Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

ja chyba wpadnę w depresję ja zobaczę śnieg za oknem ! Matka natura nie może nam tego zrobić, toż to wiosna dzisiaj była, latałam w bluzie, konie głupiały na padoku 😉
Nasturcja-Renata  :kwiatek:
Jeszcze trochę słonka 🙂

wątek zamknięty
equi.dream, ale cudne zdjęcie, normalnie wiosna 😀

wątek zamknięty
No właśnie, wiosna 😲 Przed stajnią drzewko wypuściło pąki, aż specjalnie robiliśmy temu styczniowemu dziwakowi dziś zdjęcie 😉 Konie linieją na potęgę, ze Skwarka się garściami sypie. Śmieję się z niego, że chyba ma jakieś nieaktualne prognozy pogody... A miała być zima stulecia 🤣
wątek zamknięty
Hehe, u mnie jeszcze jak te śniegi leżały, to jeden krzew przed blokiem puścił pąki...
wątek zamknięty
equi.dream, ja właśnie wpadam w depresję bo wracam do zimnej, śnieżnej PL, już zdąrzyłam się odzwyczaić od takiej zimy i polubić w nowym wykonaniu - słońce i plus 15 stopni  🤣
Tristia dobrze wygląda Gą, jak na jazdy weekendowe  😀
quantanamera, nie kracz z tą zimą, bo jeszcze przed nami luty
Milusia wraca nadworny fotograf, a myślę że jest co i kogo pofocić  🤣
wątek zamknięty
Burza dziękujemy  :kwiatek: nie myślmy o powrotach zimy, ja pełna nadziei wierze, że już tego białego ustrojstwa nie zobaczę 😉 konie linieją, drzewa puszczają pąki-chyba nas nie oszukują co ? Chociaż w zeszłym roku było podobnie :/
wątek zamknięty
Ale jakoś tak na koniec lutego chyba zrobiło się znośnie i już tak zostało - pamiętam że na początku marca już przy ładnej pogodzie lonżowałam konia na dworze.
wątek zamknięty
Oj, chyba nie do końca. Jeszcze w kwietniu śnieg padał. To była wyjatkowo długa zima.
wątek zamknięty
według prognoz za tydzień ma wrócić zima, więc się zbytnio nie cieszcie wiosenną aurą  😁

mi się podoba jak jest tak ciepło, ale jedno jest niefajne - porządny trening w taką pogodę na moim ofutrzonymkoniu skutkował tym, że suszyła się potem godzinę...
wątek zamknięty
Tylko nie przymrozki. Jak temperatura spadnie poniżej 0 to ja do hali nie dojdę bo znowu będzie jedno wielkie lodowisko  👿
wątek zamknięty
Z tego co widziałam na serwisie, w którym tej zimy wyjątkowo pogoda się sprawdzała ma być w  przyszły weekend lekki mróz i opad śniegu lub deszczu ze sniegiem :/
wątek zamknięty
tulipan, ty do hali, a ja w ogóle do stajni nie wejdę 😁
wątek zamknięty
no we wro już elegancko chwyta mróz.Znowy nam podłoże na hali zamarznie:/
wątek zamknięty
Hehe, no akurat u nas na hali najlepsze podłoże jest jak jest tak z -10 na dworze. To ja już nie wiem z czego się cieszyć...  😀iabeł:
wątek zamknięty
equi.dream, jakie piękne fotki i jakie światło na nich cudne!

kujka, serio cię jeden koń na halę z lonżą nie wpuścił?? Ale jaja, ciekawa jestem kto. Ja też zawsze wpuszczam nadprogramowych, poza jednym dniem w tygodniu kiedy mam trening - a tu proszę, jakie chamstwo.

cieciorka, zdecydowałam się na to wszechstronne, o którym pisałam 🙂 Kiedy do nas wpadniesz? Następny weekend?

croopie, jak kobyłka? Może pisałaś już? Nie czytałam parę dni r-v. Wracacie do roboty?

Nie straszcie zimą stulecia, ja się już przyzwyczaiłam do tych temperatur i tylko czekam na ostateczne ocieplenie 🙂 Nawet nie przyjmuję do wiadomości, że jeszcze mogą być mrozy!
wątek zamknięty
Dzionka, to pamiętam, ciekawa jestem modelu/firmy 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, ta sama, ktora zawsze kiedy mam trening rozwala mi sie na srodku sciany zeby zejsc z konia, podciagnac popreg, poprawic strzemiona etc etc... Hrabianka ;]
wątek zamknięty
Dzionka, niestety jeszcze nie wracamy dłuugo długo. Zdecydowałyśmy się na nową terapię, ktora ma podobno przyspieszyć produkcje włókien, zobaczymy czy zadziała, bo kosztuje majątek  🙄 🙁
wątek zamknięty
oj, croopie, a nie mówiłam... 🙁
a co wam ostatecznie jest? (tzn. jaka diagnoza?)
wątek zamknięty
caroline, diagnoza ciągle taka sama - nadciągnięty międzykostny. W usg widać poprawę, po kawałku, po kawałku jest coraz lepiej, ale niestety to trwa... 🙁

Chociaż, ja wciąż jestem zdania, że to stepowanie dobrze nam robi i... wręcz pomaga, nie tylko na gojenie się nóżki 😉
wątek zamknięty
croopie, ojej, strasznie szkoda 🙁 Trzymam kciuki za kobyłkę 🙂

cieciorka, firma jakaś niemiecka, mała chyba - Gregory and Henry 😀 Siedzisko 16,5. Nic więcej nie wiem o nim 🙂

kujka, masakra, co za... ekhem, idiotyzm. Polecam godzinę 19, dzisiaj byłam sama 🙂
wątek zamknięty
Dzionka,a ja nie polecam wracania z lidera na piechte po jezdzie o 19 😁
wątek zamknięty
caroline, diagnoza ciągle taka sama - nadciągnięty międzykostny. W usg widać poprawę, po kawałku, po kawałku jest coraz lepiej, ale niestety to trwa... 🙁

Chociaż, ja wciąż jestem zdania, że to stepowanie dobrze nam robi i... wręcz pomaga, nie tylko na gojenie się nóżki 😉

Croopie wiem coś o tym w tym roku u 3 koni 3 razy międzykostny, gorzej się leczy w tylnych nogach niestety u nas to trwało ok. 6 miesięcy, ale też zła diagnoza postawiona na początku opóźniła leczenie o 1 miesiąc. Gdyby wcześniej było zrobione PRP to może wcześniej miałabym konia zdrowego. W międzyczasie kucyk nr 1 przód. A 10 dni temu kucyk nr 2 przód po skoku. Z tego co mówił lekarz niestety przy urazach ścięgien,więzadeł i międzykostnym duże znaczenie ma podłoże po jakim jeździmy. Chyba mam peeeecha !!!! 🙁
Posiadanie koni uczy cierpliwości  😉
Czas szybko leci, więc na wiosnę będziecie już śmigać  😀
wątek zamknięty
Cedryk, moja prawdopodobnie poślizgnęła się na lodzie albo w boksie na betonie... 
Jakie leczenie ci wet polecił ?
wątek zamknięty
Burza-taaa to brzmi prawie jak nowe zycie 😁
A wy wolne tak dla odpoczynku, czy dalej przez podbicie?
Tristia-fajnie bylo 🙂 szczegolnie jak Czantoria postanowila sobie polezec 😁
Fantazja-ooo fajnie, ale my musimy wrocic do formy zeby bylo co focic i pokazywac 😉
Zabierasz sie za Fantazje?Ona sie juz chyba za robota stesknila 🙂
croopie-przykra sprawa, trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia
wątek zamknięty
Przez podbicie ale już z dnia na dzień noga w końcu przestaje powoli grzać 🙂
wątek zamknięty
Burza-no to za niedlugo widzimy tu jakies wasze fotki wspolne, prawda? 🙂
wątek zamknięty
Cedryk, moja prawdopodobnie poślizgnęła się na lodzie albo w boksie na betonie... 
Jakie leczenie ci wet polecił ?

Wysłałam na PW, żeby nie przerażać innych kontuzjami moich czworonogów  😀
wątek zamknięty
Milusia- Fajnie, fajnie, szkoda, że nie zdążyłaś tego uwiecznić  😂
Fantazja- Skoro tak mówisz 😉  :kwiatek:
wątek zamknięty
milusia, mooże 🙂 oby bo powoli zaczyna mi się chcieć jeździectwa 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.