Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Być może... plecki ma całkiem, całkiem... ale kłąb faktycznie ma duży... mam nadzieje, że jak nadbuduje w szyi, to ta dysproporcja zniknie... pracujemy nad tym  😉
wątek zamknięty
kujka, walaszysko moje generalnie nie widzi zadnego problemu, poza zarciem oczywiscie. wiec wyglada jak kon, ktoremu absolutnie nic sie nie stalo- nie zauwazyl no 😁 nawet machnal kopytkiem juz na ogon przywiazany do szyi.
Dzis juz klusowal sobie, bardzo chetnie,machal lbem, wiec humor dopisuje. Na myjce przy zlewaniu woda stoi jak ciele.
Zreszta- nie wiem co by mu sie musialo dziac, zeby byl biedny obolaly, moze noga (tfu tfu) odpadac?

Hehe, kujka i znajdowanie koni 😉 taa...
wątek zamknięty
szafirowa i jak się miewa Siwy bez nabiału ??

margaritka, nie ma za wiele. :/
For You !!

wątek zamknięty
Klami masz pięknego konia! uwielbiam taką maść 😍
wątek zamknięty
klami, Pan Ogier sprawia wrazenie jakby mu kazali przez koziolki galopowac 😂 zero wysilku. kiedy zaczniecie cos wyzej skakac?
wątek zamknięty
neśka, merci.

margaritka, Bo... e to są koziołki. W domu pracujemy na kompletnie innych wysokościach. Niedługo na zawodach też poskaczemy coś porządniejszego.
wątek zamknięty
Klami Ty męczykoniu ! Zdecydowanie chłopak przysnął przy jedynce i na drzewce sprawdziwszy, że nic do zrobienia nie ma pojechał sobie resztę 😉
wątek zamknięty
szafirowa, dobrze juz dobrze, pisalam wielokrotnie ze Ty mnie praktycznie wykopalas z domu zebym Gila zobaczyla, bo ja mialam jeszcze zalobe po Lordzie... sie nie ekscytuj 😁 (ale bede Ci dozgonnie dzwieczna za to  :kwiatek: )

dobrze ze Crossiwo dzielnie znosi zmiane plci 😉 na jak dlugo przewidziano gojenie? fruwajace badziewie Wam nie przeszkadza?

Klami, to na nastepnych zawodach co smigniecie? 🙂
wątek zamknięty
Klami, weź wbijaj od razu na jakieś międzynarodowe 150 cm, co się będziesz rozdrabniać, konia zanudzisz.  😜
wątek zamknięty
A ja dzisiaj sobie stępowałam na własnym koniu. I zrobiłam nawet po 10 metrów kłusa w obie strony. Ha! Duma mnie rozpiera 🙂

wątek zamknięty
Averis, gratuluję  😅 to kiedy jakaś dokumentacja fotograficzna?  😉
wątek zamknięty
Najdalej jutro 😉
wątek zamknięty
equi.dream, hahaha... dobre.  😉

kujka, na pierwszy ogień L1. Jak nie zrobię nic głupiego i dostanę trójkę to śmigniemy sobie P. A dalej sie zobaczy czy.... myślę na parkurze czy też nadal miewam stany ogłupienia.

Altiria, tak tak. Hihi. 😉

Averis, super !! Fotki szybko !

wątek zamknięty
Klami ajajaj, jakie ciacho!  💘  Ale jakoś wciąż nie mogę się przestawić na Ciebie z innym koniem...

Duki mi się pod popręgiem odparzył 😵 A już myślałam żeby sobie w sobotę hobbistycznie jakies LL, może L pojechać. Nie trenujemy za bardzo ale jego też ostatnio skoki bawią więc się na zawody cieszyłam. No cóż, czas polatać na kantarku i sznureczku.... ehh
wątek zamknięty
Averis, jestem dumna z Ciebie i Karsona!!!  😍
wątek zamknięty
Klami, jutro, jutro- fotograf musi je wysłać 🙂 Mam filmik, ale go nie wstawię, bo Karson się tak rozluźnił, że wyszło mu to i owo i nie chciało się schować nawet w kłusie. A że tu wchodzą dzieci... 😉

Burza, dziękuję Kochana! 😀 Wspierasz mnie na każdej płaszczyźnie- od musicalowej, po końską <3
wątek zamknięty
Averis, możesz na mnie liczyć, wiesz 🙂
wątek zamknięty
Burza, wiem 🙂
wątek zamknięty
Mamy kolejna rocznicę! 🙂

Zdjęcie zrobione okraglutkie 6 lat temu😉

Trzymam Siwego (o ile można go tak nazwać😉 ) żeby nie pił wody po długiej podróży z Warszawy. Mój tata w tym czasie podpisuje umowę.
Pamiętam, że nie mogłam wczesniej usiedziec w szkole.  Byłam szczęsliwa i jednoczesnie przerażona, bo nie byłam pewna czy sobie poradzę. Toż to ja totalny zielony rekreant wtedy byłam😉 A koń czterolatek. Oj działo się na początku😉

6 lat brzmi powaznie, chociaz dla mnie to i tak mało, bo obecnie nie pamiętam juz jak to było, jak go nie było😉 
wątek zamknięty
Alice, gratuluję!  😅
wątek zamknięty
Alice, piękna rocznica i oby więcej takich! Ja też do dziś pamiętam, jak kupowaliśmy Łosia. A to już blisko 9 lat temu! W głowie mi się nie mieści, że tyle lat minęło... 😉
wątek zamknięty
Alice, gratki! Kurcze, 6 lat razem... Piękna rocznica!

maleństwo, 9 lat? Nie wyobrażam sobie tego 🙂 Chciałabym kiedyś z Dzionkiem obchodzić tyle lat razem. Ciekawe gdzie wtedy będę "życiowo" 🙂
wątek zamknięty
Klami jeden z moich ulubieńców re-voltowych !

Alice gratulejszyn  :kwiatek:
wątek zamknięty
Alice już 6 lat? Pięknie :kwiatek: Więcej takich rocznic i więcej tak pozytywnych lat razem!!!
wątek zamknięty
Alice, piekna rocznica 🙂 a jak to sie stalo, ze kupilas wlasnie Chonsu? opisywalas gdzies ta historie? czemu arab, czemu akurat TEN arab?

cholera, ja mam Gilka prawie polowe krocej a tez sie lapie na tym ze nie pamietam jak to jest nie miec konia. jakos wyparlam to z pamieci 😉
wątek zamknięty
Alice gratuluje  🏇 Nam do 6 brakuje jeszcze ponad 4, ciekawe jak to wtedy będzie 😉
wątek zamknięty
Nam w listopadzie stuknęło 10🙂
wątek zamknięty
Alice, gratulacje i następne xxxxx lat razem 🙂
wątek zamknięty
Ufff..... sesja się zaczęła, to nie nadrabiam z czytaniem KR.

Alice, łoooł! Aż 6 lat! Oby więcej takich rocznic :kwiatek:

D+A 10 to już w ogóle kosmos 🙂 Espana ma swojego chyba też 10 lat. Swoją drogą, jestem ciekawa jaki jest najdłuższy staż razem któregoś revoltowicza i jego konia. Ma ktoś jednego konia przez 20 lat? ^^

kujka, Mnie idzie trzeci rok z młodym i... też nie pamiętam jak to jest nie mieć konia. Hm. Gdybym teraz konia nie miała, pewnie odczułabym przez pierwszą chwilę spokój i błogość lenistwa 😁 ale szybko przyszłaby pustka i inne poczucie bezsensu.

Averis, No, no! I jak, koń wygodny? 🙂

Klami, Jak on się świeci! 😍

Ramires, Jedź te zawody na kantarku 😁 😉

Cobrinha, Jak tak patrzę na jej kłąb, to bym jej dała więcej niż 8 lat. "Ciekawych" właścicieli musiała mieć. Jeździcie codziennie czy bardziej młody jest "na tapecie" ?🙂
btw - piękna tarantka, prawdziwa blondynka 🙂

ninevet, No, no, a ten lans w okularkach! Dobrze Cię oglądać w siodle 🙂

a my sobie stępujemy, ja w nodze raz poprawę widzę, a raz nie, ślepok ze mnie straszny. Ale koń chyba nie narzeka, bo po każdym spacerku jest tak:

Pozdrawiamy 🙂
wątek zamknięty
Sankaritarina, dziękuję... nie bardzo widzę związku samego kłębu z wiekiem - ona ma po prostu taką a nie inną budowę... okres chudzielca ma już za sobą 😅 , choć jest to koń ciężki do "utuczenia" 
Pracujemy kilka razy w tygodniu i wbrew pozorom, młody jest dużo mniej wymagający niż ona pod tym względem  😉
Marzy mi się, by w końcu  ramach odżywiania i pracy udało się nadbudować szyję... powoli coś w jej wyglądzie drgnęło, ale w porównaniu do rozwoju zadu i pleców idzie baaaardzo powoli  🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.