Mam pytanko o Stajnię pod Zegarem - ostatnie posty są z początku 2019, wcześniej to był Dragon/Heartland i wtedy była masakra, ale zmienił się dzierżawce i po tym jedyną opinią jest to, że próbują odbudować wszystko - jak to tam teraz wygląda? Wiem, że mają halę, zewnętrzny plac, lonżownik, trochę padoków, a jak z opieką? 👀
Szukam stajni dla RAOwca w okolicach Piaseczna, Tarczyna. Warunek to: nieoszczędzanie na sianie i ścieleniu ( nie musi byc wybierane do zera codziennie, musi być warstwa i sucho) pellet, trociny byłyby gigantycznym plusem. Przyzwoite warunki do jazdy. ( Nie musi być hali) Padok do oporu. (Rozsądnie, jak upał czy ulewa to boks lepszy, ale jak kapuśniaczek z nieba leci to nie chce kisić konia w boksie) Baaaardzo chciałabym zmieścic się w 1000zl bo mam 2 konie. Ale jeśli będzie coś top top i znajdzie się ktoś do wspoldzierzawy to też zmieszczę się w budżecie.
malinowaa, polecam odwiedzić, ale z obserwatora, który tam bywał czasami i mieszka mimo wszystko blisko to niestety, konia bym tam nie wstawiła 🙂
Tak, byłam, nie wyglądało super tragicznie - niestety nigdzie indziej miejsca nie ma, a ja nie chcę mieć konia 160 km od siebie, więc będę pilnować. Jakoś przeżyjemy na jakiś czas, dopóki gdzie indziej miejsca nie będzie.
Hejo - czy ktoś z Was się orientuje może - czy jest jakaś halowa stajnia po zachodniej stronie wawy, w której konie schodzą z hali ok 20 max? tzn jeździ się tylko do 20 a potem już nie? (edit. -ew. do 21?)
Bobrowy Staw kiedyś miał ograniczenia czasowe co do pobytu na terenie stajni, więc może tam? W Mandrze można spytać. Blueberry koło Teresina na pewno ma halę zajętą. Rzęszyce raczej też.
Hejo - czy ktoś z Was się orientuje może - czy jest jakaś halowa stajnia po zachodniej stronie wawy, w której konie schodzą z hali ok 20 max? tzn jeździ się tylko do 20 a potem już nie? (edit. -ew. do 21?)
Mam ciężki orzech do zgryzienia... Szukam stajni dla dwóch koni, jeden w treningu skokowym, druga w ciąży (na maj). Do 30km od południowej/zachodniej granicy Warszawy. Potrzebuję zielonych padoków, placu do jazdy (o zadbanym podłożu, nie koniecznie stajnia z halą, ale mile widziana), super opieki, nie oszczędzania na słomie i sianie, cena do 1000 (rozważę trochę więcej). Super by było, gdyby w stajni były inne kobyłki hodowlane lub młodzież, ale nie jest to wymóg. Może też być stajnia sportowa/handlowa (chętnie podejmę współpracę-mam dwójkę w skokach). Miejsca nie na już, bez problemu poczekam. Błagam, pomóżcie 🤔
Cześć! Szukam stajni z dobrym (do 20 min) dojazdem z Wawra. Moje priorytety to: siano na padokach, możliwie długie padokowanie, dobre podłoże. Może być bez hali, ale chętnie chociaż kryty ring. Chętnie usłyszę info o stajni Aleksandrów (ona istnieje jeszcze?) i o stajni p. Aldony. Budżet - ok. 1000 zł. Dziękuję 🙂
Witam, szukam w stajni w okolicach wawy, z dojazdem maks 50/60 km od białołęki. Moje wymogi to duży nacisk na pastwiska/bardzo duże padoki, hala, lonżownik (super by był kryty), plac zewnętrzny, dobra ogarnięta opieka i możliwość pracowania z ziemi na placu/hali oraz możliwość skakania. Stajnia nie musi być ze złota, byle by była zadbana i nie wyżej niż 1700 zł. Myślałam nad bobrowym stawem, ale super by było się dowiedzieć jak tam jest z bezpośredniej ręki pensjonariusza jak tam jest faktycznie, myślałam jeszcze nad Rzęszycami. Jednak za bardzo nie orientuje się w Warszawie ze stajniami i może ktoś mógłby pomóc 😕
Czy jest jakiś dojazd do UP Ranch z Warszawy dla niezmotoryzowanych? Szukam w internetach i nic nie mogę znaleźć. Ktoś jeździł? Jakieś busy są może? W ogłoszeniu czytałam, że jest pociąg i następnie spacerek do stajni, ale mi ten spacerek pokazuje 4,5 km, to dość długi spacerek.. czy źle patrzę i jest jakaś stacja, którą mi internet nie wskazuje? Ktoś pomoże? 🏇 🙇
Wiem, ze nie dotyczy to stajni, ale potrzebuje pilnie jakiegoś super hiper szewca, który naprawi mi oficerki. W dwóch parach suwaki, a w jednych drobne naprawy :kwiatek:
Wiem, ze nie dotyczy to stajni, ale potrzebuje pilnie jakiegoś super hiper szewca, który naprawi mi oficerki. W dwóch parach suwaki, a w jednych drobne naprawy :kwiatek:
W Warszawie nie daleko Pasi-konika na ulicy Grenadierów jest super szewc, ma niestety odległe terminy ale topowo robi swoją robotę i zrobi co chcesz. Ostrobramska 120a :kwiatek:
ja robię na ul.chmielnej 120 , zawsze płacze "ło pani ile to roboty w takich butach!" bierze około 100zł od sztuki ale wymiennił mi nawet w moich ujeżdżeniowych z suwakiem z przodu. Naprawiam u niego moje wszystkie skórzane rzeczy, popręg, ogłowie.