Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Hmm, a ja mam... pożegnalne fotki?

Sarka sprzedana. W 24 godziny po wystawieniu ogłoszenia 😲 To chyba najszybciej sprzedany koń w historii forum...

Przeprowadzka zaplanowana na czwartek wstępnie. Sarka będzie pod opieką jednej z forumowiczek, więc mam nadzieję pojawią się jeszcze jakieś jej nowe fotki internecie. No i nie przeprowadza się daleko, mam nadzieję ją kiedyś odwiedzić 🙂

Jedno z pożegnalnych:

A teraz się idę rozklejać...
wątek zamknięty
faith o, to w Pilchowie są dwie stajnie? Miło się czegoś dowiedzieć. 😁
quanta wielka szkoda z jednej strony, z drugiej super. Sama nie wiem...
wątek zamknięty
Strucelka, ja nie wiem jak mogła mieć wątpliwości co do jego inteligencji, Likier jest najlepszy 😀

faith, nam mało trzeba, miesiąc i koń zaokrąglony 😉

quantanamera, gratuluję! Widzę, że 'wszystko zostaje w rodzinie' 🙂 pewnie lada moment ktoś się nam pochwali? 🙂 nie płacz, masz Skwarożka 🙂
wątek zamknięty
quanta rzeczywiscie tempo sprzedaży zabójcze.. więc wszystkiego dobrego dla niej w nowym domu🙂

Strucelka to ja zachęcam do wkkw z Likierem, z takim ujeżdżeniem to będziecie wymiatać w LLkach🙂
wątek zamknięty
xxflygirlxx : no ba, tyle, ze nasza maluska, cale 3 zwierzaki🙂 i nie widac ze swiata😀
Quanta :wcale sienie dziwie, niesamowicie efektowna klacz🙂
wątek zamknięty
Quanta, eh, czemu ja nie zobaczylam tego ogłoszenia wcześniej. A już wiem. Przecież wcale nie szukam drugiego konia 🤬 Ale Sara jest taka piękna!  💘 Mam nadzieję, że będzie jej się dobrze żyło z nową właścicielką 🙂
Strucelka, piękne te twoje poniaki  😜
Klami, ale fajne foty 🙂
wątek zamknięty
Burza i tak jestem pod wrażeniem szybkiego powrotu do formy. Nawet nie widać, że mieliście jakąkolwiek przerwę  😎
arivle dalej jeździsz Korsę? Masz jakieś fotki?  👀
wątek zamknięty
faith, Wow! Świetnego masz tatę! btw, chyba poznaję te konie 😉
Klami, Tenorowi emerytura najwyraźniej służy. Bardzo dobrze wygląda 🙂
Strucelka, Co to forum robi z ludźmi 😁 Belfast rządzi!
Anima, To świetna decyzja! Znam kobietę lat chyba 50, która podłapała jazdę od córki... Długo bała się koni, ale w końcu się przekonała... i teraz ma własną klacz na której jeździ sobie na spacery do lasu, ale pokłusować czy zagalopować też potrafi. 🙂 Na spełnianie swoich marzeń nigdy nie jest za późno :kwiatek:
quantanamera, Tak ją zaprezentowałaś, że nikt nie przeszedłby obojętnie. 🙂 Sarka na pewno trafiła do odpowiedzialnego i dobrego domu.
wątek zamknięty
Sankaritina : taaak?😀 z forum czy skad indziej?😉 fakt ze sa oryginalne, rasowo tez😉
a tata jest mistrzem swiata, nawet na lonzy galopuje, a siedzial lacznie... 6 razy?😉
wątek zamknięty
No Burza, mam, ale wiesz jak to jest... Jednak przez 9 miesięcy byłam dzień w dzień u tego konia, zrobiłyśmy razem mnóstwo rzeczy, ja się szalenie dużo nauczyłam, a i puchłam z zachwytu, że i koń chłonie rozmaitą wiedzę jak gąbka. No i jednak miałam nadzieję, że temat sprzedawania jednak potrwa... chociaż z drugiej strony, może to i lepiej, ten tydzień pewnie będzie dla mnie niezłym urwaniem głowy, i w weekend będę przeżywać temat 1000kilometrowej podróży Skwarka (nigdy tak długo nie jeździł), więc nie będę miała jak się wewnętrznie rozbijać. Przynajmniej mam nadzieję 🙁
A kobyła chyba dziś wyczuła, że taka rozmymłana jestem, chodziła jak złoto, paskuda jedna 😁

Ale fakt, nowa właścicielka Rudej się bardzo dużo śmieje i nie sposób jej od pierwszej chwili nie polubić 🙂

wątek zamknięty
Ashtray, już niestety od jakiegoś czasu nie. Zrobiłam to co miałam z nią zrobić, udało się ją rozluźnić  i ruszyć zad co wpłynęło na poprawę jakości tego co już umiała wcześniej. Teraz jeździ właściciel i chyba jest zadowolony. Ostatnio męczę się z własnym koniem i dochodzę do wniosku, że nie umiem na niej jeździć 😁 Ale miło, że pytasz 🙂
wątek zamknięty
To aż 9 miesięcy? :O nie wiem czemu miałam wrażenie, że 3-4.. ale ten czas leci. Jutro już wstanie lepszy dzień zobaczysz 🙂 wszystko się w głowie poukłada 🙂
To ja czekam, aż się ujawni 🙂
wątek zamknięty
Klami, xxflygirlxx, faith, arivle, Sankaritarina dziękuję bardzo :kwiatek: miło jest czytać tak pochlebne opinie, teraz już o obu Chłopakach 😀

Burza bo gdy Trenerka go poznała 2 lata temu był nieogarniętym sierściuchem chodzącym na haku i koślawo skaczącym 😉 Cieszę się więc, że jednak zmieniła zdanie na jego temat 😀

Magdzior może może, kto wie 😉 Ale to już nie w tym sezonie, musimy wszystko na spokojnie przetrenować i przewałkować 🙂

quanta nie wiem czemu tak Cię to dziwi, Sarka miała dzięki Tobie piękną reklamę. To trochę tak jak z Replayem, amazonka wyrobiła mu w necie niezłą renomę, więc jak trafił pod 'młotek' to wiadome było, że prędzej czy później się sprzeda. Nie wątpię, że Ci ciężko, bo to jednak kupa czasu i pracy włożonej w konia. Każdy z nas, mniej lub bardziej (ja na przykład bardziej) przywiązuje się do naszych podopiecznych, a jeśli wkładamy w nich prace, pot i łzy to rozstanie boli tym bardziej.
Gdzie za to Skwarunio się wybiera, że jedzie aż tak daleko? Już do Londynu się wybieracie? Nie za szybko? 😁
wątek zamknięty
quantanamera, ale speed! chociaz trzeba przyznac ze nic dziwnego - przez te 9 miesiecy reklamowalas Sarke przednio i mysle ze ci, ktorzy byli zainteresowani kobyla (bo o tym, ze bedzie szla w swiat juz nie od dzis bylo wiadomo), na pewno trzymali reke na pulsie. no i masz! r-voltowy rekord sprzedazy konia pobity.
mam nadzieje ze nowa wlascicielka sie bedzie pokazywac z koniem na forum.
A Ty sie nie martw, Skwarunia-lalunia Ci jeszcze przeciez zostala no i mlodzieniec 🙂 Co tam u niego, tak BTW?

Klami alez ten Paczek to jest... nic nie robiacy emeryt a wyglada jakby przed chwila zszedl z Sopockiej hali! Fajnie widziec go takiego szczesliwego na padoku 🙂

Strucelka bardzo fajnie wygladaja oba kucyki 🙂
wątek zamknięty
kujka a Tobie tak mało zdjęć Dominika zrobiła, że nic nie pokazujesz? 👀 Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć. 😎
wątek zamknięty
quanta jak szybko! W sumie się nie dziwię, cena całkiem okazyjna za takiego konia 😉 No to teraz pozostaje życzyć Sarce dużo szczęścia w nowym domu 😀
wątek zamknięty
Noris, czy ja wiem czy tak powoli? Według rozpiski wszystko na razie idzie i efekty widzę już teraz, jak dla mnie, spektakularne 🙂 Jak w takim tempie to będzie szło to za miesiąc-dwa z Dzionka będzie niezła maszyna 😀 A co u was? Postanowienie mniej terenów-więcej pracy wdrożone w życie 🙂?

Klami, wsiadam od 3 dni ale tak po kilka minutek tylko, więc żadna to jazda. Dzielnie się lonżujemy i czekam na kolejną wizytę wetki i wyrok co dalej 🙂 A Pączek świetny, szkoda że wyszło jak wyszło.. Ogr na pewno rekompensuje ci te wszystkie masakryczne przeżycia i naprawdę ci się udał genialnie!

Quanta, ale szybko! Wow. Kurcze, szkoda mi jakoś trochę 🙁 Ale tak miało być, więc dobrze że gładko poszło. Re-voltowiczkę proszę o ujawnienie się! 🙂
wątek zamknięty
Dzionka a tam wyrok, Dzion już wygląda lepiej!
Kujka wrzucaj foty od Dominiki 🙂
ja właśnie otrzymałam cd  💘

i niesamowicie jestem dumna, że mój koń który zawsze przy dłuższej przerwie zamieniał się w szkieletora z wielkim brzuchem, tym razem wygląda tak:
mimo że to tylko fotka z rozpężenia w dół i trzecie nasze galopy od miesiąca  😍
wątek zamknięty
Jaki tramwaj z niego wyszedł na ostatnim 😁
wątek zamknięty
Bischa L bo to jest dłuuuga konia  🙂 i duża do tego 😀 i faza galopu taka do tego  👍
wątek zamknięty
Jednak Dominika Frej to Dominika Frej perfekcjonista pod każdym względem ! Sesje z Nią to nieziemska przyjemność !!

Precelku , super chłopak wygląda , ale na Fb wyczytałam że się wyprowadziliście z Aro .
wątek zamknięty
si lato mamy a w aro brak łąki i lasu niestety  🙂
w aro miał padok swój i piasczysty i trawiasty ale to nie to samo  😁
jest niewątpliwie... szczęsliwy 🙂
tak cieszył się dziś, zanim polazł na trawę :
wątek zamknięty
Precelek a na sezon zimowy wracacie do Aro czy w nowej stajni już na stałe zostajecie ?
wątek zamknięty
Precelek, xxflygirlxx, nie mam! jak dostane plyte to wrzuce moze pare...
wątek zamknięty
kujka tylko pare ? Miałaś sesję ze świetnym fotografem , jesteś śliczną dziewczyną , masz pięknego konia i nie chcesz się chwalić zdjęciami ? to po co je robiłyście ? Aby "leżały i się kurzyły  " ? Jak tylko dostaniesz foty wrzucaj je ! Wszyscy na pewno je chętnie będziemy oglądać  😍
wątek zamknięty
Gagulec jesteście boscy  😜
Precelek przepiękna sesja!
Geronimoo niby czemu te kompleksy?  🤦
Strucelka  😜 zadziwiasz. Obydwa kucory wyglądają bosko  😜
quanta wow! jak szybko!

A ja dzisiaj pojeździłam 5 koni  😜
Poznajecie tego Pana?

Od wczoraj znowu zaczęłam go jeździć i uwaga uwaga, patrzcie jaki jest szczęśliwy  😁

ale trening miałam ogólnie świetny  😍

ogarnialiśmy lotne na serpentynie

ahh jak mi brakowało tego konia  😍
Zdj by Burza  :kwiatek:
wątek zamknięty
Mąka cóż to za zmiany? Wrócił? A co z Treflem? Ahhh ta jego nieposkromiona radość  🏇  😂
wątek zamknięty
Mąka, ale bryki!

juliadna, nieee... ja te zdjecia trzymam i raz na jakis czas sobie patrze i mysle "ale mam pieknego konia" 😉
no i bede miala dla wnukow pamiatke, ze kiedys bylam mloda i na konia potrafilam sie zaladowac! z reszta z kazdej sesji mam troche wydrukowanych zdjec. niektore dla siebie, inne rozdaje np rodzinie. nie tylko po to te zdjecia mam, zeby sie nimi koniecznie w internecie chwalic 😉
ale pewnie jak dostane wiecej zdjec to costam wrzuce.
w kazdym razie - na pewno kurzyc sie Dominiki zdjecia nigdy u mnie nie beda. zwlaszcza ze odwiedzila nas w kazdej naszej stajni, zna nas prawie od poczatku naszej wspolpracy, na jej fotach widac zmiany jakie zachodzily na przestrzeni czasu w koniu i chyba w naszej relacji troche tez. to jest dla mnie kawal historii, kupa wspomnien. Dominika potrafi Gilkowi zrobic takie zdjecie, na ktorym uchwyci to co najbardziej w tym koniu kocham. gdybym miala jutro jakas awarie komputera i stracilabym te wszystkie foty, to bym sie autentycznie poplakala.
wątek zamknięty
Z ciekawostek dzisiejszego dnia: widziałam pod siodłem na pokazie -  Celbanta we własnej osobie pod Anią Bienias.. Ma 27 lat - chciałabym żeby każdy koń w tym wieku tak pięknie wyglądał i tak chodził pod siodłem!  💘 zrobiło to na mnie ogromne wrażenie które nie chce mi wyjść z głowy..
wątek zamknięty
kujka masz 10000% racji! 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.