavilion Aero 13, ale długo już ze mną nie wytrzyma 😅. Myślę, że szukam czegoś podobnego? Ten konkretny wybrał mi znajomy, więc tak po prawdzie to nie mam pojęcia jak się kupuje komputer 😅😅😅
Karla.03, do kalkulacji im lepszy procesor tym lepiej. Tj. ilosc rdzeni (im wiecej tym lepiej radzi sobie z wieloma zadaniami), predkosc (tym szybciej) oraz to ktora to generacja i jaki model. Czasem bywa tak ze numery wszystko cacy ale konkretny procesor jest do kitu. Wiec bym patrzyla na benchmarki procesora albo najlepiej calego zestawu jak sobie radzi (mozna wpisac sobie w google model laptopa z "benchmark"), bo to da obraz tego jak sobie calosc pracuje.

Na 1500 kart przyda sie wiecej ramu, chociaz Chrome teraz je wylacza jak nie uzywasz. 16GB najlepiek, 8GB moze uciagnie. Dyski SSD przejmuja nadwyzke potrzeby "predkosci" wiec warto przemyslec ile tam wolnego miejsca ma być, bo nie chcesz go zapchać na maksa.

A no i jak zalezy ci dlugim czasie bez ladowania no to bedzie wywazenie tego wszystkiego, wiadomo szybciej, lepiej etc. kosztuje prad. Wiec moze warto sie przyjrzec zeby procesor byl efektywny pod tym katem, tj. ile watów wciąga. Sa konkretne modele np. chyba i Intel i Amd oznacza je literka U

To tak w skrocie.
donkeyboy, Dzięki, nadajesz mi jakiś kierunek �
Czy ktoś ma do polecenia jakąś fajną drukarkę kolorową tak do domowego użytku, ale do formatu A3?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się