Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

hehe dobrze, ze mu humor dopisuje 🙂
A jakies ujezdzeniowki planujecie w tym roku?
wątek zamknięty
Zobaczymy co przyniesie wiosna, ciśnienia nie mam (choć frak od maja kurzy się w szafie). Chwilowo skupiamy się na odbudowie tego co było na jesieni - boję się tylko wymiany siodła (tuż przed kontuzją sierściuch zaczął zdradzać objawy sugerując, że siodło się zrobiło bardziej niż akuratne).

No i druga kwestia - czy budżet to wytrzyma 😉
zwłaszcza, że chwilowo spłacam motocykl zakupiony w październiku
wątek zamknięty
Mój Kucyk dziś miał mega ochote na skoki mimo,że pracował ujeżdżeniowo ale w wyniku kompromisu mógł skoczyć krzyżaczka i drąg przed :P

wątek zamknięty
Burza ciesz się, że tylko takie mechaniczne zniszczenia, Argos tak nienawidzi zapięć na klacie, że jest je w stanie wyszarpać zębami 😁 Jak  wiadomo jest koniem specjalnej troski, więc jeśli już coś zakładam to polarowy kocyk zapięty pasem do derki.

Od jakiegoś czasu się za to zabierałam i się stało. Ostrzygłam brzydala 😀 Nie na łyso, co to to nie, nadal wygląda nieco dziko. Grzywsko sięga do końca szyi i wydaje mi się, że jest trochę krzywo, ale fryzjer ze mnie żaden i do tego było za ciemno na takie zabawy. Jak jutro poprawię i wyrównam będą zdjęcia, o ile nie będę się konia wstydzić 😉
wątek zamknięty
Dołączam do zaszywających derki... Libel sobie wywietrznik na brzuchu zrobił piękny w dereczce, i to sam podobno, bez pomocy kumpli z padoku 😵
Sakura nieźle fruwa ten Twój kucyk 😉
Jako, że dawno nas nie było, Libelkowy portrecik:
wątek zamknięty

😉
takie trochę inne 😉
wątek zamknięty
ola  😜
wątek zamknięty
Bardzo ładne zdjęcie, Korabek super śliczny - ale ty masz wpierdziel...
wątek zamknięty
Libella ślicznie jej w tym komplecie  😍 Teraz na padoku chłopaki się będą o nią zabijać. Już się boję nowych ran wojennych  😵

I twój kot (znany już w tym wątku), panoszący się na grzbiecie mojego Siwca (wlazł sam, wspinając się po mnie)  😎

jakość niestety komórkowa.
wątek zamknięty

😉
takie trochę inne 😉
zastanawiam sie - kogo mam podziwiac? - Ciebie czy Twojego konia? Super fotka!

nie cytuj zdjęć 🤦
wątek zamknięty
i modela i modelke! bo do tanga trzeba dwojga...x)
wątek zamknięty
Darolga rewelacja! W ogóle chyba wszystkie Wasze zdjęcia są meega 🙂
Ashtray chyba właśnie dlatego go wzięłam ze stajni, żeby się na koniach nie musiał wygrzewać. Ale, ale, zwyczaj pozostał: teraz przesiaduje na plecach mojego chłopa 😂
wątek zamknięty
kurde... ilekroć widzę maila od Wiwiany, to się zastanawiam, co tym razem Kasz zmalował 😁
żwawy emeryt to bardzo dobre okreslenie na tego mojego dzieciucha 😉
dlaczego? oto sprawozdanie z dzisiaj:
rano przed wyjsciem na padok (paaaadok! to najważniejsza rzecz na świecie dla Kasza aktualnie 😉) konie dostają śniadanie oraz odbywane są rytuały kopytowe. aktualnie u Kasza dodatkowo okraszone zdejmowaniem owijek i smarowaniem maścią stłuczonego nadgarstka.
od jakiegoś czasu śniadanie dla Kasza ogranicza się do dwóch szybkich kęsów musli i wyczekującej miny pod tytułem: paaaaadoooook?
siano zjada dopiero na padoku... bo tak mu sie na dwór spieszy 😉
ale OK, niech mu będzie. siano na dworze dojada, sniadanie dojada na kolację. niech mu bedzie. ale z reszty nie da się zrezygnować - więc musi swoje w boksie odstać. musi...?
z relacji Wiwiany:
dziś trzy razy zaganiałam do z podwórka do boksu, dopóki nie przyjął do wiadomości, że na padok nie pójdzie zanim nie:
- rozwinę go z owijek
- wysmaruję mazidłem
- wyczyszczę kopyta.

stan rozgrywki - 3 do 3 - koń 3 razy zadowolony z siebie nawiał z boksu i 3 razy został zagoniony z powrotem.
acha, jakieś 2 tygodnie temu wyglądało na to, że Kaszek opanował już swoje emocje i jest w stanie dotrwać w boksie do końca rytuałow 😉 ...chyba juz o tym zapomniał 😉

...ja juz nie mam słów... no ale to jest własnie cały Kaszek 🤣
wątek zamknięty
Niezły kombinator  😁.

Mój dziś odwrotnie. Po spacerze dostał dodatkową porcję wietrzenia tyłka na lonżowniku. Po jakiś 20 minutach wychodzę z hali i co widzę?
Otwartą bramkę i Tunisa zaparkowanego pod stajnią z wymowną miną "Nie zapomniałaś przypadkiem o kimś?"
Nie wiem jak wyszedł zwłaszcza, że miał kaganiec  🤔
wątek zamknięty
darolga...  😜 😜 😜 jakie Ty masz włosy! I nie tylko włosy  😜 no i Korab  💘
wątek zamknięty
magda -  :kwiatek:  dziękujemy pięknie...  😡

epk - dziękujemy! 😀 wiem, wiem, i zaraz przybędę na gg pokornie ten wpierdziel przyjąć  😁

Gosc10 - łał, rany, ale miło  :kwiatek: dziękujemy pięknie!

Libella - ślicznie dziękujemy...naprawdę nam bardzo miło! :kwiatek:

okwiat - dziękuję ślicznie... kiedyś bardzo ich nie lubiłam, teraz - nawet nawet 🙂 :kwiatek:

"Dziewczyna Gangstera", czyli Rakowska Mafia  😎

więcej na towarzyskich, bo bardziej one tam pasują :P
wątek zamknięty
Mina Koraba na drugim jest bezcenna 😁 "a idź ty kobieto, zajmij się czymś pożytecznym' 😁
wątek zamknięty
Łaaa Darolga świetne są te zdjęcia 🤣 Gdybyś jeszcze podzieliła się nieco energią z przymulonym Korabem to już w ogóle szaleństwo!
wątek zamknięty
aj aj aj!
korab mafiozo! x)
wątek zamknięty
Lov - ja mu się nie dziwię :P deszcz, wiatr, odludzie, do tego musiał iść za samochodem, bo ja w szpileczkach kilometrów trzaskać nie zamierzałam :P a na deser się jeszcze przed nim dwunoga rozbiera.. no masakra, biedny ZMOLESTOWANY koń! :P

Atamanka - on nie tyle co przymulony (dał popalić cardance podczas prowadzenia :P ), ino obrażony i zniesmaczony :P z resztą został nieźle wymolestowany i miał już chyba dość :P ale jak zmieniłam trochę ciuchy i walnęłam mały striptiz (haha), to się obudził - faaaaaaaaaaacet :P
wątek zamknięty
darolga szedłza autem?  😵 ale że jak, trzymałaś uwiąz wystający przez okno?  🏇
wątek zamknięty
oj tam oj tam! zawstydził sie chłopaczyna!;p
potrzebował troche czasu co by przywyknąć do sytuacji! x)
wkońcu nie na codzień przd nosem mu sie laski rozbierają...<333
wątek zamknięty
Robicie striptiz swoim koniom ? Nie mają potem traumy?  😁
Pierwsze zdjęcie rzeczywiście śliczne  😉
wątek zamknięty
mają traume, oj mają! x)))
wątek zamknięty
darolga szałowe zdjęcia  🍴

caroline niezły kombinator z tego Twojego emeryta  😉

Mąka przykre, że musisz się z koniem rozstać, to zawsze jest cholernie przykre  🙁

Burza masz konia niszczyciela  😉 Bardzo ładnie wyglada w odchudzonej wersji

Żaruś od wczoraj w nowej stajni.
Z zapakowaniem go do przyczepy nie było żadnego problemu. Wszedł w 30 sekund. Byłam z niego taaaaaka dumna  😍 W transporcie też grzeczny. Trochę się zdenerwował jak już podjechaliśmy pod stajnię  😉 No bo jak to może być, że jesteśmy już na miejscu, a on ciagle w tym pudle  👀 Wyszedł dość grzecznie, weszliśmy do stajni i... Żar zgłupiał  😁 Po dwóch stronach stoją konie  🤔 Ej, lalka, coś tu jest nie tak. Gdzie ja mam patrzeć  🙄
Jak weszliśmy do stajni, to wszystkie konie wystawiły łby i patrzyły kto to przyjechał  😉 Żar przeszdł strasznie spięty przez całą stajnię, a potem stwierdził, że do boksu nie wchodzi. Na szczęście dał się przekonać, że nowy dom nie jest straszny  😉 Pokręcił się po boksie, sfochował na automatyczne poidło  😁 i zaczął zapoznawać z dwiema sąsiadkami  😎 Posprzatałam z mężem przyczepę i zostawiłam konia w dobrych rękach 2 cioć.

Lanka dzięki za miłe powitanie  :kwiatek:

Dziaisj jadę po pracy do młodego zobaczyc jak sie czuję
wątek zamknięty
Łaaaa, Nasturcja, to super, że masz go już u siebie! Koniecznie teraz zdawaj relacje i fotorelacje. musisz nam wynagrodzić, że tyle czasu wstawiałaś go tak rzadko 😉
wątek zamknięty
maleństwo senk ju  :kwiatek:

Postaram się czasem coś wrzucić  😉 Najbardziej mnie cieszy, że w końcu będziemy pracować regularnie  🙂
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, gratulacje! gdzie stoicie?  😉
wątek zamknięty
Nirv dzięki
Stoimy tam gdzie wcześniej z Rudą, czyli w Ławrze w Łajskach koło Legionowa. A jak tam Twoje konisko?
wątek zamknięty
Nasturcja Gratulacje!!! 🙂 Może kiedyś wpadę z wizytą odwiedzić dawną znajomą stajnię i przy okazji zobaczę twojego Żara 🙂

Tymczasem zarzucę dwiema halofotkami mojego ślepaczka

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.