Odnosnie kradziezy, slyszalam tylko o ogierach o ktorych mowa na gronie. Tak to nic mi na ten nie wiadomo,ale moze ma ktos wiecej informacji na ten temat??
Cytat z grona: Uwaga na terenie powiatu Wołomińskiego, Legionowskiego w ostatnim czasie zginęło kilkanaście koni . Jeżeli możecie dajcie znać wszystkim właścicielom stajni aby zwrócili uwagę. W szczególności problem dotyczy małych stajni przydomowych. I niech nikt nie myśli że jak ma do stajni 50 metrów to nic mu nie grozi. Z Cisia powiat wołomiński wyprowadzono 3 ogiery i nikt niczego nie zauważył do stajni 20m. Zwróćcie też uwagę na ciężarówki które kręcą się po okolicy które mogły by przewozić konie.
A tak swoja droga zastanawia mnie to jak mozna wyprowadzic po cichu 3 ogiery ze stajni? 🙄 u nas w stajni nie wyobrazam sobie tego, no moze jeden przeszedlby bezdzwiecznie.
Cytat z grona: Uwaga na terenie powiatu Wołomińskiego, Legionowskiego w ostatnim czasie zginęło kilkanaście koni . Jeżeli możecie dajcie znać wszystkim właścicielom stajni aby zwrócili uwagę. W szczególności problem dotyczy małych stajni przydomowych. I niech nikt nie myśli że jak ma do stajni 50 metrów to nic mu nie grozi. Z Cisia powiat wołomiński wyprowadzono 3 ogiery i nikt niczego nie zauważył do stajni 20m. Zwróćcie też uwagę na ciężarówki które kręcą się po okolicy które mogły by przewozić konie.
A tak swoja droga zastanawia mnie to jak mozna wyprowadzic po cichu 3 ogiery ze stajni? 🙄 u nas w stajni nie wyobrazam sobie tego, no moze jeden przeszedlby bezdzwiecznie.
Informacja o kradziezy w miejscowosci Cisie pojawila sie na SK. Zdarzenie mialo miejsce w czerwcu: zawiadamiamy, że w nocy z 24.06 na 25.06 z gospodarstwa Pana Jana Rucińskiego w miejscowości Cisie gm. Dąbrówki, powiat wołomiński skradzione zostały 3 zimnokrwiste ogiery. Skradzione konie to: * Grilanus nr paszportu 616010530020406 * Herod nr paszportu 616010530164606 * Jurand nr paszportu 616010660011899 W przypadku uzyskania jakichkolwiek informacji na temat skradzionych koni wlściciel prosi o kontakt telefoniczny pod nr 029 757-94-59 lub 0-29 742-72-73.
Poszukuję stajni z bardzo dobrym dojazdem z Wilanowa, Mokotowa, Ursynowa.. i ogólnie dobrymi warunkami dla koni (nie mam sprecyzowanych), czy mozecie coś polecić? Może być to stajnia kameralna, ale nie ukrywam, ze zależy mi aby była hala:-)
"A tak swoja droga zastanawia mnie to jak mozna wyprowadzic po cichu 3 ogiery ze stajni? u nas w stajni nie wyobrazam sobie tego, no moze jeden przeszedlby bezdzwiecznie."
Kucunio Podolszyn ? Z Ursynowa , Mokotowa ( spod metra Wilanowska jedzie autobus pod samą stajnię ) , ale także Okęcie (tramwajowe Okęcie) . Hala też jest . Zapraszam jak coś na PW .
Bo przede wszystkim jest za daleko. Nie mam czasu na dojeżdżanie tam 45 min. w jedną stronę, komunikacją jeszcze dluzej + naginanie 3 km. na piechote nie usmiecha mi sie:-) Szukam stajni duzo blizej🙂
Podolszyn jest obok Milorda, ja szukam bardziej czegoś w okolicach Wilanowa, bo niestety dojazd przez Puławską zajmuje mi zbyt dużo czasu. Baba_jaga, stałam kiedyś na Hołbucowej, moze teraz się zmieniło, ale jakoś nie chcę wracać do miejsca, gdzie mój koń był non stop kulawy, podziurawiony, miał rozcięty zad przez nieuwagę i głupotę pracowników.. :-( Teraz jestem w super stajni, ale niestety mam problemy z dojazdem, jak niczego nie znajdę to tam zostanę, ale w tym roku mam maturę, audycje do szkół i co za tym idzie - dużo mniej czasu🙁
Kucunio ale do Milorda wcale nie trzeba jechać Puławską, można ją ominąć 😉 A z dojazdem komunikacją miejską - to fakt, z Ursynowa czy Mokotowa to sporo czasu zajmuje.
czy orientuje się ktoś czy do stajni Hippica Polonia w Słupnie może wstawić konia w pensjonat ktoś z zewnątrz? kiedyś nie było takiej możliwości, potem słyszałam że można było o ile się startowało w barwach klubu, kto wie jak jest teraz?
Tylko do Siedlisk chyba nie ma zadnego autobusu? Z Wilanowa wszedzie jest kiepski dojazd.... Tymbardziej teraz jak zamkneli skarpe a wilanowska rozkopana.... Ja do Aldragho czy podolszyna jak jezdzilam jeszcze przez skarpe i nie bylo korkow w 20-30 min dojezdzalam... Teraz jest gorzej.... Niezy dojazd jest do Szwadronu... Ale tam bylam tylko raz... wiec nie wiem jak na tej trasie jest z korkami...
KuCuNiO, poszukaj sobie w katalogu stajni w określonej lokalizacji, nawiasem mówiąc Siedliska też tam są i również strona internetowa stajni. Może faktycznie niegłupim rozwiązaniem by były Łazienki?