Sensowna, z naprawdę dobrą opieką i prowadzona przez bardzo solidne i normalne osoby. Masa trawy w sezonie. Jedna z trzech (no, może czterech) stajni, które naprawdę brałam pod uwagę przenosząc się z Largo. Ja bym poleciła.
emptyline, MIB trans czy coś takiego, a potem właścicielka z przystanku podwozi jak trzeba, lub pensjonariusze. Dziewczyny z Piaseczna tak dojeżdżają. 🙂
No i miałam rację. Niestety. Jakiś rok temu szukałam stajni. Zastanawiałam się nad Prażmowem. Mniej więcej wtedy też Prażmów stał się Corleando-Land. Byłam, oglądałam - infrastruktura rzeczywiście niczego sobie. Opinie wcześniejszych pensjonariuszy Corleando zachęcały, zniechęcał jednak brak przyzwolenia na korzystanie z usług własnego trenera.
Ale ostatecznie nie to zaważyło o mojej decyzji. Nie chcąc popełniać błędów z przeszłości zrobiłam dogłębny wywiad środowiskowy. I czytając ostatnie posty widzę, że dobrze zrobiłam. Rozmawiałam z laską, która tam wcześniej zarządzała, rozmawiałam z laską co tam wcześniej trzymała konia, dowiedziałam się jaki wałek odstawili gdy wyprowadzali się ze swoim kucem z Czernideł... O kochani! Nie, nie, nie, moje kopytka tam nie zamieszkają. Ludzie, których całe "doświadczenie końskie" opiera się na kucyku ich córci? Szklane butelki porozstawiane w różnych kątach stajni bo feng shui? Teksty typu: "To jest moja stajnia, moja hala więc mi wolno, tobie tego nie wolno, a jak się nie podoba to wypad"? "Co z tego, że jeśli się wyprowadzicie, to mój koń zostanie sam? W końcu przyjdą nowi pensjonariusze, a do tego czasu przeniosę konia do Chojnowa bo mnie na to stać"? Tak się zachowują osoby prowadzące działalność usługową?!
Czytając o tym co się tam ostatnio zadziało widzę, że właściciele nie wyciągnęli żadnych wniosków ze swoich wcześniejszych błędów. Ich sprawa w sumie. Przecież ich na to stać 😉
a czy ktoś z Was wie coś więcej odnośnie sprzedaży stajni w Rumiance ? Podobno ma być tam duży ośrodek westernowy ale nic więcej nie wiem... może ktoś z Was ma większe info :kwiatek:
Jaka stajnia znajduje się z dojazdem komunikacją max.30-40 minut z Żoliborza? Najlepiej z halą i całodziennym wyprowadzaniem koni na padok/pastwisko, Legię odrzucam.
Endurka chodzi mi dokładnie o cały ośrodek w Rumiance 😉 były tam ostatnio roszady , poprzedni użytkownik stajni zabrał swoje konie i wyniósł się do Kozerek na Jowisza, później był nowy dzierżawca p. Piasecki i teraz nowa informacja o sprzedaży całego ośrodka - właśnie komuś kto będzie ( ? ) miał tam typowy ośrodek westernowy.
Z tego co wiem Rumianka kupiona i bedzie tam ośrodek west prowadzony przez znana i ceniona osobę z westu. Fajnie ze bedzie kolejny specjalistyczny ośrodek.
Z tego co wiem Rumianka kupiona i bedzie tam ośrodek west prowadzony przez znana i ceniona osobę z westu. Fajnie ze bedzie kolejny specjalistyczny ośrodek.
Ciekawa informacja. A kto będzie prowadzić ośrodek? Ewelina?
Z dobrym dojazdem komunikacją jest ciężko. W 40min powinno się dojechać do Sawanki - tam jest hala, padoki (ale nie wiem, czy na cały dzień), ale też chyba kiepsko z boksami. Bez hali ewentualnie KJ Truskaw, zaraz za Sawanką. Padokowanie (małe padoki) pół dnia, można próbować się dogadać, żeby koń chodził i przed obiadem i po.
Jaka stajnia znajduje się z dojazdem komunikacją max.30-40 minut z Żoliborza? Najlepiej z halą i całodziennym wyprowadzaniem koni na padok/pastwisko, Legię odrzucam.