Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Ostatnio miałam okazję gościnnie kilka razy zawitać do stajni p. Małgorzaty Hansen.
Normalnie rewelacja  🙇

Naprawdę jestem pod wrażeniem - wspaniała hala, wysoka, pełna światła i powietrza, doskonałe podłoże. Na zewnątrz czworobok, małe wybiegi zimowe, trawiaste padoki na ciepły sezon. Stajnia z ogromnymi boksami, czyściutka, wszystko zaplanowane i funkcjonalne. Cały ośrodek na zamkniętym terenie, mieszczącym się w lesie - rewelacja, świetnie, że mamy coraz więcej takich stajni 🙂
Zdecydowanie mój typ, dużo drewna, ale klimat raczej nowoczesny, niż rustykalny 😉 I stajnia i hala z niesamowicie dużymi oknami, świetlikami w dachu, przez co sprawia wrażenie prawie otwartej przestrzeni.
Tylko odległość niezbyt przyjemna, na codzienne dojazdy dla osoby pracującej dość daleko... Niestety w Wawie jesteśmy już raczej na to skazani, że nowe ośrodki nie będą powstawać bliżej miasta.
Znalazłam jedną fotkę na stronie ŚK, średnio szczęśliwą:

Na żywo ośrodek wygląda rzeczywiście imponująco.
Bo ta stajnia jest naprawdę cudowna, jednak należy pamiętać, że to nie jest pensjonat tylko ośrodek szkoleniowy bardziej, ale fajnie, że taka osoba i taka stajnia są w Polsce  🙂
BARDZO WAŻNE!

rozglądam się za stajnią dla emeryta na terenie województwa mazowieckiego. nie potrzebuje hali, ujezdzalni. tylko porzadne padoki, czystą stajnie i osobę, która dopilnuje podowania suplementów.
najchętniej jak w najniższej cenie. i najchętniej bez rekreacji.

znalazłam w katologu pare stajni jak np Zakolej-Barchów, Mustang koło Ostrołęki ale nie znam zadnych opini

bardzo bym poprosiła o jakieś propozycje, tutaj, albo na pw  :kwiatek:

spróbuj w Jeżewicach pod Tarczynem stajnia "na wzgórzu", kameralna stajnia, dobra i odpowiedzialna opieka, 600zł miesiąc
Czy ktoś był w stajni Troja obok Grójca?
Jakieś spostrzeżenia, opinie?
Ostatnio miałam okazję gościnnie kilka razy zawitać do stajni p. Małgorzaty Hansen.
Normalnie rewelacja  🙇

Naprawdę jestem pod wrażeniem - wspaniała hala, wysoka, pełna światła i powietrza, doskonałe podłoże. Na zewnątrz czworobok, małe wybiegi zimowe, trawiaste padoki na ciepły sezon. Stajnia z ogromnymi boksami, czyściutka, wszystko zaplanowane i funkcjonalne. Cały ośrodek na zamkniętym terenie, mieszczącym się w lesie - rewelacja, świetnie, że mamy coraz więcej takich stajni 🙂
Zdecydowanie mój typ, dużo drewna, ale klimat raczej nowoczesny, niż rustykalny 😉 I stajnia i hala z niesamowicie dużymi oknami, świetlikami w dachu, przez co sprawia wrażenie prawie otwartej przestrzeni.
Tylko odległość niezbyt przyjemna, na codzienne dojazdy dla osoby pracującej dość daleko... Niestety w Wawie jesteśmy już raczej na to skazani, że nowe ośrodki nie będą powstawać bliżej miasta.
Znalazłam jedną fotkę na stronie ŚK, średnio szczęśliwą:

Na żywo ośrodek wygląda rzeczywiście imponująco.

A gdzie jest ta stajnia ?
niedaleko grójca
Goscienczyce, to nie jest tak dokladnie kolo grojca, to jest niedaleko gieldy w Slomczynie, okolo 5-10 km za prażmowem.  stajnia piekna, teren jeszcze nie skonczony, ale zrobila na mnie ogromne wrazenie przez trzy dni gdy tam bylismy na konsultacjach latem.
aha 🙂

wygląda rzeczywiście imponująco.
Iza

Raz byłam tylko w tej stajni, dwa lata temu. Za dużo nie napisze.  🙄
Jak nie jesteś zmotoryzowana to  🤔
da sie dojść od przystanku - ale daleko, i jak sie robi ciemno to koszmar  😤
Faktyczne są padoki, plac , dosyć ładna stajnia.  Nic nie wiem o opiece, spotkalam tylko jedna pensjonariuszkę i chyba była zadowolona.
Cos mało słychać o tej stajni , niby funkcjonuje juz długo ... 
Arimona, ta stajnia istnieje od roku, więc dwa lata temu nie mogłas być...a pozatym to nie jest pensjonat dla koni tylko stajnia treningowa, nie można tam wstawic konia tylko "w pensjonat". Za to w trening warto.
🚫 a czy ktos moglby podac mniej wiecej jakie sa koszta treningu w tej stajni z p. Hansen? jest mozliwosc noclegu na miejscu? moze byc na PW, zeby nie zaśmiecać.
Arimona, ta stajnia istnieje od roku, więc dwa lata temu nie mogłas być...a pozatym to nie jest pensjonat dla koni tylko stajnia treningowa, nie można tam wstawic konia tylko "w pensjonat". Za to w trening warto.

Chodziło mi o stajnie Skierdy, a nie p. Hansen oczywiście  🙄
Ja w Skierdach byłam raz i to mi wystarczy.W boksach brud, mąż właścicielki(bo z nim rozmawiałam) wyznaje zasadę, że zimą się nie wybiera z boksu żeby było ciepło i rzeczywiście w boksach był sam gnój bez źdźbła słomy...Ogólnie mi się osobiście tam niepodobało.
Witam!
Mam pytanie: czy znowu zmienil się dzierżawca stajni w Góraszce czy tylko cena pensjonatu? Jakiś czas temu boks kosztował 800zł, a teraz jeśli dobrze rozpoznaję zdjęcia -650zł...

http://www.allegro.pl/item840692475_pensjonat_dla_koni_650zl.html
Ja w Skierdach byłam raz i to mi wystarczy.W boksach brud, mąż właścicielki(bo z nim rozmawiałam) wyznaje zasadę, że zimą się nie wybiera z boksu żeby było ciepło i rzeczywiście w boksach był sam gnój bez źdźbła słomy...Ogólnie mi się osobiście tam niepodobało.

no to nieźle, ja kiedyś zastanawiałam się nad wstawieniem tam Maxa - bo ogłaszali się jako stajnia ukierunkowana dla koni z COPD, a tu takie rzeczy. dziwne .
Karola B.

Zmienił sie tam dzierżawca, bo była Kasia (Nie znam nazwiska).

A teraz inna kobieta, na początku chciała postawić to na nogi , zrobić dobre podłoże do jazdy , cos zadaszonego, ale nie udało jej sie (s powodów finansowych i nie tylko). I teraz obniżyła cenę. Na ta cenę jest tam wszystko, bardzo blisko wawy, padoki z trawa , gnój wywalany codziennie.
[quote author=ewuś link=topic=46.msg396097#msg396097 date=1260044000]
Aga litości !!! Edytuj posty!!!
[/quote]

Mam problem. Jesli pisze jedna wiadomosc dluzsza to nie wyswieta sie na forum. Sprawdzalam jakie wiadomosci przechodza, a jakie nie, stad tyle tych wiadomosci.Wczesniej tez pisalam i nic nie wchodzilo, a tu nagle ... Bylam zaskoczona.Napisalam do administratora i czekam na odpowiedz co sie dzieje z kontem. Poprawie sie. Nie moge edytowac postow. Pozdrawiam.
Ja po 2 tygodniach w Liderze mogę BARDZO pochwalić czystość w boksach - zero smrodu amoniaku, na wieczór ani jednej kupy w boksie, sucha słoma. Codziennie wywalane, przynajmniej częściowo, a nie tylko dosypywane. No i stajenny jak dla mnie wzorowy 🙂 Derki zmienia, jeść szykuje tak jak się poprosi... Nie mam zastrzeżeń na razie 🙂
Duży minus to na pewno to, że nie ma w stajni gdzie mój koń stoi korytarza, więc albo siodłam na zewnątrz albo w stajni obok, co jest upierdliwe zimą.
Dzionka a tak z ciekawości, ile kosztuje pensjonat w Liderze  🙂
750 🙂
to przyzwoita cena jak na te warunki, które opisujesz. Cieszę sie, że Ci się tam podoba
Bardzo przyzwoita jak na halę, kryty lonżownik i prężnie rozbudowujący się socjal 🙂 Na razie mi się podoba, poczekam na rozwój wypadków  😉
Dzionka - w Liderze jest tylko pensjonat? Nie ma jazd "z zewnątrz"?  😉
Szukam konia dla znajomej - do jazd.
Nie ma własnego konia, więc najchętniej jakaś stajnia udostępniająca konie, ewentualnie osoba prywatna, która udostępnia swojego konia/konie do jazd. Z instruktorem na miejscu.
Nie wchodzi w grę jazda w kółeczko - mówimy o konkretnej nauce - raczej dresiarsko po płaskim, ewentualnie jakieś małe podskoki ale niekoniecznie.
Dziewczyna jest po kursie instruktorskim, porusza się swobodnie w 3 chodach 🙂
Ktoś coś zna? Myślałam o Hubercie i Sawance...
A - i jeszcze ważne - raczej musi być hala i dojazd komunikacją miejsko/podmiejską.
Ale to chodzi o dzierzawe/wspoldzierzawe/czy jezde za free?
I jak dokladnie jezdzi? czy w gre wchodzi mlody kon? czy ma jakies osiagniecia do tej pory?
no bo umoiwmy sie 'swobodnie radzic sobie w 3 chodzach' to malo konkretne jest 🙂
pozdraiwam 🙂
AguSia, chodzi o normalne jazdy za kase (niekoniecznie hiper kosmiczną) 🙂
Można powiedzieć, że rekreacyjne - ale bardzo bardzo ambitne 🙂 Mogą być nawet w grupie byleby to miało sens i nie było wożeniem w kółko za ogonem 😉 Tylko pracą w kilka koni np.
Na dzierżawę/współdzierżawę myślę, że nie będzie czasu - raczej ok 2 razy w tygodniu.

Ad 3 chodów - wiem, że mało konkretne, ale - szczerze powiedziawszy - nie wiem jak jeździ 😉
Wiem, że zrobiła w tym roku kurs instruktorski i woli się przemieszczać po płaskim niż podskakiwać. Bereitrem raczej nie jest 😉
Severus nie mam pojęcia! Ja przynajmniej rekreacji nie spotkałam, wydaje mi się, że jej nie ma, albo jest na max 1-2 koniach.
Dzionek - dzięki za odp  😀
Anaa u nas w Borzęcinie jest bardzo ambitna rekreacja, jazdy 1:1 ze startującą trenerką, dobrze ujeżdżone konie. Dojazd komunikacją jest, hali brak.

A ja mam pytanie wybaczcie, ale ostatnio rzadko tu bywam - szukam dla znajomego stajni rekreacyjnej w okolicach Ursynowa. Z góry dzięki za pomoc :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się